Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

оферта за груб строеж

Публикувано от cucuv 
оферта за груб строеж
10-03-2009 - 01:37:24
Здравейте на всички
Имам парцел в Горна Малина на който искам да строя.С документите съм до там,че чакам виза за строителство.Та става въпрос за къща от 114 кв/м на два етажа без мазе.Първия етаж е 48кв/м, втория 66кв/м и покрива равен от желязобетон. Офертата която ми дадоха за груб строеж е 12000 лв за работата .От прочетеното в форума излиза,че е доста, но все пак очаквам компетентно мнение.Също така приемам и по-добри оферти
Поздрави



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-10 01:43 от cucuv.
Re: оферта за груб строеж
10-03-2009 - 11:26:29
Ако къщата беше 300 м2 цената за труд щеше да е по-ниска ! *book* *book* *book*
Допълнение - цялата организация за започване на едно строителство е абсолютно една и съща , и не зависи от квадратурата дали ще е 100 или 500 м2 . За малка квадратура няма хора , които да ти дадат някаква чувствително по-ниска цена за труд . Ако са умрели от глад и ти дават 30 лв/ м2 за това РЗП , те съветвам да не ги взимаш , защото ще се нахранят и после ще ти вдигнат цената и други такива "майсторски" простотии !
И ти май си в списъка на желаещите сами да си доставят материалите !?
Много е писано , вземи прочети ! Темите , които те касаят са точно на същата страница , на която си отворил твоята тема.
Успех със строежа !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-10 11:49 от MB2316.
Che
Re: оферта за груб строеж
10-03-2009 - 22:26:32
MB2316, и аз планирам да си доставям сам материалите. Това поне ме посъветваха (дотук), с мотивацията, че така си гарантирам добро качество.

Можеш ли да ме насочиш към дискусията за предимствата и недостатъците на това сам да си доставяш материалите?
Re: оферта за груб строеж
10-03-2009 - 22:33:24
Che, отиди в един арматурен двор , вземи цена и после ми кажи кой е и аз ще ти кажа каква цена съм взел оттам ! Бас хващам , че моята ще е по-добра ! Какво значи добро качество ?
Ако искаш тухли Поротерм , аз не мога да ти доставя други , или керемиди Брамак или нещо описано като материал , който ти искаш да бъде вложен в строежа ти .
Ако времето ти е неограничено , моля - заповядай всеки ден на обекта , правим оперативка , на другия ден искам сутринта материалите ! Дали ще се справиш ? Само , че ще ми дадеш и телефон за твоя сметка за да се свързвам с теб , като главен играч в процеса ! И много още такива примери мога да ти дам !
LKK
Re: оферта за груб строеж
10-03-2009 - 22:44:40
MB2316, на всеки е ясно, че професионалният строител може да постигне по-добри цени за материалите от ентусиастите. Моля те само да обясниш, как това се отразява при калкулацията на крайният продукт или това е печалба' ?
Опитът ми показва, че всеки надува яко материалите и другите разходи, за да убеди клиента колко малко взима за труд и колко изгодна е офертата му.

Re: оферта за груб строеж
10-03-2009 - 22:50:56
Аз тука мога да говоря само за себе си ! Не мога за всеки , както се изрази ти . В моята калкулация се отразява съгласно принципите , които сме си създали за работа в нашата фирма . Не съм от лакомите фирми . Печалбата ми е от оборот и качество !
Ако ме питаш за подробности , ще ти отговоря като политик след обвинение .... :] :] :]
LKK
Re: оферта за груб строеж
10-03-2009 - 23:16:50
Няма нищо, само се бъзиках. За мен е ясно, че всеки един труд и всяко едно специализирано познание трябва да бъдат справедливо оценени и заплатени! Много по-важни са спестените нерви, качеството и сроковете.
По въпроса как да строим ми е останала една мисъл прочетена някъде в форума - цитирам по памет: "и в двата случая ще Ви излъжат, но във вторият може да си спестите инфаркта" :]
Che
Re: оферта за груб строеж
10-03-2009 - 23:39:14
С дотук описаните предимсва и недостатъци - съгласен. За отстъпката, предполагам, че истината е някъде по средата - разумният строител ще задържи част от отстъпката като печалба за себе си, а друга част ще даде като отстъпка в цената към клиента, за да го мотивира.

Сега имам един свързан въпрос. Когато качеството на материала може да се гарантира от марката (като случая с Поротерм) - добре. Но как стои въпросът с безименните материали, при които качество/цена могат да варират, и пак да са в рамките на договореното? Например, тухли четворки. Ако двете страни се договорят да се ползват тухли четворки, без други уточнения, а крайната цена е фиксирана, строителят е мотивиран да избере най-евтините такива.

Да речем, че имаме един образован човек, чиито познания за строителството са на ниво обща култура и четене из форумите. По силите ли е на този човек така да се договори със строителя, че да си гарантира употребата само на качествени материали? Да речем, че клиента има помощта на страничен експерт при изготвянето на изискванията.
Re: оферта за груб строеж
11-03-2009 - 09:27:09
Che Написал:
-------------------------------------------------------
> Да речем, че имаме един образован човек, чиито
> познания за строителството са на ниво обща култура
> и четене из форумите. По силите ли е на този човек
> така да се договори със строителя, че да си
> гарантира употребата само на качествени материали?
> Да речем, че клиента има помощта на страничен
> експерт при изготвянето на изискванията.


Няма ли да ти е по-лесно да си избереш конкретно и точно какви материали искаш и да го поставиш като условие на строителя,а той вече да оферира според това.Оттам нататък ти си правиш сметката.Времената,когато скъпите/качествените материали се таксуваха като за "други" хора- отминаха.Материалите падат, така че се възползвай... smiling smiley
Re: оферта за груб строеж
11-03-2009 - 09:38:42
Разбира се Пайк ! Всичко се договаря и описва ! Лесно е и ако някой се опитва да го прави сложно ..... или си придава важност или се опитва да лъже !? Ако има трети вариант .....
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход