Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон

Публикувано от StefanB 
Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 09:03:53
Днес ще си говоря с едни за да правят преградна стена от ГК с каса, както и за окачени тавани от влагоустойчив в баните и гардеробното - под него остават кабели за спотове и гофрирана тръба за вентилаторите - мисля впоследствие да ги слагам тях. Ако някой скоро е правил, нека даде някакви ориентировъчни цени на кв. метър за работа, материалите аз ще им купя. Чух само за предстенна обшивка с вата - около 25 кинта , но включва ли материала, така и не разбрах.
Благодаря на отзовалите се предварително.
Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 09:17:33
Здравей StefanB Наскоро някой във форума коментираше за 24 лева на квадрат за равен таван с вата труд плюс материали. И мен силно ме вълнува темата защото очаквам оферта за 400 квадрата гипскартон да ми дадат за тавани и някои стени. Като получа нещо като цена ще пиша пак.
Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 09:22:01
Ако имаш голяма квадратура НЕ ВОДИ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЦЕНА НА КВАДРАТ! Задай крайна цена и кажи, че трябва да се вместят в тази сума. Имай в предвид, че лесно можеш да намериш около 25 лева на квадрат С ВКЛЮЧЕНИ МАТЕРИАЛИ! Добрите оферти са около 20-22 лева на квадрат. Не ги оставяй да се пазарят на парче!!! *beer*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-11-19 09:24 от Чимиджимичамиджоми.
Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 09:34:09
Чимиджимичамиджоми мерси за ценния съвет. Проблема е че таваните не навсякаде са равни има и малко по сложно изпълнение.
Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 10:30:02
Благодаря на всички за инфото, излиза, че труда рябва да е около 10-тина 12 лв/квадрат, доколкото имам идея материалите бяха около 9 лв платното гипскартон и профилите са по няколко лева единия... Там какво още - дюбели, окачвачи...
Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 13:58:34
Стефане - на много места искат и по 25лв. само за труд, та не се знае какво точно са ти оферирали. Най-добре хвани такива с оферта труд + материали. И не забравяй да питаш дали шпкаловането влиза - да не те изненадат с 12лв. за труд , ама без шпакловане на фугите и после да се наложи цялостна шпакловка за още 5-6 лв. на кв.м. Питай и за ъгълчетатата.
Ако намериш пък оферта дето е на квадратен метър, а за всичко - направо сключвай договор и черпиsmiling smiley
И не забравяй - по-голямата част от "майсторите" са криминални престъпнициsmiling smiley
Фирмена цена за обшивки и тавани от гипсокартон е към 35-40лв. на кв.м. с труд , материали , доставка. Което означава, че само за труд трябва да не се плаща повече от 10-12лв. с шпакловането.
Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 16:00:38
Предлагат 18 кинта на квадрат без да шпакловат, само конструкцията за таваните в баните, където има и по две нива, иначе за тавана на северозападната спалня искат 12 кинта, там е само профил и картон отгоре. Обшивка на Велукса - 80 кинта за цялото изпълнение, то е един куфар с няколко квадрата наклонен покрив покрай него. За стена двулицева - 25 кинта на квадрат.
Изглеждат ми читави, а и ми ги препоръчаха.
Казва човека, че може и да сложи лентите и да шпаклова в цената, но ако съм наясно къде да монтира спотове, а аз не съм, както и не съм ги купил, та май по-добре само да направи конструкциите и да монтира, за да се сваля после, ако се наложи заради кабеляка и въздуховодите....
LKK
Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 16:50:23
StefanB Написал:
-------------------------------------------------------
> Предлагат 18 кинта на квадрат без да шпакловат,
> само конструкцията за таваните в баните, където
> има и по две нива, иначе за тавана на
> северозападната спалня искат 12 кинта, там е само
> профил и картон отгоре. Обшивка на Велукса - 80
> кинта за цялото изпълнение, то е един куфар с
> няколко квадрата наклонен покрив покрай него. За
> стена двулицева - 25 кинта на квадрат.
> Изглеждат ми читави, а и ми ги препоръчаха.
> Казва човека, че може и да сложи лентите и да
> шпаклова в цената, но ако съм наясно къде да
> монтира спотове, а аз не съм, както и не съм ги
> купил, та май по-добре само да направи
> конструкциите и да монтира, за да се сваля после,
> ако се наложи заради кабеляка и въздуховодите....

StefanB, а не е ли по-добре да позадържиш топката, докато не си изясниш точно къде ще са ти спотовете и как ще минава въздуховода. Да не се окаже след това, че ще правиш една и съща работа два пъти. Аз доколкото съм се пробвал с ГК останах с впечатлението, че в една и съща дупка два пъти с рапидката не е като първият път, а и конструкцията играе малко и не се знае дали ще легне точно като първият път.


Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
19-11-2008 - 17:42:28
Да, имаш право... По принцип ги викнах за местата, където картона граничи със стената, понеже в момента мажа и да стане идеално, и между другото реших да ги накарам да свършат работата и в баните.... Да, пак ще си говорим с тях. Благодаря на всички за мненията!
Re: Дайте някакви ориентировъчни цени за гипскартон
20-11-2008 - 08:31:28
Здравейте.Колка би струвало полагане на гипскартон с лепене на гребен.Зидарията ми е от керамични блокчета и е идеално равна.Искам вместо шпакловка да сложа гипскартон.Колко според вас стрева лепенето + шпакловка на връзките и ъглите.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход