Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Растения в къщи

Публикувано от n.nikoloff 
Растения в къщи
03-12-2008 - 12:23:26
avatar
А какво мислите за разполагането на цветя, китки и всякакви растения В къщата? Извън къщата е ясно.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Растения в къщи
03-12-2008 - 12:52:27
Много полезно нещо, а за красотата - без коментар. Очаквам форумците да си кажат мнението, много ми е любопитно какво мислят мъжете.

Re: Растения в къщи
03-12-2008 - 13:42:29
Ами не знам другите мъже какво мислят, но аз НИКОГА не съм живял в апартамент/къща без цветя. Когато отида някъде на гости където няма цветя ми изглежда...голо и изкуствено!
Re: Растения в къщи
03-12-2008 - 21:07:24
Вероятно с мярка не е зле. У нас са ни превзелииииии *zzz*. Особено в този сезон ги намразвам. Иначе има доста готини и приятни.

Счита се, че растенията увеличават влагата в жилището. Все се каня да се запозная по-подробно с този въпрос. Имам наблюдения, че това е така нощем, но в денонощен план нещо ме смущава. Ако някой "по-агро..." ни осветли по въпроса, ще приветствам.

Мъжко мнение за статистиката smiling smiley
Re: Растения в къщи
03-12-2008 - 22:22:44
бе и в къщи има разни бурени ...
колкото и странно да звучи аз съм против - листата капят, жената като ги полива обикновенно все изпуска по някоя капчица вода нам пода, събират мушички ...
така, че мястото на цветята е в градината, където е мясото и на домашния любимец
smiling smiley
LKK
Re: Растения в къщи
03-12-2008 - 22:39:00
n.nikoloff Написал:
-------------------------------------------------------
> А какво мислите за разполагането на цветя, китки и
> всякакви растения В къщата? Извън къщата е ясно.
>
Цветята и растенията освежават микроклимата в къщата и способстват за по пълноценен релакс от стреса. За някои те са хоби. Разбира се искат много грижи и внимание, но всяко удоволствие се заплаща...
Има множество цветя и растения, които не стават за двора, та те за за в къщата.



Re: Растения в къщи
03-12-2008 - 22:40:11
42 саксии имам у нас.Преди месец пресаждах всичко,та помня колко саксии купих и колко пръст пренесох.Хубаво нещо са цветята.Аз лично без тях не мога да живея.
Abu
Re: Растения в къщи
04-12-2008 - 05:50:40
В моята среда стандартният подарък е или бутилка, или цвете в саксия. Също стандартен отговор е "нямам място, дайте нещо за ваза!" Така че където и да отида на гости, винаги е претрупано с цветя.
Предпочитам големите растения от соц-а - фикус, обикновен филодендрон, палми, лимоново дръвче, японска роза - такива работи... А "семейното щастие" си е класика!

Не знам в кой аспект е въпросът на nikoloff и ми се струва, че salvador ще може да каже повече, но аз мисля, че в къщата мястото за цветята трябва да се предвиди още при проекта. Трябва да има светли пространства, по-закътани, по-проветриви и т.н. На практика не можеш да сложиш едно растение там, където на теб ти харесва - пада голямо въртене из стаите, докато му намериш подходящото (но според самото растение) място. А това трябва да се предвиди, поне като разнообразие на предлаганите условия и с малко повече пространство.

Борбата с влагата от растенията и поливането е елементарно нещо и не бих я споменавал като някакъв проблем. Естествено, много лесно можеш да си съсипеш както жилището, така и зеленината, но за това си е необходим талант...

Re: Растения в къщи
04-12-2008 - 16:25:22
Фирмите за дограма доста трябва да черпят любителите на цветя в къщата.Поне за мен принципа е "всяка тухличка става на дограмичка".Трябва да е просторно и зелено в един дом.Поне около мен цветята са навсякъде в момента,където живея.
А между другото точно днес коментирах с моите строители за една тераса,която е 18кв/м,от които 8 е тераса към спалня,а останалото е дадено декоративен покрив по проект.Навивам се цялото да остане тераса и да го направя като градинка.Незнам.....Градина на кота 3,20 eye popping smiley .Като му дойде времето ще пусна една темичка за вашето мнение.
Re: Растения в къщи
04-12-2008 - 20:07:38
Цветя, както и всякакви други растения би трябвало да са неразделна част от всеки дом и място където обитаваме. Има растения които подобряват качеството на въздуха, има и такива които се нуждаят от мн. малко вода. Растения има всякакви с различни нужди, които може да поставим според своето желание почти на всякъде без оглед на това има или няма слънчева светлина. Но винаги трябва да има някакъв баланс *book*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход