Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цени и изолация на покрив

Публикувано от arm2arm 
Re: Цени и изолация на покрив
29-05-2009 - 20:11:40
Вернер, по скоро... Човекът е учил има няма 8-9 години за да има лиценз и да прави покриви. Сигурно знаеш, че в Германия покриви се правят само от хора с лиценз. В България всеки кофражист е покривен специалист :g:

За оплаквания, моля обърнете се на: [www.armenskipop.net].
Re: Цени и изолация на покрив
29-05-2009 - 21:48:03
Ще се съглася с gogol.Да ги видя как ще го приложат това на покрива на вилата,дето гредите са цели,неразбичени дървета,където едно с едно няма еднакво и където половината дъски на покрива втора употреба...от сандъци за снаряди.
Re: Цени и изолация на покрив
29-05-2009 - 21:58:24
:} :} :} :Мъкаааааа......

За оплаквания, моля обърнете се на: [www.armenskipop.net].
Re: Цени и изолация на покрив
29-05-2009 - 22:02:44
Швабата бая се изпоти, докато схване логиката на циганската керемида *angel*

За оплаквания, моля обърнете се на: [www.armenskipop.net].
Abu
Re: Цени и изолация на покрив
29-05-2009 - 23:10:32
Кажи му че е Римска (Византийска) и ще видиш как бързо-бързо ще я хареса...
Re: Цени и изолация на покрив
29-05-2009 - 23:18:56
Те са като коне с капаци. И от Марс да е, ако не е немска, няма да се трогне много.

За оплаквания, моля обърнете се на: [www.armenskipop.net].
Abu
Re: Цени и изолация на покрив
29-05-2009 - 23:36:36
Е немска де! От Първия райх.
Re: Цени и изолация на покрив
02-06-2009 - 11:18:45
Миташки Написал:
-------------------------------------------------------
> Вернер, по скоро... Човекът е учил има няма 8-9
> години за да има лиценз и да прави покриви.
> Сигурно знаеш, че в Германия покриви се правят
> само от хора с лиценз. В България всеки кофражист
> е покривен специалист
>
> В някои начинания е славно дори да се провалиш .


И сега има диплом за Проф. Д-р на Покривните науки :] Гледай, гледай....представям си тия в Германия, колко години учат за хирург или ортопед.... Аз винаги съм подозирал, че са с 2 чифта ташаци ама вече се убедих :} А по отношение на лиценза, хайде да не се правим на супер важни...курса за лиценз е до 6 месеца, зависи от професията. И трябва ръцете ти да са отзад за да не го вземеш лиценза.
Аз имам един въпрос, тоя къде е учил 8-9 години за покриви и защо не знае тогава как се подлага допълнителна осигуровка в под уламата?! По всички правила на монтажа (и немските winking smiley ) първо се разстила мембраната, като краищата от двата ската се застъпват вурху мястото на уламата и после се прави допълнителното осигуряване с парче отгоре, което означава 3-на подсигуровка, понеже при уламата е уязвимо място. Прави се по този начин за да се предотврати евентуален пробив на вода под уламата и дори ако допълнителната осигуровка пропусне, мембраната да спре преминалата водаи да я свали в улука.
Май някой е бягал от часовете, а? smoking smiley
*beer*
Re: Цени и изолация
02-06-2009 - 12:58:40
Гогол,
Много моля помогнете.
Върнах се в България преди две 2 седмици.
На апартамента ми стените са паднали около терасата.
Терасата е малка с форма на трапец. Отгоре няма навес, тъй като е 1-ви мансарден етаж. От ляво и дясно има 2-ри мансардни етажи, които изхвърлят сняг върху моята тераска. Наемателите не чистят снега, тъй като отдолу е паркинг пълен с коли.
Две седмици ходене по мъките. Никой не иска да се заеме да направи навес, състоящ се от една хоризонтална плоскост и два вертикални трапеца, за да затворят отстрани достъпа на сняг и дъжд. Има фирми които искат за този навес сумата от 3,000 лева. Говорим за навес изпълнен с поликарбонат, затворен отстрани и отворен отпред. Тераската е много малка, трапецовидна и на ъгъла на сградата. Плочките на пода и се мардат , а някои са пукнати.
Казаха ми , че стените са паднали от капилярно наводнение. Тоест, стените на тераската пропиват водата под подовите плочки. Под плочките има хидроизолация, тъй като терасата под нас няма видими дефекти от наводнение.
Въпросът ми е:
Мога ли да си реша проблема, ако избия съществуващите плочки. Поставя много добра хидроизолация по пода и стените на височина 80см и облицовам с гранитни плочи отгоре ( пода и стените до 80см височина)? Каква изолация и от къде да я купя в София ?
По-ясно казано: Мога ли да се спася от този проблем, без да изграждам навес над терасата, като направя хидроизолация и покрия с плочки. Какви трябва да са плочките , за да издържат на температурния коефициент на разширение/свиване (+40 ) до (-20)
Много благодаря ! Приятен ден ! *sos*
Re: Цени и изолация
02-06-2009 - 14:58:48
avatar
Относно сертификатите за "майстор по покриви"_наскоро получих по електронната поща покана от "Брамак" за курс,след който ти дават сертификат за "покривен майстор" :} и отказах,защото програмата беше следната-настаняване ,вечеря,закуска,практически курс до обяд,обяд и отпътуване...та много ми е интересно как тук в България можеш да станеш майстор за половин ден,а в Германия за 8г....... *angel* eye popping smiley smiling smiley

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход