Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Да поговорим за актовете и .....

Публикувано от MB2316 
Re: Да поговорим за актовете и .....
10-03-2009 - 22:52:15
Така е , проблеми си има ! Успех !
smiling smiley
LKK
Re: Да поговорим за актовете и .....
10-03-2009 - 23:09:23
Мерси! Ще се старая да влеза в отбора на строящите. smiling smiley
Re: Да поговорим за актовете и .....
10-03-2009 - 23:31:14
МВ2316,

Започнал си една чудесна тема. Поздравления !

Изборът какво и как да споделиш без съмнение ще бъде твой.
Аз само ще споделя, че вероятно би било добре при отварянето на подобна тема от знаещ човек (не става въпрос за отправяне на въпрос от незнаещ), той да направи някакво въвеждащо изложение.

Казах горното защото ми се иска да получа някакво систематизирано и смляно познание по въпроса (при това гратис :-))), а същевременно си дадох сметка, че не знам много.
Абе, знам малко.

Преди около 2 години (трябва да е било) бях близо до закупуването на един парцел, ентусиазирах се и отидох до една книжарница, която ми препоръчаха като специализирана в строително-инвестиционната тематика (някъде в Бели Брези) и си купих един сет документи по темата.
Да, ама сделката пропадна при неприятни обстоятелства, което стана причина да ядосам (за пореден път) и да замразя идеята.
Още не съм взел окончателно решение. Ще зависи и от пазарните условия.

Искам да споделя с интересуващите се, че скоро започва пролетното Стройко и доколкото си спомням винаги там е имало и щанд с литература, наръчници, формуляри и всичко необходимо по темата.
Re: Да поговорим за актовете и .....
11-03-2009 - 09:11:25
Точно така - най-важното е майстораsmiling smiley
Ако още не си го разбрал, разбери го накрая. У нас в строителството единствения начин да се оцени това, че някой е учил и знае е като сам си плаща.
Ако искаш да изкарваш пари - ставаш бригадир. Това се търси у нас. ТИ не можеш да подбиеш цената на АСАН, защото неговата е само за труд и няма задължение да завърши. Взима си парите в петък и най-много да не му платят за една седмица. Т.е. може да работи на каквато си реши цена - ако види, че се е минал си заминава. Е първо мрънка, че му трябва и кран, хаспел, циНкуляри, греди, талпи...
Re: Да поговорим за актовете и .....
11-03-2009 - 09:36:23
4ovek , прав си за съжаление , но ще има доста , които ще берат ядове с тия бригади . Не само по време на строителството , а и най-накрая .
Не ми се пише , а и няма да пиша по същество докато някой не се заинтересува , ама наистина . Мога да цитирам , наредби , да пусна необходимите актове и протоколи , които са минимално изискуеми за 5-та категория + тези , които биха били необходими за спокойствието на бъдещият собственик .
Имам приятели в ДНСК , с които сме били по приемателни комисии , в ДАГ и мога да ги поканя да попишат малко тук , но не мисля че хората имат интерес все още !?
Нали гледам , кой е писал , знаеме и кой иска да строи от съфорумците .
Е да , но никой не проявява интерес от тях !
Защо хората са "евтини на брашното и скъпи на триците "?
moody smiley moody smiley moody smiley
Re: Да поговорим за актовете и .....
11-03-2009 - 12:13:26
Към края на Май смятам да съм готов с къщата и да викам архитектката за акт 16 или както сега му викат - въвеждане във владение.

Въпрос - мислите ли че ще направи голям проблем ако до него време не съм инсталирал грамоотводната инсталация ? (понеже нямам намерение изобщо)
Re: Да поговорим за актовете и .....
11-03-2009 - 12:28:52
Не мога да прогнозирам ! Мога да те попитам и даже да предположа защо не е направена , но другото ....
Тия пък проектанти - каква мода само !? Гръмоотводна инсталация !
Re: Да поговорим за актовете и .....
11-03-2009 - 12:35:08
Az sym gord sobstwenik na protokol за завършен груб строеж на сградата. Мислих да вадя и акт 14 ако не бъркам, абе същото май, но с подпис от общината, но след като оттам ми заявиха, че не могат да ми намерят папките и то, след като си платих за подновяване на скицата, махнах с ръка и дотам. Просто мислих тогава да тегля кредит с обезпечение къщата за което ми беше необходим тоя акт, но после се отказах (беше миналата година пролетта ) и сега надзорника ми след като мина преди месец каза да сложа контактите и таблата, да приключа с вертикалната планировка, да бодна гръмоотвода на специалната керемидка и да го вържат към инсталацията и че ще вървим към узаконяване. Иначе е измазано, котелното е с железни врати, отварящи се навън, фасадата е завършена, има входна врата има вече и изляти пътеки и подход към гаража... Имам постоянни договори с монополистите, извадих адрес, вписах и нанесоха в кадастъра къщата... Е, мазето е изцяло направено а не частично под плочата, имам екзекутиви, но се надам да не се вманиачават ако изобщо дойде някой да гледа...
Макар че, аз бих протакал до последно предвид дължимите данъци като имот "къща" и имот "парцел"

Изпускам ли нещо?
Re: Да поговорим за актовете и .....
11-03-2009 - 14:20:02
Re: Да поговорим за актовете и .....
11-03-2009 - 14:31:28
Едно уточнение ! Наредба 3 от 2003 г. отменя наредба 7 / 2001 г.
Новото е че актовете са от номер 1 до 17 , а не до 19 както беше по старата наредба .



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-11 14:32 от MB2316.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход