Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

пасивните къщи

Публикувано от lala_boom 
Re: пасивните къщи
25-08-2008 - 19:12:36
Камелия clap:
Re: пасивните къщи
25-08-2008 - 19:52:21
Говоря напълно сериозно. А относно сметките - не е достатъчно да си поне малко на ти с математиката за да сметнеш.
На мен ми трябва известно време за да анализирам сметките, за един нов материал, за една операция - какво се пести и какво не и то при положение , че всеки ден съм по сторителни обекти, а ти обясняваш, че за цяла къща се смята лесно. Е не е.
Добре, че се намеси за да конкретизирам как се заблуждават хората - точно както ти си написал. Излиза, че който оспори твоите сметки не е на ти с математиката използваш психологическия момент, че доста хора ще решат, че явно не резбират щом специалиста е казал.
Другия номер, който ще използавш е да дадеш за пример скъпа къща, която не е пасивна за да докажеш твоите твърдение.
Трития номер е "а бе немски институт казва, че е изгодно , българите все ще се направят на по-умни".
Да продължавам ли ?
ТОва го пиша , защото ми се стори, че някъде и ти твърдеше, че цената на пасивна къща е същата или подобна на стандартна - ако съм сбъркал и не го твърдиш извинявай, отнася се за другиsmiling smiley
Re: пасивните къщи
25-08-2008 - 20:40:18
:} :} :} :} :} :} :} :} :}
Не знаех, че съм такъв психолог. .. :} :} :} :}
Само казвам, че математиката е точна наука и там спорове няма. И никъде не съм казвал, че пасивната къща е евтина, защото никога не съм смятал такава, точно защото не е никак лесно!!! Просто не искам да твърдя неща, в които не съм сигурен, а само такива, които мога твърдо да докажа. А сега, ха наздраве smoking smiley smoking smiley smoking smiley
Don
Re: пасивните къщи
26-08-2008 - 00:26:32
4овек,

еинствения начин да разберем цената без наличието на проект е icopop да даде някакви данни за къщите, които те строят. Т.е. няма все още сравнителни данни за България по които да се ориентира някой колко би могло да му излезе реализацията на подобно нещо.

При наличието на проект и съответните кол. сметки не виждам как ще се излъже, при положение, че се вземат 2-3 оферти за изпълнение на вече готовия проект.

Или говориш за измама от страна на проектантите?



Re: пасивните къщи
26-08-2008 - 00:59:10
Четейки темата ми идват 2 неща на ум: Първо, струва ми се много малко се правят опити да се построи ниско-енергийна къща, или ако има някакви опити, те са съвсем плахи и не дотам ефикасни. Искаме да полетиме преди да сме се научили да ходим!!!
Другото нещо е че, ако трябва да живея в псивна къща приличаща на трафопост- без чупки и еркери, или приличаща на аквариум, с прозорци които не се отварят- аз съм ПАС за такава пасивна къща. Да не говориме че сигурно едно от услвията да се постигне 100% пасивна къща, ще е- тя да е закопана в земята!!!
Re: пасивните къщи
26-08-2008 - 10:07:34
Geto написал:
Quote

Ех Лала, та ти говориш само за граждански права, култура и гражданско общество А е добре човек да умее правилно да формулира целите, че и мечтите си. Ако и с архитекта е било така то напълно го разбирам човека и няма защо да се чудиш как така си останала неразбрана.
Прав си ,но аз не съм инжинер, нито проектант, нито архитект.Постарах се да прочета повече информация за строителството, така ,че да разбера когато искат да ме минат с типов проект ,а да ми го дават за енергоспестяващ.
Не съм искала да обидя никого и се извинявам ако се е получило така.

icopop ,когато клиента ти повтаря 6 месеца ,че иска проект за нискоенергийна сграда, а ти му пробутваш стандартен проект, къде е грешката?

Пожелавам Ви успешна седмица!

Благодаря Ви, че Ви има! :loveu:
Re: пасивните къщи
26-08-2008 - 10:22:23
Единствения начи е да сравним един и същ проект като големина на стаите, т.е. на обитаваната площ при положение ако изпълняваме пасивна къща и обикновена и то завършени със стандартни довършителни работи - то е ясно, че ако сложим паркет за 150лв. на кв.м. процентът на оскъпяване се намалява.
Аз проектантите не ги обвинявам - светът е станал измамнически и нехуманенsmiling smiley Искам да питам хората, които твърдят, че къщата излиза на същата цена ако е пасивна - дали ще се чувстват виновни ако грешат и някой се набута с десетки хиляди за да може те да спечелят? Най-вероятно не - ще си намерят оправдание. Едно от тях е "кьорав карти не играе". Ето това е световната ценностна система в момента.
Re: пасивните къщи
26-08-2008 - 12:03:17
здравейте,
тук ще намерите малко литература от извора както се казва smiling smiley , на немски , на френски и на английски . С две думи пасивната къща е преди всичко концепция за енергийноефикасна къща с много ниски или нулеви нужди от външен енергиен източник за отопление, охлаждане и топла вода. Но тя не е електроцентрала и няма за цел да произвежда повече енергия отколкото потребява нито дори да задоволява на 100 процента всичките си енергийни нужди. Приятно четене winking smiley
Re: пасивните къщи
26-08-2008 - 14:01:21
Don Balon Написал:
-------------------------------------------------------
> Другото нещо е че, ако трябва да живея в псивна
> къща приличаща на трафопост- без чупки и еркери,
> или приличаща на аквариум, с прозорци които не се
> отварят- аз съм ПАС за такава пасивна къща. Да не
> говориме че сигурно едно от услвията да се
> постигне 100% пасивна къща, ще е- тя да е закопана
> в земята!!!


Виж това.

Доста е гадна навигацията, но е едно от най-приятните, които съм срещал по въпроса.
Хиляди хитрини и как се правят. Разхождай се внимателно, ама трябва доста време - може и да си смениш мнението..
Re: пасивните къщи
26-08-2008 - 18:25:58
След като се изразиха много и най-общи мнения за пасивните къщи -да минем към повече конкретика! За темпериране на постоянно влизащия свеж въздух и особенно за през зимата е подходящо използването на "сух акумулатор".Акумулатора се зарежда през летните горещини и осигурява по -дълго време положителна температура за топлообмена.Дали ефективността би била по-висока ,ако му се помогне със слънчев колектор?Къде е добре да се направи в основите или някъде встрани?Има ли някой идеи за състава на пълнежа-пясък,пръст,бетон или друго?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход