Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....

Публикувано от mtodorov 
Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 20:31:54
Здравейте. Измазах къщата с гипсова мазилка рофикс сега я шпакловаме отгоре за да стане по финна но се появи проблем. Ъглите по прозорците и ръбовете започнаха да ръждясват тук таме. Ще се радвам ако някои даде съвет защо се получава така и как може да се реши този проблем. Ако разбера коя е фирмата която ги разпространява ни един ъгъл няма да продаде повече.... Имам и още един въпрос а той е с какво е подходящо да се шкури сатена защото за да стане перфектно трябва яко шкурене на стените. Въпроса е каква машинка е добре да се използва smiling smiley.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 20:54:56
avatar
"Ръждата" в случая се получава когато се ползват железни ъгли (за по-евтино), а не алуминиеви такива. Спестяването на стотинките от някой - изпълнител, доставчик и т.н. е довело до този резултат. Единствения читав начин за поправка е (о!ужас!.. eye popping smiley ) подмяна на всички ъгли. Останалото са напразни мечти.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
A40
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 21:58:42
с машинка няма да има идеална гладкост-шкури се на ръка
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 22:15:24
n.nikoloff благодаря ти за отговора и аз така си помислих... направо съм болен чудя се какво да правя уж влагаме все скъпи материали а се оставихме един малоумник да ни изпързаля направо ще му счупя главата в буквалния смисъл на думата.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 22:37:15
Минали са те евтино....за съжаление.Профилчетата ако са от алуминизирана ламарина,няма да са проблем.На тези според мен просто им няма покритието.Иначе железните са доста разпространени...но имат покритие отгоре и не ръждясват.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 22:40:45
Е тоя дето ти е мазал...направо е да го убиешsmiling smiley

До сега (след измазани 20 къщи - при това само на частни инвеститори) нямам нито една на която да ми избие ръжда от ъгъл. Използваме само ъгли на кнауф, скъпички са, ама не ръждясват smiling smiley

Имах петна от ръжда на винтове с които хващахме катона - на места с които имаше застъпване с кнауфа за машинно мазане. Помогна мазане на петната с бяла блажна боя.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 22:46:50
При добрата шпакловка няма шкурене ,колкото пъти съм питал майстори дали се шкури- първо ми се смеят и второ казват гордо - аз ако трябва да шкуря значи ще умра от глад .При професионалистите няма такова нещо - който ти каже -чорбаджи да купим шкурка , го гони . *ok* Ако пък ъглите ти са от поцинкованите - раждясват . Виждал съм да мажат ръжда избила по мазилката от арматурата в бетона с груд за ръжда .



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-12-17 22:51 от filmatoplo.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 22:53:34
Наистина ме е минал евтино тоя дето е мазал да. Направо много ме е яд нямам думи. Интересното е че от 100 метра лайсни са ръждясали на 10тина места другите не са. И аз незнам какво да си мисля... а относно шкуренето и шпакловката винаги се шкури. Неможе ти стена висока 4 метра и дълга 5 да я направиш идеална винаги стават едни ръбчета дето ... или разни бабунки леки. Все пак ръка го прави не е отлято.. по шаблон. Благодаря ви на всички които се отзовахте по моята тема.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-12-17 22:55 от mtodorov.
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
17-12-2008 - 22:57:40
Аз също съм пробвал метода с блажната боя. Засега действа. Колкото до машинното шлайфане - до колкото знам се използват ето такава машина например: [www.dikarconsult.com] , но цената и доста солена, а не знам дали се отдава под наем. Аз търках както на ръка така и с виброшлайф, но с него освен, че е доста прашно (не съм включвал прахосмукачка към него), трябва и да се внимава много, за да не се наложи да се прешпаклова пак. Да не говорим, че виброшлайфа и другите подобни машинки, като ексцентършлайф и лентов шлайф, не са предназначени за шкурене на гипс.
P.S.
Аз лично съм хвърлил 2 виброшлайфа (китайски за по 15 -20 лв.) като съм ги използвал за шкурене на не повече от стотина квадрата.
Abu
Re: Проблем с мазачески ъгли - ръждясват....
18-12-2008 - 06:26:27
Шкуренето всъщност е циклене - за по-грубото (мустаци, песъчинки, шупли) при първата ръка ползваш малата, а за полирането вземаш цикла като за авто кит. Само на ръка, отгоре надолу с кръгообразни движения, като сам преценяваш колко да натискаш и под какъв наклон да е циклата... Пада прах, но не се носи из въздуха като при шкурене, а по-гладка повърхност не можеш да получиш по никой друг начин.

За ръждата - преди време колегите дадоха препоръка петната да се запечатат с проникващ грунд и да се минат отново с гипс. Не е кой знае какво, така че преди да демонтираш, пробвай!

ПП Ако ти е чудно защо в някои мазачески бригади има жени, затова е! Майсторите правят квадратура, а жените - фините неща и доизпипването. Разбирай нито е трудоемко, нито е мръсно, само дето е досадно и еднообразно...
Аз върху циклени стени не нанасям боя - който иска да си ги разваля после, за мен са достатъчно добри.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход