Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

съгласуване на проект от ЧЕЗ

Публикувано от petgrbg 
съгласуване на проект от ЧЕЗ
23-08-2008 - 14:05:37
Здравейте , имаме УПИ с ток и вода / съответно и партиди/.Решихме да разширим съществуващата сграда. Готов е ел.проекта. При представянето му в центъра за клиенти за съгласуване , ми поискаха първо такса от 223лв. и казаха , че след проучването ще заплатя малко над 400лв. за нова партида и увеличаване на мощността. След проверка от моя страна и заявлението ми , че искам съгласуване и предварителен договор / макар че не ми е ясно такъв защо ми е необходим/ , платих 38.40лв. за съгласуване и 79.36лв.за извършване на проучвателни работи по външно ел.захранване ,даване техн.указания и издаване на удостоверение за мощност до 15кв. Все си мисля ,че последните пари грешно ги платих. Моля ако някой е запознат да даде мнение. Благодаря Ви много.
Re: съгласуване на проект от ЧЕЗ
24-08-2008 - 13:42:19
Така правят почти винаги!!
Партидата на твое име ли?
Не казваш общината, но все едно.
Питам защото и мен ме завъртяха по тази схема и в крайна сметка ми дадоха предварителен договор. Имаше и др. особености, които забавиха нещата.
Факт е обаче, че в моята община ми дадоха разрешително на база партида и платени сметки (май и копие от заявлението да Енергото).
Накрая ще му мисля - реално ще ми се валожи някакво пресвързване, което мисля да уредя "на место"winking smiley
Виж как е при теб - поговори с техн. лице и евент. с архитекта в общината (започни от по-ниско).
Иначе ще си имаш вземане-даване с тях през цялото време и ще ти късат нервите.
Ако е новозакупен имота (при мен беше така), мини по процедурата "смяна на име" - нищо няма да променяш засега в имота - искат се нот. договор и платени сметки. Таксата е дребна.

Виж тук има подробности и цени.



За куриоз, чрез подобен сайт (за Сф) зададох въпроси по мейла и ми отговориха доста чевръсто (преди 2-3г.), от което се разбра, че местното управление нещо ме "врътка". С удоволствие засега съм го забравил този епизод.
Re: съгласуване на проект от ЧЕЗ
24-08-2008 - 15:08:46
На мое име е , купихме го преди 4 години. Май е практика да те мотаят с разрешителното само и само за да си платиш , дори и да имаш партида.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход