Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Да поговорим за актовете и .....

Публикувано от MB2316 
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 12:54:28
MB, ДАГ правят ли си труда да се разходят до обекта?
A40
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 14:35:16
на мен енергото ми казаха че няма да ми продават ток без УВЕ.за временния ток договора ми беше за една година и незнам дали ако не бях дал УВЕ след това нямаше да остана на тъмно.но въпреки всичко да инвестираш пари в къща(а и в каквото и да било)и да не изпипаш документите и да караш само с акт 14 си е ...яко безотговорно,не сме 1986г за да разчитаме че като ни потрябва тогава ще търсим кой и за какво трябва да се разписва.това разбира се е мое лично мнение
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 14:54:21
Стефан , само за септичните ями съм чувал , че правят мизерии и понякога пращят от общината техник за да удостовери . Обаче дали при теб ще пратят ..... !? Въпроса е как ще им замътниш погледа ! :]

А40 , действително е така , защото в искането за рег. на обекта се искат договорите със енерго и .....
Логично е битовия ток да е последващо действие след УВЕ-то !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-20 14:56 от MB2316.
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 15:34:56
O, ямата ми е бетон, 22 кубика е голямам лично помагах за подложния бетон и връзването на арматурата, та да заповяда който иска, ако рече вътре да влиза... Излезе ми около 3 бона и съм налял 8 куб бетон в нея, 20 см са стените.
Не, за друго питах, по проект сутерена ми трябва да е частичен, но с тая подпочвена вода не рискувахме да правим час на ивични а част на основи, направо изкопахме всичко и после с подложен бетон и фундаментна плоча с дренажи, съответно квадратурата стана вместо 80 180 квадрата - колкото горната плоча. Дали да се занимавам да заверявам екзекутиви (макар да си мисля, че няма само с екзекутив да мине, това си е сериозно "съществено" изменение в общината или да си пускам документите както са си, но ако дойде някой да сверява ще имам проблем... Иначе нагоре всичко е едно към едно с проекта, няма дори стена различна или размер на прозорец, идваха от общината да мерят отстоянията по границите - до сантиметър са точни.
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 15:41:16
Вътре няма кой да влиза ! Ако имаш промени по фасадите - екзекутив . Виж си визата за проектиране в частта ЗП (застроена площ ) , говори с архитекта си и ако може да си промениш визата е най-чистия вариант . След това "леко разширение" :] нямаш ли ново оразмеряване ?
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 16:04:59
Нямам никакви промени по фасадите, 1:1 са с проекта, само единият комин не си е на мястото, инженера май е бил пиян като го е смятал, тръгва от хола и ако го бях изпълнил по проект трябваше да излезе под 30 гр. минавайки през спалнята. Дори и каменната облицовка е в цвета на 3Д-то...
ЗП ми е разрешено 40% аз имам 18, парцела е 1200 кв.... Кинта ми е 1.0 разрешен, аз имам 0.38.
Само оградата ми я няма никъде 39 м на лицето, плътна част 40 см с колони 20/20, мисля да сложа ажурни дървени пана. Няма я нито в този проект и разрешение, нито в отделен, но доколкото зная те идват за къщата (ако дойдат), щото нея трябва да узаконяватм ако се помоля да узаконяват ограда, тогавва ще ме газят. Иначе си виках Геокад и е абсолютно на мястото си, за ужас на съседите, дето са на половин метър напред към улицата.
Какво имаш предвид да променям по визата, всичко е под разрешените параметри.

Това е ситуацията.
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 16:13:15
Ако е така (под разрешени параметри ) май само екзекутив ще трябва !? Имаш съществено изменение , нали ?
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 16:16:37
А, и друго свършиха Геокад, заснеха всичко и го нанесоха в кадастъра. казаха, че няма никакво разминаване с първоначалното заснемане и колчетата за контура от които се отстъпваше на 50 см за изкопа.
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 16:34:01
E, според ЗУТ съм сигурен, че имам, дотолкова доколкото основите на колоните не са стъпкови, а са стъпили на фундаментната плоча и вместо да е заровено с обратен насип е оставено кухо между тях и това е всъщност разширението на мазето - по проект трябваше само половината да е така и после стена и останалата част под нулата - насип. Сега е пространство. Котелното вместо на 0 е свалено на -2.75 абсолюъно на мястото си, но в сутерена, не разделено със стена от гаража, а за сметка на това стената в гаража я няма и там се събират две коли, вместо една. Но колони, шайби, дебелини на плочи, всичко си е намястото, не е пипнато, единствено в пода на гаража е подсилена армировката с 10-ка заради факта, че вместо да е насип отдолу е сега кухо - приземния етаж.
Re: Да поговорим за актовете и .....
20-03-2009 - 16:40:39
Ами значи , внесените документи (проекти) и действителното се различава ! Нали ? Когато това преизчисляване на конструкцията е правено , то не е ли съпътствано с чертежи ? Ако да - те са екзекутиви . Оттам нататък не мога да те посъветвам нищо друго , освен да направиш нужното по ЗУТ . Не казвам , че не може и иначе , но не знам какво , къде , как и колко ... !?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход