Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

за изолациите-ефективност?

Публикувано от Sevdo 
за изолациите-ефективност?
29-03-2006 - 13:39:38
Здравейте,прочетох малко за изолациите и се появиха въпроси на които не мога да си отговоря.Става въпрос за апартамент в нова кооперация,който е на първия етаж,под него има гаражи.Къде ще е по-добре да има XPS изолация преди настилката /начина който предпочитам/ или от към гаражите?Няма смисъл да се топли плочата,но ме притеснява евентуален конденз.
Апартамента е все ще на тухла/вътре и вън/,среден е източно изложение,от вън ще има EPS изолатция.Вторият ми въпрос е евентуално обличане на тавана и външните стени /от вътре/ с EPS изолация +шпакловка вместо мазилка?
Re: за изолациите-ефективност?
29-03-2006 - 13:52:29
По-добре е да е на тавана на гаража.
naceff
Re: за изолациите-ефективност?
29-03-2006 - 14:04:07
Sevdo, здравей,

4овек ти е отговорил на единия въпрос.
По втория ми идва следното на ум: След като отвън ще имаш ЕПС, защо да слагаш и отвътре, аз поне така те разбрах. Не, че изолацията ще стане прекалено много.
Имах едно заблуждение преди време, че ЕПС има и някакви шумозаглушаващи свойства (просто ме бяха излъгали тези, които ми правиха метална врата, а аз не ги проверих). Да знаеш, че няма.
Ако искаш още изолация, по-добре вътрешната я направи с гипскартон и вата.
Чисто субективно мнение. Провери за мнение и в специализирания форум за изолации на Изовер.
Re: за изолациите-ефективност?
30-03-2006 - 14:06:36
По- добрият вариант при всички случаи е да се направи по-дебела външна изолация вместо отвън и отвътре, двойна работа. Ако сградата е нова има остатъчна влага по стените която е грешка да се запечата.
Re: за изолациите-ефективност?
30-03-2006 - 20:23:42
Сградата е нова ,от вън изолацията ще е EPS-5см. Но все пак отвътре трябва да има нещо и вместо замазки или картон си мисля за EPS-а,разликата в цената ще е малка и е дишащ .Виждал съм направен офис с XPS,не изглеждаше зле,но незнам дали са нямали проблеми след това.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход