Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос относно изба на еднофамилна къща

Публикувано от Hrist0 
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
25-11-2008 - 10:42:42
Привет,

Идеята към момента е да се влиза от улицата директно в гаража. Относно денивелацията - самият терен има лека такава и между улицата и стената на къщата примерно се получава денивелация от около 0,8 - 1,0 метра. Без да разбирам си мисля, че ако първия етаж не ми е на кота 0, а на около 1,0-1,2 м височина, то остава колата да се спуска по наклон от около 1 метър максимум при дължина на пътеката 5 метра примерно. Колкото до подгряване и разчистване на снега - аз отсега съм се примирил, че ако падне сняг няма стигане до мястото ми с кола. Просто е на такова място в Кокаляне, че 300 метра преди имота ми има едно голямо изкачване и съм се примирил, че 15 дни в годината ще си оставям колата малко далеч от къщата smiling smiley. Другата опция е Бате Бойко лично да минава със снегорина оттам, но по-скоро ще излея основи на луната и там ще си построя къщата.
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
25-11-2008 - 16:31:51
А, то не се знае утре кой може да ти стане съсед, не се заричай...
Ако правилно схващам, на теб денивелацията ти е към улицата и къщата (гаража ако е на нулата) се явява над пътя.
В такъв случай аз на твоя място бих направил гараж в мазето или мазе до гаража, който да е в основите... може би наистина няма да те е много скъпо и си струва упражнението. И без това ще копаеш някога за ограда, ти изкопа и без това ще го платиш. Стената която ще отвориш откъм вхоа на гаража най-грубо ще покрие стойността на двете подпорни лъм рампата. Ще имаш набутване за дренаж, щото ще слезеш по-дълбоко и изолация. Е, и малко по-тежка конструкция, но може би си струва.
Правейки къща с основи в общия случай мазето оскъпява около 30 процента, но е много общо - може многократно повече, може и по-малко - зависи от почва, оттам дълбочина на фундиране, проект, архитект и конструктор.
Останалото ще стане ясно като имаш проекта..
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
26-11-2008 - 14:19:40
Отскоро съм в този форум и научавам доста полезни неща, за което благодаря, но къща без мазе не е къща. Така, че колега прави го. Ако искаш, можем да си сътрудничим, съпруга съм на управител на строителна фирма.
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
26-11-2008 - 15:13:54
Мики, много крайно мнение. Аз например в никой случай няма да правя мазе. Само един склад на кота 0.00 за градински инструменти. Не съм фен на механи и битови, зеле не слагам и отдавна няма кой да ми прави зимнина - родителите ми са възрасти. Какво да го правя това мазе. Ако е на малка площ, добре, ама 80м2 си е много. После вкопаването ако има подпочвени води си е чисто харакири. Каквито изолации да сложиш, вероятноста да ги изпълнят с краката си е 80%. А за къщата дето ще живееш и 10% риск е много. Но тук правилно казаха - всеки случай е индивидуален - ако парцела е малък, мазе ще трябва за разни складове и други, които неможеш да построиш на терена. Христо да не чака някой да му даде готов отговор, а да помисли сам - трябва ли му или не. Само още нещо - вкопаните гаражи не ги одобрявам за къща - хем вкарваш вода надолу и трябва да я отвеждаш, хем да ринеш сняг по рампата, хем да ти се заледява зимата, освен ако не си баровец да я направиш отопляема. Но пак всичко е въпрос на личен избор и желание.
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
26-11-2008 - 15:33:52
r_stoma Написал:
---------------------------------------------------- Но пак
> всичко е въпрос на личен избор и желание.


Да,така е!Само ще добавя- и наливане на излишни пари.

r_stoma,докъде стигнахте с намирането на парцел?
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
26-11-2008 - 15:58:04
Стома, може пък да се намери някой, който да ти прави зимнина, нищо не се знае в живота на човек какво може да му се случи, но избора за мазе си е само на Христо, но къща без мазе не е къща, нали все пак трябва да си сложиш инструментите някъде, що за мъж си ако нямаш елементарни мъжки пособия /инструменти/. Поздрави.
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
26-11-2008 - 16:14:54
Miki, нали писах - склад на кота 0,00. Голям с рафтове и подреден.

komin4e, има няколко интересни предложения за парцели - избора расте и цените падат, дори някой да не вярват. Е има и такива дето не падат, но те ще си стоят непродадени до второ пришествие. Със сигурност ще купя парцел - къщите които се предлагат не струват или са толкова скъпи, все едно са на Лазурния бряг. Имам да предавам още един проект до Коледа (иска ми се малко преди това) и ще купувам, ако не ми мине котка път. Тъкмо и цените на материалите се поуспокоиха, пък и бригада ще намеря на по-приемлива цена. Имам няколко малки строителни фирми предвид. Сега като им намаля работата, ще ми обърнат нужното внимание. Така че ще строя, макар да не ми се искаше - знам колко разправии са, но поне ще направя страхотна къща. Ще приложа снимки, още от проекта.
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
26-11-2008 - 16:43:13
Искрено желая успех!А бихте ли споделил ,към кой район сте се ориентирал?
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
26-11-2008 - 17:00:27
Аз съm съгласен с Mики, но всеки саm си решава.
Тук в С. Аmерика просто няmа къща без mазе и предназначението mу е mн. добро, но няmа нищо общо със склад за боклуци или инструmенти. В mазето обезателно иmа една голяmа стая наречена "фаmилна" където през дългите зиmни mесеци сеmейството прекарва в общи заниmания с децата. Таm често иmа открита каmина, но е и лубиmо mясто за игра. В така нареченото mазе по-голяmите къщи иmат и поmещение за фитнес, таm е пералното и др. но също и неизmенната "Студена стая" или по нашеmу "Зиmник" smiling smiley Да, хората тук иmат зиmници и повярвайте mи повечето ги използват по предназначение. Ние тук всяка зиmа си слагаmе кисело зеле, туршия, коmпот.... И не че не mоже да се наmери, иmа всичко, НО по нищо не mоже да се сравни с доmашното winking smiley Mиналата година направих 250 литра ч. винце, а наденицата, ох mайко пък вие ако искате mи кажете че съm будала. Това всичкото е в Канада, ха познайте ще иmаm ли mазе в България *angel*

Поздрав,
Re: Въпрос относно изба на еднофамилна къща
26-11-2008 - 17:15:27
Така, да се върна отново малко към началото. Както е казал Мечо Пух - колкото повече - толкова повече. Въпроса е дали ще мога да си позволя това повече. Идеята ми е да не правя гараж от 30 кв. м, който да го ползвам за склад, а да си го вкопая под къщата. За това дали ще слагам зеле - задължително, но вино - надали ще се науча. Също така една от причините да искам къща, е че смятам сериозно да се занимавам с едно мое хоби - свирене на барабани. Досега планирах 3 стаи на втория етаж и в едната да си сложа комплекта, но ако ще правя маза стаите горе може да станат 2 и ако не е влажно тъпаните да са в избата. Също така планирах да имам някъде сервизно помещение из къщата за котел или каквото там си избера за отоплителна система, но вероятно ще мога да го вкарам и него в избата. По въпроса с отоплението - очаквайте скоро нова тема smiling smiley .

Поздрави
Христо
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход