Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

С какво да си направя комините?

Публикувано от pike 
Re: С какво да си направя комините?
23-11-2008 - 20:10:58
При първа възможност ще го преправя и пробвам и ще пиша. Много благодаря на LKK. Ще ми бъде много интересен опита.
Re: С какво да си направя комините?
24-11-2008 - 20:46:28
Моята камина е точно с такава Ес-ка smiling smiley комина е класическото изпълнение с единички по размера не тенекия от сирене, която използвахме като "кофраж" за вътрешното измазване. Изградиха я моите момчета с огнеупорни тухли, които закупих от склада на Ангро по задание, което изяснявахме в процеса на зидането smiling smiley Гори като луда и топли...
Re: С какво да си направя комините?
24-11-2008 - 21:37:24
Parvo se izviniavam 4e sam na latinica......ne pomnia kade sa balgarskite bukvi.......:-)
za komina.....idealnite proporcii za komin sa:
-okolo 20sm diametar
-idealno gladka povarhnost jelatelno cilindri4en
-viso4ina okolo 7 metra
_dobre izoliran termi4no
Kolkoto se pridarja6 kam tezi iziskvania tolkova 6te e po-efektiven
4etoh tova v zapadna literatura.....
sas zdrave........ *book*
Re: С какво да си направя комините?
24-11-2008 - 22:27:13
И аз имам една книга -Камини - 2 пръста дебела ама не ми се цитира от нея *tired*
Abu
Re: С какво да си направя комините?
25-11-2008 - 10:39:52
Топло, книгите се мерят в килограми, а за професионалистите - в кашони от банани. К'ви са тия пръсти?! Я разтвори книжката и сподели, че то от много сайтове... Или bulhomes да си даде параметрите, пък ти да свериш в книгата за конкретния случай?
Re: С какво да си направя комините?
25-11-2008 - 18:22:54
Разгледах камината на бУЛХОМЕС , ако палиш огън отвън и чакаш дима да влезе в червената фуния по горе няма да стане без да пуши - особено без еска в него . Понеже съотношението на предния отвор спрямо сечението на кумина не е спазено - или отвора не бива да надхвърля 7 пъти сечението .Височината на комина е добре и сечението е добре .
LKK
Re: С какво да си направя комините?
25-11-2008 - 18:48:56
S-ката работи комплект с калпака и димният рефлектор. Мога да ти постно епюра на разпределението на налягането в такава система.

Има и такова препоръчително съотношение между предният отвор и сечението на комина, което е желателно да се спази, но от снимката не мога да ги преценя.

Друг възможен проблем е преобладаващата посока на вятъра. Ако идва откъм гърба на навеса е твърде вероятно под навеса да се създава област с понижено атмосферно налягане, а оттам пушенето си е напълно естественно.
Re: С какво да си направя комините?
25-11-2008 - 19:15:25
Лятото по уличните ресторанти по морето ще се удушат от пушилек , над скарата сложели по една фуния-шапка с 2 метра тръба и става лисичарник - поне всмукателен вентилатор да сложат . Така може би превличат клиенти с миризма на скумрия и пържоли . Аз лично имам в двора такава камина-барбекю което е с голям преден отвор - по време на изграждането баба каза на майстора да го остави по голям да вари буркани , преди 12 години още беше на мода - сега леко пропушва - знам причината но на обущаря обувките са скъсани , девиза по темата ми е - важен е материала който слагаме на скарата :] преди малко си купих -чернокоп малък лефер . *drink1*
LKK
Re: С какво да си направя комините?
25-11-2008 - 19:21:55
Е видя ли кво става като слушаш баба си. Да беше викнал дедо си нямаше да си търкаш очите докато провиш скарата. *drink1* .
И аз отивам да метна свиншляка, но поради атмосферните условия ще ползвам ел. разновидност на уреда. *drunk*
Re: С какво да си направя комините?
25-11-2008 - 19:29:04
filmatoplo Написал:
преди малко си купих
> -чернокоп малък лефер .

Яж го за лефер ,ама не е-чернокопа си е чернокоп!Ти още като спомена цаца,вместо трицона взе да ме съмняваш,че си морско чадо
*drunk*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход