Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Вьпрос - боядисване

Публикувано от poly 
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 12:45:13
Благодаря за отговорите - особено на 4ovek! Доколкото разбрах не е нужно да се шпаклова 2 пъти, но...аз не сам видяла още в какъв вид ще ми се предаде апартамента - очакванията ми са скромниsmiling smiley .
Има ли някакъв начин да се боядисва директно върху шпакловка, която не е чак толкова "Стъкло"?
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 12:52:14
Здрасти. А с какъв грунд е най добре да се мине върху сатена на гипсовата мазилка преди латекса. Взех си на Боро но на него пише че не става за гипсови шпакловки, гипсово лепило и сатен , а на сайта на производителя пише че става - и сега ми седи и ще взимам друга марка, може би Деко професионал или .... дайте други които да са читави. И още - един иска да се маже с баданарка, друг ставало и с валче, абе майстори. :g:
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 14:14:03
avatar
Грунда и боята ги вземи от един производител/марка, за да работят добре в система.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 14:42:56
При гипсова шпакловка и латекс няма нужда от грунд. Просто разреди латекса с вода 1:1 и мини една ръка. После боядисваш с нормално разреден латекс.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 14:46:01
Става въпрос че мазилките са нови та затова ми препоръчаха да мина с грунд.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 15:12:02
eye popping smiley Ако под "нова мазилка / шпакловка" имаш предвид, че още не е изсъхнала добре, по-добре не боядисвай още.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 16:29:48
avatar
king_for_a_day Написал:
-------------------------------------------------------
> При гипсова шпакловка и латекс няма нужда от
> грунд. Просто разреди латекса с вода 1:1 и мини
> една ръка. После боядисваш с нормално разреден
> латекс.


По-добре е да се спази технологията по определената система. След това по-евтиното става доста по-скъпо. Грунда не е никакви пари в това отношение, та да се спестява.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 17:11:08
Не е въпросът в парите, просто е излишен. Новата шпакловка не би трябвало да е ронлива. Преди да се боядиса се избърсва хубаво със сух парцал за да падне праха и не би трябвало да има никакъв проблем, освен може би при някакви по-специални условия.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 18:32:08
avatar
Внимателно с полагането на боята - особено при нови мазилки....
Изчакайте поне месец да замине строителната влага като интензивно проветрявате....Най добре след зимата - хем каквото пада да падне,хем добре да се изсуши че влагата си е гадно нещо!
Обезателно сложете грунд - дори и да не е видно че трябва- поне ще заздравите мазилката във дълбочина!
Успех!

Чест и почитание
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 18:42:08
Е ти малко си прекалилsmiling smiley
По принцип има стандарти за отклоненията при мазилки и шпакловки, ама не ги помня точно ще излъжа ако цитирам по памет. Мери се отколонения Хмм, на Хметра за отколнение от равнинаат, Х милиметра отлконение от вертикала, Х мм отклонение на метър от хоризонтала. Ще ги изровя и ще ги напиша тези дни ако имам време. По принцип за да се защитят и двете стани - изпълнител и възложител би следвало да се работи по стандарт или да са написани допустимите отклонения в договора. Иначе е субективно кое е криво и кое е право.
За съжаление "професионалсите" въведоха стандарти от тип "стъкло го правим". За още по-голямо съжаление повечето "професионалисти" ще гледат странно ако откажеш да им платиш позовавай ки се на някакъв стандарт, защото няма да асимилират какво точно значиsmiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход