Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Изолация на газов котел

Публикувано от Елена 
Елена
Изолация на газов котел
20-03-2006 - 20:14:31
Незнайно защо, моят строител е решил да постави газови котли на терасите на целия блок. И незнайно защо фирмата-подизпълнител за газовата инсталация, фирмата-производител на котли и софия-газ са го послушалиsmiling smiley
Резултатът е - непрестанно се "пукат" кранчетата на тръбите, които излизат от газовия котел и в целия блок стават наводнения (през зимата). Сега се стопли и е време за ремонтиsmiling smiley
Газовият котел е поставен в т. нар. "термоизолационен шкаф" - гипс-картон, облечен със стеропор и вата. Направено от строителяsmiling smiley Явно когато навън е -21 С, в "шкафа" не е над нулата, а доколкото ми е известно, водата замръзва под 0 С.

Въпрос: с какво точно да оградя газовият котел, за да се поддържа някаква поне илюзорна температура над 0 градуса? Итонг или червена тухла? Коя е най-добрата изолация за топлина? Каква марка и колко см? какво друго да поставя? Вата? Каква вата? отвън или отвътре?

Благодаря предварително за отговорите !
Re: Изолация на газов котел
30-03-2006 - 14:24:42
Уважаема Елена, много е важно дебелината на изолацията да е достатъчна за да предпази водата от замръзване, но при -21 С в продължение на няколко дни ако няма движение на водата по тръбите или слаб източник на топлина водата ще замръзне. По отношение на ватите ви препоръчвам да погледнете www.rockwool.bg, където има решения по отношение на топлоизолациите на котли.
В.ВъловROCKWOOL
Re: Изолация на газов котел
31-03-2006 - 22:15:01
Аз бих ви посъветвал да преместите местоположението на вашия газов котел в помещението което граничи с терасата на която е поставен в момента. За целта се обърнете към газоразпределителното дружество за да могат те да дойдат да разгазят участъкът от газовата инсталация и да преместят котелът вътре в помещението ако разбирасе има място къде да бъде поставен и да граничи с вътшна стена за димохода на котела . А ако това не е възможно не ви препоръчвам никакви глупави шкафове и щкафчета а да остъклите терасата с двоен стъклопакет и да поставите изолация на терасат на която се намира -таван стени и ако е възможно под така,че температурата да е около 5 градуса над нулата.
А м/у другото може да теглите една псувня на баш проектанта който го е цапнал там и да го посъветвате да вземе да се занимава с нещо друго но не и с проектиране!!!!
G. Ka4ev
Re: Изолация на газов котел
01-04-2006 - 11:58:25
Gospojo, tazi zima mi se naloji da remontiram nqkolko kotela, koito imaha su6tite problemi!Re6enieto e samo edno- da si ostuklite terasata!!!Uspeh i pove4e turpenie!!! smiling smiley
Re: Изолация на газов котел
10-05-2008 - 16:02:59
Бих искал да запитам - нали котлите имат антизамръзваща функция, която се активира при падане на температурата на водата под 5 градуса? Защо тази функция не действа - доколкото знам -в сички котли я имат, особено съвременните?
2v6
Re: Изолация на газов котел
10-05-2008 - 18:33:02
Quote

gasnet Написал:
-------------------------------------------------------
> Бих искал да запитам - нали котлите имат
> антизамръзваща функция, която се активира при
> падане на температурата на водата под 5 градуса?
> Защо тази функция не действа - доколкото знам -в
> сички котли я имат, особено съвременните?

Антизамръзващата функция е само за отоплителната вода. Входа за студената вода няма как да се загрее от котела.
Ако изолацията е достатъчно дебела - 10-20см и от към стената няма изолация може да не се получи замръзване, стига в стаята да е топло.



Re: Изолация на газов котел
11-05-2008 - 22:12:44
Най-сигурното решение е в този термошкаф да се поставят 2-3 ребра и да се отоплява. Най-правилно е тази топлина да я плаща проектантът! А може да си поделят разходите с надзора! Пуста сопа...
Re: Изолация на газов котел
12-05-2008 - 08:33:55
искам да попитам защо не слагат газовите котлета някъде в коридора , във вграден гардероб близо до комин или отдушник .Хем да не се чуват , хем да не е грозно в хола. ако има такава възможност разбира се.
Re: Изолация на газов котел
12-05-2008 - 21:41:34
Газовите котлета не се включват в обикновен комин или отдушник. Те трябва да се монтират близо до външна стена и близо или в кухнята.
Re: Изолация на газов котел
13-05-2008 - 07:33:59
като споменаваш за кухнята пак ли имаш в предвид да има външна стена , ако е вътрешен бокс...там има отдушник за абсорбатор.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-13 07:36 от demona88.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход