Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ДА ПОМОГНЕМ

Публикувано от markk 
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 17:54:25
Първо да благодаря на Муза за линка, който ми показа тази тема.


Всички до някъде сте прави, но шапка свалям на инициаторите и хората прегърнали идеята. *bow*
Не е и наивитет!
Фло, по скоро бих се съгласила, че е рефлекторно- изкупване на вина, но срама от бездействието на управляващите, провокира за това. В никакъв случай не и наивитет, по-скоро... широко скроени хора, незатворили същността си в черупка.
Въпреки недоразуменията ми с Парцалев- шапка ти свалям и на теб!


Фло, хубаво си написал за суверена, ама... не суверена гласува Конституцията. Сещаш се, че не всичко зависи от него, не всичко...


Бягам, да не цапам повече хубавата тема.

............................................
[www.save-darina.org]
Мъдрият се учи да може, умният - да знае. Само на глупака всичко му е ясно.
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 18:36:19
Фло, чувството за вина е нещо с което Бог е дарил само човека. Да си видял животно с чувство на вина?? Приятел за когото знам че е заклет комарджия ме помоли за не малка сума пари, 99% бях сигурен че ги иска за да отиде до казиното и да ги профука и не му дадох. Все още се питам дали пък този път наистина е имал нужда от тези пари за да започне бизнес и дали не сбърках като му отказах. Сигурно и това чувство за вина ме накара да проведа дълъг разговор със сестра ми която има фирма за дограма и стъкло-пакети, за да смениме дограмата на едни наши роднини които са в безизходица и не могат да си го позволят. Аз поемам разходите по материала, а тя труда. Знам че не е много, но все пак е нещо, да не казвам че тази помощ ще се усеща всяка зима когато трябва да се отоплява къщата им.
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 18:50:28
Дон , добрината май няма измерител !? Много или малко ..... човещина е ! *bow*
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 19:01:53
фло Написал:
-------------------------------------------------------

>
> Не го обичаш ,защото си жертва уважаема!Жертва
> на фанфарите и знамената на патриотарщината!Темата
> е много дълга и неподходаща за строителен форум!А
> тази тук ДА ПОМОГНЕМ вероятно е продукт на
> подсъзнателно чувство за вина, избило в
> хуманизъм!Как иначе да си обясним инициативата
> един да даде няколко тръби,друг тухли и човек да
> ги нареди и да спасим нуждаещите се.Това даже не
> е наивизъм ,а друг ракурс на байраците и
> фанфарите!
>
> Комин4е,с който при други случай сме се дърлили
> жестоко е дал точния съвет!За какво издържаме тая
> държава?Не е ли време да си оправим собствената
> държавна организация и да я сложим на мястото и на
> обществен слуга?Правим си инициативи да помогнем
> на няколко души,докато от хазната е източено
> ДДС,колкото целия годишен приход от туризма,да не
> говорим и за потъналите милиарди от излишъка през
> декември!Швейцарците,кажи -речи всяка седмица
> получават в пощенските си кутии въпроси от
> държавата си къде,за какво и колко пари да
> изхарчи от техните данъци.Ако един ден хората тук
> проумеят ,че всъщност народа е суверен/владетел/и
> си направят нова конституция,поставяща държавата в
> подчинено положение сигурно е,че няма да се
> налага група ентусиасти да решават жилищните
> проблеми на друга група закъсали!

Фло, smiling smiley
За съжаление, няма как да не се съглася с теб. Това не е решение. Само донякъде. Чувство за вина? Може би, и тук си прав. Но, то е при всички случаи е подсъзнателно.
Фанфари - не мисля.
Все от някъде трябва да се започне... за да сложим, наистина в ред държавата си и организацията в нея.
Тази тема, или подобни на нея - може, и трябва да я има не само в сайт за имоти, а във всички форуми.

Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 19:18:32
*drink1* Фло, чувството за вина е нещо с което Бог е дарил само човека.

Това не е вярно!Всеки ,който е имал домашни любимци и особенно кучета ще го потвърди!Както и да е! Чувството за вина е най-използваното средство за въздействие върху човека,неговото възпитание,отношението към света и човешките ценности.То се вменява задължително и от всякъде,като почнеш от началното образование,религията,обществените обичаи и законодателството като продължение на обичая!Щом е така,значи е необходимо за съвместното съществуване!Аз не съм против това.Просто ми се иска да не се разлива напразно обществената нагласа за изграждане на гражданското общество,защото това ще е резултата от такива инициативи-разочарование и нежелание на хората да вземат нещата в свои ръце!
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 19:37:55
Фло , преди време в някоя тема беше писал , нещо в смисъла на това - коментирането във форума на тема за гражданското общество , показва , че то най-малкото се заражда / поне аз така те разбрах/. Съгласен съм с теб и отварянето на подобна тема потвърждава нагласите в БГ към действителна промяна. Дано този път започнем истинския преход.
Другото , което е , че хората в трудности се сплотяват и си помагат . Убеден съм , че Марк наистина ще помогне на някого .
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 19:40:10
Просто ми се иска да не се разлива напразно обществената нагласа за изграждане на гражданското общество,защото това ще е резултата от такива инициативи-разочарование и нежелание на хората да вземат нещата в свои ръце!

Аз мисля че ако обществото(гражданско или селско) ако не е дорасло да види по-далече от носа си, и ако не е дорасло да разбере че само с решаването на собствения си проблем в собствената си "колибка"-проблемите не се изчерпват, едва ли ще е в състояние да застане на "площада" и да иска промени и отговорност от собственото си правителство. Ако някой си спомня как се зароди Солидарност в Полша, как гражданското общество доказа своето съществуване, ще разбере че такова общество за съжаление в БГ няма. Затова и сме на този хал вече 20 години.
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 19:51:31
avatar
Сега влизам и не мога да се сдържа.
Фло,по какво съдиш ,че се ръководя от чувство за вина -та аз съм само на 38,10 ноември ме свари в казармата,нямам родители комунисти или реститути,даже майчиният ми език не е български,дори не съм българин,ако и това има значение.Но това не ми пречи да бъда човек и да обичам България.
Всичко ,което съм постигнал в живота се дължи на самия мен и не се нуждая от фанфари всеки път ,когата пусна SMS или помогна на някого.
Ти ако не искаш да помагаш-недей,няма нужда да биеш тъпана,то за НЕПОМАГАНЕ няма нужда,но за да се направи нещо,за да се тръгне отнякъде ,трябва и помощ от себеподобни,защото човека е социално животно и живее в социум.Затова и пуснах темата-осъзнавам ,че не е по силите на 1 човек или малка група от хора.
Какво си мислиш,че аз нямам собствените си проблеми и неблагополучия ли,или пък,че системата ми харесва,но не мога да я сменя сам,нито пък ти,или ще ме опровергаеш-що не се опиташ да смениш Конституцията,да видим и ние как се прави.
Тогава дай да оставим нещата и всеки да тъне в собствените си лайна и когато ни плюят и лъжат,да се правим,че мана небесна ни роси или сме осенени от височайша благодат......БАСТА!!! Нека танковете да дойдат.......а администраторите да закрият темата!!!!

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
LKK
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 20:04:10
Айде преди танковете да дойдат.......а администраторите да закрият темата!!!! да кажа и аз, че често съм правил добро, когато съм имал случай, без да чакам отплата или благодарности. Усещането, че си помогнал е достатъчен стимул за това. :loveu: :loveu: :loveu:
Re: ДА ПОМОГНЕМ
08-03-2009 - 20:12:44
Маркк, интересна марка си, човече, от изчезващите екземпляри!
Стъписах се, че още има такива като теб!!

*bow* *ok*
*bow* *yes*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-30 18:14 от pepa bunardjieva.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход