Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Вьпрос - боядисване

Публикувано от poly 
Вьпрос - боядисване
04-11-2008 - 16:57:06
Ново строителство често се предава на шпакловка/замазка.
Трябва ли непременно след това пак да се шпаклова преди да се боядисва?
Имате ли опит с бои които не изискват фина шпакловка преди боядисване?
Re: Вьпрос - боядисване
04-11-2008 - 17:29:48
avatar
Хайде сега пък и икономии..... :}
Всъщност зависи всичко от изпълнението!
Бои на варова основа по принцип носят на лек пълнеж..... :loveu:

Чест и почитание
Re: Вьпрос - боядисване
04-11-2008 - 18:59:11
Гогол на теб ще отговоря, защото ти е забавно, а на мен по темата изобщо не ми е до смях. В последните месеци ми дойде в повече да обяснявам какво означава шпакловане и какво означава боядисване.
Няма бояджии които да не ти одерат кожата, защото "шпакловката е отвратителна и без фина такава няма да минеш".
Няма шпакловчици, които да не те минат с номера, че се нуждаеш от груба и финна шпакловка и трябва да платиш два пъти за една работа само защото едната ръка е с едни материал , а втората с друг.
А ако използваш такива дето работят с машина те не си довършват работата, защото спестяват финишната обработка и го оставят както е станало без да си изкърпят на местата дето не са успели да изциклят добре. Било работа на бояджията.
Майсторите в София са криминални престъпници.
ЗА другите градове не знам.
НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ФИНА ШПАКЛОВКА. ШПАКЛОВКАТА ТРЯБВА ПО ПРЕЗУМЦИЯ ДА Е ФИНА. ЕДНА РЪКА С КОЛОРКИТ НЕ МОЖЕ ДА СТРУВА КОЛКОТО ШПАКЛОВАНЕ С ГИПС. ШКУРЕНЕТО ВЛИЗА В ЦЕНАТА НА БОЯДИСВАНЕТО, КАКТО И КИТВАНЕТО. ВАЛЯЧЕ МОЖЕ ДА ТЪРКАЛЯ И ДРЕСИРАНА МАЙМУНА СРЕЩУ ДВА БАНАНА ДНЕВНО.
Последното го пиша с големи букви , защото следващия който стъпи на мой обект и се опита да ми обяснява нещо различно от това ще бъде малтретиран физически за назидание на колегите с които си пие ракията и обменят опит как да лъжат хората като си измислят допълнителни работи. Та да внимават хората дето се занимават с довършителни работи - не знаете кой съм, може да съм всекиsmiling smiley
Re: Вьпрос - боядисване
04-11-2008 - 21:39:09
avatar
Учудвам се ,че не ти правят финиш при машинното полагане????
Значи моите дето го бачкат това са ПИРФЕКТНИ!Не се занимавам с боя,а просто мога да продавам такава!Изпълнението не ме кефи и затова не е и мой бизнес навярно.....
Това с физическото малтретиране - вярно ли го мислиш??????Не бива!
Те хората не са виновни че вземат пари на баламосаните от тях!Вината е изцяло в това ,че или претенциите са големи или майстора хич не е читав.... :cry: :cry: :cry:

Чест и почитание
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 08:34:51
Ти се учудвай ама вече се е наложило като стандарт , че след машинно мазане се налага една ръка колор кит, която не влиза в цената. И твоите като разберат ще решат , че ги ограбваш като ги караш да работят качествено.
Съвсем сериозно го мисля това за физическото малтретиране, защото саботират качественото изпълнение. Тове е тероризъм - с терористи не се преговаряsmiling smiley
А ти като си на мнение, че не са виновни, че взимат пари на баламосаните от тях , защо не почнеш да звъниш по телефони докато някой не се върже, че трябва да дава пари, защото негов роднина е катастрофиралsmiling smiley
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 09:32:27
Здравейте. Много добра тема сте отворили. Аз тъкмо съм на етап измазано с гипсова мазилка Рофикс и чакам същите майстори да дойдат да ми шпакловат отгоре за да станело Стъкло. Дайте ми съвет как да им контролирам качеството и какво точно да искам от тях. 3-3.50 дали е нормална цена за тази шпакловка с материала. Говорим за една ръка а не за цялостно шпакловане. Благодаря ви предварително за отговорите. А и още нещо като въпрос: Пречи ли първо да се шпаклова и после да се направи подовата замазка на ръка със земновлажен разтвор?
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 09:47:27
Човек clap:

МТодоров, аз си проверих шпакловката като на тъмно с фенерче осветявах под остър ъгъл стената. Така се забелязват много лесно неравностите.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 10:24:13
Благодаря за съвета и аз си мисля да направя нещо подобно. Въпроса е до каква степен може да се гони качество. Все пак ръка го прави не е отлято в калъп.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 10:49:51
След като ми писна да се занимавам с майстори, си шпакловах едната стая сам, никога преди не бях пробвал. Точно затова реших да проверя какво съм направил и за моя изненада се оказа с по-малко дефекти от "майсторската" шпакловка. Не виждам причина някой, който се пише майстор да не може да се справи по-добре. Стига да има желание, това е тънкият момент :!: Вече съм се зарекал да гоня до дупка за качество - ако може един киртак да взема 10 пъти повече пари от един учител или лекар, значи трябва да може да се справи 10 пъти по-качествено.
Re: Вьпрос - боядисване
05-11-2008 - 11:47:09
avatar
4ovek, бая си им насъбрал... Трябва да призная, че абсолютно споделям мнението ти и ти съчувствам. Аз затова поизлезнах от тоя бизнес. Просто реших да си позапазя малко нервите и здравето. Стискам ти палци!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход