Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Питане относно изолация

Публикувано от ivank 
Питане относно изолация
02-12-2008 - 21:30:40
Купих си апартамент в нова ЖС на последния етаж и в момента са стигнали до изолацията на покрива и реших да се посъветвам с вас. По проект покрива е даден с 8 см фибран, но ме посъветваха да сложа още 5 см неопор за моя сметка. Над това ще има 8 см замазка и след това черна хартия и 2 см гранит. Според вас достатъчна ли е топлоизолацията или да сложа 2 * 5 см неопор допълнително ?
Re: Питане относно изолация
03-12-2008 - 01:00:20
Аз да си призная не съм спец. по тези работи, но мога да ти кажа из опитът си когато обитавах последният етаж :cry:

Да, зиме беше студ и скърцане със зъби, а лете пещ, но когато след третата година започнаха и течовете стана нетърпимо. *stop*Ти обаче все още имаш време да намалиш някои негативи. Тука Гогол, Абу и другите вероятно ще ти дадат добри технически съвети, но каквото и да правиш не жали парите и слагай много и яка топло и хидро изолация. Като чета разните книги по въпроса ми се чини, че трябва да сложиш поне 20 см. от споменатата изолация, но нека оставя това на другите.

Желая ти късмет и много радост в новият ви дом *beer*
Re: Питане относно изолация
03-12-2008 - 11:33:48
Съгласен с Гето, Гогол , абу и другите специалисти са твоите хора тук, от опит бих те посъветвал:
Изолация (топло) поне 20 см, аз бих сложил екструдиран пенополистирол(фибран или друга търг марка със затворена структура, тя е и водонепропусклива за разлика от стереопора, пък бил той и графитения Неопор)
Безсмислено е да спожиш и Фибран и стереопор, по-добре само фибран, толопроводимостта на 5-ца от него е равна на 7-ца от стереопора, така че печелиш ламбда, тоест изолиращо свойство. Иначе стереопора го слагат за да дишат стените и тавана има много по темите погледни, но на бетона отгоре ми се струва прекалено, не вярвам да мухляса.
Поне фибрана няма да се напои с вода, ако се намокри, което със сигурност ще се случи с Неопора/стереопора.
А за да не се намокри трябва добра хидроизолация.

На моите тераси детайла е- бетон, асфалтов грунд, два пласта битумна хидроизолация на кръск, лепена с горелка, фибран, армирана замазка, мазана изолация, флексово лепило, плочи. Желателно е изолацията и лепилото да са една система, защото работят заедно, например Церезит, но при мен не са.
Но Професионалистите ще те светнат професионално.
Това от мен, като идея.
Re: Питане относно изолация
03-12-2008 - 13:55:37
Днеска бях при фирма специалисти по изолации/топлоизолации и ми казаха, че това е напълно достатъчно.Аз по принцип пари няма да жаля и всичко ще си го направя както трябва, защото съм се изсипал с доста пари да си купя 400 м2 апартамент с 400м2 покривна тераса.

Ето предимствата на графитения неопор :

Елементът който прави NEOPOR продукт единствен по рода си, е ГРАФИТЪТ. Графитните частици, вградени в структурата на материала, играят много важна роля в процеса на съпрекосновеност между NEOPOR и топлинното лъчение. И по-конкретно възпрепятстването му, като отразява излъчването, намалява чувствително топлинното поглъщане на материала. Трябва да се отбележи и фактът, че графитът със своите уникални свойства отразява и възпрепятства преминаването на
инфрачервените и UV-лъчи, което го прави освен прекрасен изолатор, и сигурен защитник от проникване на радиация в сградата.
Освен за външна топлоизолация на къщи и сгради, NEOPOR е подходящ и за вътрешна изолация.
Наред с това NEOPOR прекъсва "топлинните мостове" сравнително лесно и с
минимални средства, като ефектът е намаляване топлинните загуби, подобряване на комфорта и хигиеничните условия в сградата



Re: Питане относно изолация
03-12-2008 - 14:40:58
Radiaciata na slanceto e okolo 1kW/kw.m.
Pomisli mnogo dobre kak da ia otrazish prez letnite meseci, za da ne pronikwat tezi
400 kW nawatre w zilishteto. Kazwam "OTRAZISH", zashtoto drug nachin niama!
Ako montirash Photovoltaici, shte ima tok i za teb i za prodawane!!!!!!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-12-03 15:07 от partzalev.
Re: Питане относно изолация
03-12-2008 - 16:06:57
Въпроса Ви може да се реши единствено с помоща на
www.hidroizolacia-bg.com
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход