Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПВЦ дограма

Публикувано от ани 
Re: ПВЦ дограма
08-04-2006 - 12:36:37
Ако искате качествена пвц дограма изберете Трокал.
Ани свържи се с фирма Ситадел Пловдив - произвадител на Трокал.
Георгиева
Re: ПВЦ дограма
11-04-2006 - 14:41:36
Къде ти е логиката? confused smiley Казвам точно обратното....

Целта на смяната на старата дограма с нова е най-вече топлоизолация, т.е. пестене на енергия. Какво става, ако на едно жилище се смени старата дограма с нова такава с нисък коефициент на топлопроводимост и в същото време стените си остават с висок коефициент на топлопроводимост, защото за панелни, стара тухла или ЕПК? Или какво става зимата при "топли" прозорци и студени стени? Кондензира влагата от вътрешността на жилището по студените стени и ъгли, защото вече не може да "избяга" през добрата стара пропусклива дограма, която люлееше завесите при наличие на вятър отвън и затворени прозорци. Затова най-удачно е смяната на дограмата да е свързано с поставяне на подходяща на новата дограма топлоизолация от съответния материал, дебелина, качествен монтаж и мазилка върху стените и то отвън cool smiley
Георгиева
Re: ПВЦ дограма
11-04-2006 - 14:48:35
Разбира се, има още една подобна ситуация с подобен ефект конденз по и около прозорците - стара или недобра оразмерена дограма и стени с добра външна топлоизолация... Все пак да не забравяме, че всичко е относително и зависимостта от подробностите в конкретния случай си остава важна за правилния избор кое колко.
Re: ПВЦ дограма
11-04-2006 - 17:52:51
"Или какво става зимата при "топли" прозорци и студени стени?".
Това не може ад ти каже никоя, защото и нискоемисионното стъкло е с по-студено от панела.
С готовност за извинение
11-04-2006 - 19:32:29
Г-жа Георгиева готов съм да се извиня.
Като цяло коментирания пост е верен, вкл. и за изолацията.
Смущават ме цитираните 2 изречения. Аз твърдя, че на практика всички прозорци са по-студени от стените. Следователно "затоплянето" на стените чрез изолация увеличава смущаващата Вас разлика и по Вашата логика е грешно.
Друг е въпроса (където е същността, но реших да мина по-просто) дали изобщо някъде може да се достигне разлика 13оС стена/прозорец и защо точно 13оС.
С доста условности бих приел подобно число като критично за разлика вътрешен въздух/студени повърхности (външни стени и прозорци).
За пояснение бих обърнал внимание, че при употреба на банята всичко непопиващо - огледало, плочки, аксесоари кондензира видимо. Е, колко е темп. разлика между плочките и огледалото.
Не ми се спори и не се заяждам, ако можете приемете извинението за частичното цитиране, но в комплект с поясненията.
Re: ПВЦ дограма
12-04-2006 - 18:32:04
ПРОИЗВОДИТЕЛ СЪМ НА АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА И "МЕРЦЕДЕСА" НА ДОГРАМИТЕ С ИТАЛИАНСКИ ПРОФИЛИ КОМБИНАЦИЯ АЛУМИНИЙ+ДЪРВО.ГОВОРЯ ОТ ИМЕТО НА МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ВЕРНИ НА АЛУМИНИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛИ,КОИТО НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ЛЪЖЕМ ДОВЕРЧИВИЯ БЪЛГАРСКИ ПОТРЕБИТЕЛ КАТО МУ "ПРОБУТВАМЕ" ПРЕХВАЛЕНАТА С ФАЛШИВИ РЕКЛАМИ ПВЦ ДОГРАМА.КЛИМАТИЧНИТЕ УСЛОВИЯ В БЪЛГАРИЯ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКИ ЗА ПВЦ ДОГРАМИ,БИХ КАЗАЛ ДОРИ НЕПОДХОДЯЩИ.ШИРОКИЯ ТЕМПЕРАТУРЕН ДИАПАЗОН ОТ -10 ДО +30 ГРАДУСА/40/ МНОГОТО СЛЪНЧЕВИ ДНИ В ГОДИНАТА СА УБИЙСТВЕНИ ЗА ПВЦ, ТО СТАРЕЕ И СТАВА КРЕХКО ОТ СЛЪЧЕВОТО ГРЕЕНЕ И НАЙ ОПАСНОТО НЕВЪСТАНОВИМИ ТЕМПЕРАТУРНИ ЛИНЕЙНИ РАЗШИРЕНИЯ ИЛИ СВИВАНИЯ,КОИТО ВОДЯТ ДО ИЗКРИВЯВАНИЯ И ДЕФОРМАЦИИ НА ПРОЗОРЕЧНИТЕ КАСИ И КРИЛА А ОТ ТАМ И ДО ТЕЧОВЕ И ОБДУХВАНИЯ ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО ПРОЗОРЕЦА НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗПЪЛНИ СВОЕТО ОСНОВНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. ЗА СЕТЕН ПЪТ БЪЛГАРИНА СТАВА ЖЕРВА НА МАСИРАНА И АГРЕСИВНА РЕКЛАМА . ТАКА ЧЕ ИЗБИРАЙТЕ САМИ ДАЛИ ДА СИ СЛОЖИТЕ ЕВТИНА ПВЦ ДОГРАМА,КОЯТО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ИЗХВЪРЛИТЕ НА БОКЛУКА ОЩЕ В ПЪРВИТЕ 2-3 ГОДИНИ СЛЕД МОНТАЖА ИЛИ ДА СИ ИЗБЕРЕТЕ ДРУГА ДОГРАМА,КОЯТО ДА РЕШИ ТРАЙНО ВАШИЯТ ПРОБЛЕМ.
riko
Re: ПВЦ дограма
13-04-2006 - 19:43:43
А какво ще кажете за PVC дограма на SANPLAS?
Качествена ли е и чие производство е?
Моля ви спешно за инфо!
Re: ПВЦ дограма
14-04-2006 - 14:39:00
към СОТИРОВ :
бихте ли дали макло повече информация за тези италански профили от алуминии и дърво , името им, името на фирмата производител, техен сайт, името на бг.фирмата правеща дограма от тях . Съгласна съм че PVC е материал със съмнителна дълготрайност и състав.
Благодаря на secretgarden за инфото smiling smiley
Re: ПВЦ дограма
21-04-2006 - 13:10:23
Добър ден,

След като прочетох Вашето запитване си позволих да Ви препоръчам и немска PVC дограма "SCHUKO". Тя е 3-камерна и за нея се дава 30год. гаранция за профилите и нашата фирма дава още 7год. гаранция за скрити дефекти. Относно К-стъкло избота Ви е удачен и правилен.
За повече информация се обадете на тел.501-589 или 0888/871-400 фирма "Елит Николов" ЕООД.

С Уважение:
Полина Камберова
Re: ПВЦ дограма
21-04-2006 - 13:16:10
Добър ден,

Предлага се немска PVC дограма "SCHUCO" на българския пазар. За да сте сигурни че е немска изисквайте от съответната фирма сертификат за неиа и гаранции. По проинцип за тази дограма се дава 30год. гаранция за профилите.

За повече информация ако желаете се обадете на тел.501-589 или 0888/871-400 фирма "Елит Николов" ЕООД.

С Уважение:
Полина камберова
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход