Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

пасивните къщи

Публикувано от lala_boom 
Re: пасивните къщи
23-08-2008 - 16:11:31
Да barbaron,има такива стимули.Изпращам ти линк.
www.afc.bg
www.b2b.bg/ecosvet

Re: пасивните къщи
23-08-2008 - 16:15:40
Здравейте!Мислех,че съм прекалено обстоятелствен,но виждам,че Любо не е разбрал!Основното е суперизолацията и тя е едновременно и ограждащ елемент-зидарски блокчета/тухли/ от полистиролбетон с D-600,изработени от цимент,пясък и над50% стиропор на гранули.Температурното съпротивление идва от големия обем въздух,намиращ се в "затворена кухинност"за разлика от Итонга ,който има "отворена кухинност".Няма да се впускам в интерполации на различни показатели и сравнителни характеристики.Ще споделя опит аз как си избирам материала!Включвам един котлон електрически на 4 и слагам блокчето/ или тухлата на котлона/ и отгоре един стаен термометър.След определено време-60 мин.проверявам изменението на температурата,може и през 15мин. и така сменяйки различни материали си правя извод за температурното съпротивление на всеки от тях.Убедено мога да твърдя,че лидерите са два: полистиролбетона и перлитобетон!Организирах си собствено производство,понеже имам нужда от над 8000бр. имам и евростандарт EN 771-3
Бира пия рядко и малко,за да се хващам на бас за каса с Любо за сметките му/вътре+20,вънка-20 и посредата дето е въздуха 0 градуса/. Това е така,но само за един слой!Графично изразено за три слоя нещата изглеждат различно.Важното е да има дискусия
Re: пасивните къщи
23-08-2008 - 17:29:06
До 4оvек!
Конструкторът по моя проект веднага "вдяна"какво искам.За няколко минути "прехвърлихме" нормативната уредба/бях и подготвен/и общото решение е стоманобетонна конструкция носеща,но зад външния зид-15см.Плочата също опира до външния зид т.е.няма термо -мост от греди и колони.Например колона от 25Х25см идеално се вписва в трислойна зидария от 40см обща ширина.Изобщо не става въпрос за двойна къща и т.н. В Германия минималния размер на зида е 42 см.за пасивна къща.Трислойната зидария е и стандарт в Шотландия.Трагедията при нас е в борбата за РЗП-това ще Ви го каже всеки архитект.Философията на пасивната къща не е само в стремежа да се намалят енергийните разходи,да се ограничат вредните емисии,но и да се създаде целогодишно приятна среда за обитаване-постоянен приток на свеж въздух и липса на зони с температурни аномалии.Убеден съм,че това строителство не излиза по-скъпо от конвенционалното даже ще излезе и по-евтино!
Re: пасивните къщи
23-08-2008 - 17:53:46
Geto,
Казвам ,мечта,защото ми е неприятно да живея в нескопосаните кутийки на сегасъществуващите сгради.Защото ми се повръща от миризмите,които излизат от отдушника и във входа когато готвят комшиите.Защото не е нормално по стените да се образува мухал.Защото чуваш когато съседа влезе в тоалетната ...,и когато се кара с жена си.Защото виждаш всеки ден сгради от грозна, по-грозна.И хиляди още ЗАЩОТО...
И съм сигурна, че всички вие в чата, можите да допълните още много ЗАЩОТО...

Защото искам да живея като ЧОВЕК!Искам да изпитвам удоволствие, да ми е уютно и приятно в мястото където живея.

Имам и други мечти/да вървя по чисти улици,с градини/,нооо не мога да ги осъществя,а тази мога.

А сега скъпи съфорумци,излизам,отивам на плажа за да забравя ...
Re: пасивните къщи
23-08-2008 - 20:09:15
avatar
lala_boom Написал:
-------------------------------------------------------

> А пък за asdf123 в германия строят ама не като
> нащи тука ,а както казва ФЛО,два реда тухли и по
> средата стъклена вата ,не въздух!за външни стени.
> Хайде чао за сега ,отивам на плажа да се поразходя
> и да ми мине.


Не знам защо мислиш, че само в Германия строят така. Виждала съм блок, на ул. "Праскова", строен с итонг, после фибран и после тухла. За външни стени.
Re: пасивните къщи
24-08-2008 - 21:04:31
Нещо се загуби интереса по темата пасивна къща!Това чудо май няма да има почва у нас!
Re: пасивните къщи
24-08-2008 - 21:18:21
Фло, възнамеряваш ли да сертифицираш обекта, blow door test.. ? Или го правиш главно за себеси и не целиш твърди параметри?
Re: пасивните къщи
24-08-2008 - 21:27:40
Лала Бум, подходили сте неправилно при оформянето на архитектурното задание, това често се случва и води до конфликтни ситуации. Грешката на вашият архитект е че не е настоял за точно и подробно задание - нещо което колегите в БГ пренебрегват , разчитайки на доизясняване в процеса на проектиране. При пасивните къщи това е от особено значение , защото то дава насока на цялата концепция. Много е трудно проект за обикновенна къща да се адаптира в такъв за пасивна - труда е толкова , колкото и да започнеш отначало - даже повече.
Re: пасивните къщи
24-08-2008 - 21:41:21
lala_boom Написал:
-------------------------------------------------------
> Geto,
> Казвам ,мечта,защото ми е неприятно да живея в
> нескопосаните кутийки на сегасъществуващите
> сгради.Защото ми се повръща от миризмите,които
> излизат от отдушника и във входа когато готвят
> комшиите.Защото не е нормално по стените да се
> образува мухал.Защото чуваш когато съседа влезе в
> тоалетната ...,и когато се кара с жена си.Защото
> виждаш всеки ден сгради от грозна, по-грозна.И
> хиляди още ЗАЩОТО...
> И съм сигурна, че всички вие в чата, можите да
> допълните още много ЗАЩОТО...
>
> Защото искам да живея като ЧОВЕК!Искам да изпитвам
> удоволствие, да ми е уютно и приятно в мястото
> където живея.
>
> Имам и други мечти/да вървя по чисти улици,с
> градини/,нооо не мога да ги осъществя,а тази
> мога.
>
> А сега скъпи съфорумци,излизам,отивам на плажа за
> да забравя ...


:} :} :}
Ех Лала, та ти говориш само за граждански права, култура и гражданско общество confused smiley А е добре човек да умее правилно да формулира целите, че и мечтите си. Ако и с архитекта е било така то напълно го разбирам човека и няма защо да се чудиш как така си останала неразбрана.
Искам та искам пасивна къща ама защо, защо бе джанам, защо :ami: moody smiley
А сега и аз утивам на плаж, но няма да забравя winking smiley
Re: пасивните къщи
24-08-2008 - 22:26:10
До icopop!
Признавам си ,че не съм готов с решение дали да сертифицирам или не къщата.Нямам пълната информация.Ако ти предложиш идеи ще съм благодарен!Иначе къщата е моя,в собствен парцел с РЗП 250м2.Блазня се от мисълта,че ако проекта и изпълнението излязат успешни и обекта може да стане демонстрационен,като стъпка за малък бизнес-строеж на пасивни къщи,остава да се оформи екип.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход