Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

сухо строителство

Публикувано от IvoR 
Re: сухо строителство
07-11-2008 - 09:01:28
Не се прави на кон с капациsmiling smiley
Защо пък си толкова сигурен , че дърво и вата имат по-голяма паронепропоскливост отколкото стиропор, шпакловка и мазилка? Защото стандартния детайил е отвътре навън - гипсокартон, вата , дърво.
Фло, ти си прът в колелото на Прогреса - ще затворят Знанието в манастирите заради такива като тебsmiling smiley
Re: сухо строителство
07-11-2008 - 09:37:37
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Фло, ти си прът в колелото на Прогреса - ще
> затворят Знанието в манастирите заради такива като
> теб


smiling smiley Прогреса няма спиране,или поне това ,което изглежда на прогрес!Всички знаят,че нещо не се прави така,но се намира някой,който не знае и вземе,че го направи и ето ти откритие!Що пък да не си сложи гипскартон отвън?!Аз дори съм виждал ваканционно селище от фазер с външна мазилка-не се познава ,докато не се подпреш случайно.То не беше казано по-горе какво е предназначението на постройката :}
Re: сухо строителство
07-11-2008 - 11:10:21
Ами те доста открития се дължат на грешкиsmiling smiley
Аз знам , че става и няма проблеми поради грешка, допуснатана при реконструкция преди няколко години.
След като няколко години няма проблем реших, че аз ако си правя дървена едноетажна постройка ще го експериментирам в по-голям обем този детайл.
Проблмът е в това, че с по-здрав ритник ще влезеш в къщата, а не , че гипскартона ще падне.
А на теб грешкатат ти е , че казваш "гипсокартона в този детаил е отвън". Гиспокартона в този детаил е вътре, няма контакт с атмосферните влияния, зад топлоизолацията е ...
Re: сухо строителство
08-11-2008 - 10:06:21
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------

> А на теб грешкатат ти е , че казваш "гипсокартона
> в този детаил е отвън". Гиспокартона в този детаил
> е вътре, няма контакт с атмосферните влияния, зад
> топлоизолацията е ...

Притеснявам се ,че някой може да приеме топлоизолацията отвън за хидроизолация и да си нанесе щети впоследствие ,ако приеме доводите ти за правилни.Много вещества поглъщат жадно влага от атмосферата,примерно: силикагел,сярна киселина,глицерин и др. и ми се струва основателно да причисля и гипса.Така гипскартона зад стиропора отвън на зида пак ще си дърпа влага,която ще се задържа и разпределя от хартията ,ще си разруши цялата структура.Щом можеш да влезеш с ритник през стената отвън сигурно е ,че и вятъра може да ти довлече неприятности,ако е достатъчно силен!Поздрави!
Re: сухо строителство
08-11-2008 - 10:50:55
Основна функция на крайните фасадни покрития /мазилки, бои/ е защита от атмосферните влияния. Качеството на едно такова покритие пък основно се определя от неговата водопоглъщаемост. Силиконовите покрития се отличават с много висока водоотблъскваща способност или иначе казано водонепроницаемост. Ако едно фасадно покритие пропуска вода под себе си то не си върши работата и последствията са фатални. В този смисъл си е вид хидроизолация, като се има предвид, че е на вертикална стена и се мокри от дъжд. Най-добрата мазилка, по моите проучвания и сравнения, "пие" 27 g/m2 при 24 часа обилно обливане.
При добре изпълнени детайли е напълно възможно вода до гипсокартона да не се допусне, както и условия за кондензация на водни пари в този участък от системата. Относно здравината, мога да ви направя системата така, че не с ритник, а и с чук да не я пробиете /е, разбира се зависи от злобата/.
Re: сухо строителство
09-11-2008 - 15:46:28
фло Написал:
-------------------------------------------------------
> 4ovek Написал:
> > Давай смело, прогрес без риск няма
>
>
>
>
> Така е!Почти безгранична е човешката
> изобретателност в тази посока!

Фло,1999г."облякох" магазин с гк и м.м и още е на стената.или съм "изобритател" или в този град няма влага?
Re: сухо строителство
09-11-2008 - 16:39:28
IvoR Написал:
-------------------------------------------------------

> Фло,1999г."облякох" магазин с гк и м.м и още е на
> стената.или съм "изобритател" или в този град няма
> влага?

Справил си се добре ,значи! Аз пък още събирам стиропор след всяка буря от една временна постройка,и добре, че е временна,щото наистина ще я махам напролет!
LKK
Re: сухо строителство
16-11-2008 - 20:35:59
Въпрос към Кнауф: Може ли да се монтират гипсокартонени или гипсофазерни плоскости при външни облицовки?

• В случаите на облицовки в лоджии и дълбоки стрехи при неотговорни обекти и след допълнителна импрегнираща обработка се допуска използването на влагоустойчиви гипсокартонени плоскости или гипсофазерни плоскости; Като изпитана и сертифицирана система Кнауф предлага пълната термосистема, състояща се от гипсокартонена или гипсофазерна плоскост като основа, върху която се полагат последователно следните слоеве: експандиран полистирол за външно приложение, лепилна шпакловъчна маса, стъклофазерна армираща тъкан, шпакловка, грунд за мазилка и финишно покритие минерална или друг вид мазилка.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход