Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За Боби

Публикувано от 4ovek 
Re: За Боби
13-04-2006 - 11:40:00
Впрочем защо ти ги гониш бачкаторите? Мислех че като си с фирма, това е тяхно задължение, за какво им се плаща иначе?
Re: За Боби
13-04-2006 - 12:04:19
Ако законите и наредбите си действаха без промени 10години и техническия щеше да свърши работа. Ама в момента ми се струва, че може да се подведе. Ако не е сътрудник към някоя надзорна фирма и не научава за промените от колеги ще му е трудно да следи строеж, Държавен вестник , писма на министър и допълнителни изисквания на гл.архитект в определена община. Не, че е невъзможно, но е трудно.
Възприемай го така - на техническия , въпреки стажа това му е първи обект. На надзорната фирма също ще и бъде първи. Ти си прецени и не бъди много строгsmiling smiley Все пак при първи път опасността от грешки я има при всеки.
След като ти трябва надзорна фирма за линия и ниво (по-точно служител на надзорна фирма) може да подпишеш някакъв договор за частично надзираване на обекта. Т.е. техническия да си води документацията, а надзорникът да проверява периодично дали нещо не е изпуснал. В някой общини е добре да имаш и доклад, че иначе се правят на много отворени, а към надзорник имат някакъв респект. Дори и с техническия може да се изгаврят.
Re: За Боби
13-04-2006 - 12:15:30
Стефане, след като се запозна отблизо със строителния процес какво ти е мнението към това, че нашите работници трябва да получат добри условия на труд, дългосрочни трудови договори с ангажимент от страна на работодателите, високо заплащане, трудови договори и т.н.? Как мислиш, специално за нашите условия на кой трябва да се помага на алкохолиците или на човека, който се опитва да ги контролира и има смелостта да оферира, че ще успеят да свършат работа?
Представям си ако на някой не му дойде акъл в главата и все пак приемат закона за лицензите какво ще стане. Фирмата няма да може да заплашва с уволнение пияниците, защото остане ли без хора, остава и без лиценз. Е как ще работят тогава - не знамsmiling smiley
ЗА изолацията
13-04-2006 - 12:23:21
Много е неприятен момента с изолациите. Лошото е , че като ги пробият и не се вижда. Ако беше на покрив - ще поливаш с маркуч и ще видиш дали тече, след като са завършили, ама на сутеренна стена няма да свърши работа. Не знам какво да те посъветвам, освен това, да се надяваш техническия да опищява квартала при всяка опасност от нарушаване на изолацията.
Ако ти протече след време - опитаи с проникващите изолации от вътрешната страна.
Re: За Боби
13-04-2006 - 15:27:11
До Боби: Нещо си в грешка. Изобщо не са се стабилизирали цените на строителните материали, ами точно обратното - растат нагоре.
Re: За Боби
13-04-2006 - 15:30:09
Пазарът на строителни материали се успокоява

Е, ако пазара преобладаващо продължи да вярва че растат и растат, те ще продължат да растат, къде ще ходят... smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-04-13 15:38 от Boby.
R. Velchev
Re: За Боби
13-04-2006 - 15:34:01
Че то ако си с фирма много по-зле, там изобщо няма да знаеш какво е правено, единствено техническия трябва да е твой и ти да му плащаш за да знаеш какво е правено, или ти да стоиш на обекта денонощно. Ако знаеш Екозид какви ми ги натвориха, години ще има да се оправям и да поправям.
R. Velchev
Re: За Боби
13-04-2006 - 15:40:49
И с цялата си наглост и некадърните им работници знаеш ли какво ми казваха - че те нищо не били изкарали а къщата била много голяма и много пари струвала, а 15 човека стояха 6 месеца и им даваха по 700-800 лв на месец чисто от моите пари, а трябваше да свършат за 3 месеца. "Работят" по 4 часа на ден, останалото време пият или изтрезняват. Като че ли аз отделно на тях трябваше да им плащам.
Re: За Боби
13-04-2006 - 15:53:35
Пак си на печалба - не ти се е налагало да се разправяш дирекно с пияниците. Да ти каже не е много приятно това занимание. Остави друго ама пияния не можеш и да го изгониш веднага -не помни и на другия ден пак идва на работаsmiling smiley
Stefan
Re: За Боби
13-04-2006 - 16:33:01
Боби, аз не ги надзиравам, просто бях там в момента... Аз не се занимавам с тях, слава богу!
Човек, определено ми е ясно на кого трябва да се помага, лошото е, че всички искат да им се помага уж за да си свършат работата, а някои не си я вършат... Помощта е ясно каква е. Аз винаги съм казвал, че не възразявам да платя, дори и повече, стига насреща да виждам адекватен ангажимент, реципрочен на моето усилие(образно казано, за да оценя по-високо една работа, отколкото е нейната средна цена) или съответно готовността ми да платя исканата от мен такава цена.
Ето, вчера си говорихме със строителя за който той уж слагал Ондулин(а слага една гофрирана пластмаса черна и от двете страни, пак с пъпки като ондулина) , аз веднага му вадя работната карта и му показвам този продукт трябва да има две страни в различен цвят, черен и кафяв , как се поставя, къде се кове, каква е разликата между 500 и 600, той ми се смее - абе ти много четеш...
Реших да не изолирам пода на сутерена, само стените, ще направя сериозна изолация на пода на плочата на 0.00, не знам дали не сбърках, но реших, че кота нула при всички положения ще се изолира, а пода на сутерена е дълбоко, темп. там е постоянна, така ме посъветва и архитекта. Отдолу под нея има хидроизолация, подложен бетон изпълнен с водоплътен и трамбована скална маса 30 см...На въпроса ми няма ли да кондензира, ако тръгна да тобля сутерена ми викат - Нема се плашиш,!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход