Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

каптажи

Публикувано от bubole4kamuada 
каптажи
05-09-2008 - 00:17:25
здравейте всичи,
чета ви тук от едно известно време и дискусиите ви са ми много полезни, за което благодаря. търсих дали сте писали нещо за каптажи, но нищо не намирам и се надявам да не повтарям някоя вече дискутирана тема с тоя въпрос.
значи, имаме проект за строеж на еднофамилна къща и се чудим дали да се включим във ВиК или водоснабдяването ни да става посредством каптаж. тъй като не разбирам много от водопровод, искрено се надявам някой от вас да даде препоръка за това в какви случаи е удачно да се ползва каптаж.
предварително благорадя smiling smiley
Re: каптажи
05-09-2008 - 10:16:21
Каптаж се прави когато имаш извор.Каптира се извора и от там се дърпа вода.На практика се изгражда един бетонов или някакъв друг резервоар,с утайник.Водата постъпва в резервоара от извора директно.Понеже те променят дебита си,около извода също се прави укрепване-да не свлече,затлачи и т.н.Другото е тръби,вентилация и преливна система.Но каптаж се прави когато имаш извор.Не кладенец,а изводна вода.Над земята трябва да е водата,а не да трябва да пускаш сонда.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-09-05 10:17 от salvador.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход