Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....

Публикувано от mtodorov 
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 08:04:53
Abu мерси за съветите smiling smiley. Какъв е този дълбокопроникващ грунд и къде мога да го намеря . Проблема е че лайсните са ръждясали и по самия ръб който е на повърхноста тои как да се обработи ако го боядисам с блажна боя 3в1 да кажем на оргахим отгоре няма да хване латекса.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 08:44:23
С машинка се получава много по-добре отколкото на ръка. И не е нужно човека, който работи с нея да е майстор за да се постигне добро качество- просто трябва да е съвестен за да мине навсякъде.
Вярно е, че по принцип шпакловката трябва да е гладка, обаче тези дето я правят гладка или работя за някакви умопомрачителни цени или си имат работа за години напред. Та се оказа, че по-добре да се инвестира в машинка за шкурене отколкото в мастори по шпакловки - майсторите бягат, машината оставаsmiling smiley
А пък ако майстор почне да работи с машинка - може да направи чудеса. Не се излагайте да спорите по въпроса дали качеството на стената след шкурка 280 при 1500 оборота в минута и диск то 230мм. може да се сравни с ръчно шкурене...
Относно ъглите - масово работят с поцинковани ъгли за мазилки (те са по големи) и алуминиеви за шпакловки. И изобщо не са по-евтини поцинкованите та да говорите за някаква далавера. Лошото е, че някои настина ръждясват и както някой каза - блажна боя е стария изпитан метод, , или някакъв грунд срещу ръждата. Не съм пробвал с Протекта 3 в 1 на оргахим - може да свърши работа.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 08:46:44
Салвадор, по едно време имаше и алуминиеви дето не бяха от кофти проба алуминии и ръждясваха, та никой не е застрахован от тъпи търговци дето продават стоки от които не разбират.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 08:57:31
На мен след гипсовата мазилка и сатена ми изби някаква червена гадост която прилича на лишеи - по ръбовете където граничи мазилката с тухлите. След месец взе да изсъхва и да изчезва , но все още ми е интересно какво беше - дори и да го махаш пак си излизаше.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 09:03:38
Айде бе, вие значи и турбозолната мазилка ще ми шкурите даже и гипс картона :} :]
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 09:23:32
Тези ъгли са били неволно надраскани от майстора по време на шпакловката или мазилката от инструмента с който е работено - алуминиев мастар или маламажка .
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 09:26:43
Ами аз турбозолна мазилка дето да става директно за боядисване още не съм видял, което значи , че и да има - не е практика.
А и по принцип бояджия без шкурка също още не съм видял - та се налага да шкуримsmiling smiley
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 09:35:38
Какво говорите - значи все некъдърници сте гледали как работят - след турбозолната мазилка направо се боядисва. Само едва ли сте видели че тая мазилка за да стане както трябва се минава 5 ръце - последната операция е намокряне на примерно таван и се приглажда с едни гумени четки като тези за измиване на стъкло - става джам . Значи вие си мислите че е само нанасяне и готово - дай парите бояджията да му мисли -няма такова нещо - я питайте в тема измазване с турбозол как е . Зестате да каже .



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-12-18 09:36 от filmatoplo.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 17:30:25
avatar
Привет приятелю!
Наистина ако това което видях у вас ръждяса.....?!?Ужас!
На моята сграда също слагат такива ъгли и ще откажа да ги слагат на моите апартаменти щото после жална им майка....Но и в това има решение-третирах всички ръждясващи съществуващи ъгли с антикорозионна запечатка за метал - представлява циментов червен прах и се нанася с четка - засега работи!
Но не се наемам да кажа че ефекта ще е поразителен.
Ако искаш ще ти дам да пробваш - или ако желаеш се обади и ще го обсъдим! *drunk* *beer*

Чест и почитание
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
19-12-2008 - 07:48:05
Теоретично си прав - би следвало да се приема мазилката и да се плаща когато е готова за боядисване. Нали е "мазилка и шпаклока в едно" - ама на практика не стоят така нещатаsmiling smiley Затова се оказа, че най-евтиния вариант е да натиснеш мазачите за цена - те да си мислят , че си шматка и те прекалват като не изциклят добре, въпреки , че им се караш, а след като си тръгнат да изкараш машината за шкуренеsmiling smiley Ама след тях иначе ако знаят - може да ти се наложи и диамантина да прилагашsmiling smiley
Българскиятмайстор е прост и е на мнение, че се минава ако за ниска цена прави качествен продукт и е безкрайно щастлив ако си е оставил ръцете , защото е работил на по-ниска цена.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход