Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

декоративна стена

Публикувано от ghost13 
декоративна стена
06-08-2008 - 22:49:50
здравейте
реших да направя дребен ремонт в кухнята
изкъртих плочките , мазилката и реших да оставя стените на тухли защото така ми харесва, но се оказа че хоросана на зидарията страшно много се рони
пробвах с какво ли не - то дълбоко проникващ грунд до бял цимент но ефекта е почти нищожен
ако някой може да помогне ще му бъда благодарен защото в къщи станах склад за строителни материали
confused smiley
Re: декоративна стена
06-08-2008 - 23:15:26
avatar
Re: декоративна стена
07-08-2008 - 01:51:46
В случая-щом искаш стената на тухли- най-добре е фугирана зидария май,откъдето и да го погледнеш.
Re: декоративна стена
07-08-2008 - 18:08:05
avatar
Трябва ви грунд за епоксидни подови покрития и сте готов за 2-3 часа ....
Внимавайте дърпа доста бързо и трябва хубаво да сте подготвен за работа.... :]

Чест и почитание
Re: декоративна стена
07-08-2008 - 21:19:25
Гогол, на кой от грундовете за епоксидни подови покрития пише, че става за тази цел???т.е. за полагане върху подобни основи???
Abu
Re: декоративна стена
07-08-2008 - 21:33:35
На никой, предполагам. Дори е противопоказно при ронлива основа... Само че съм правил такова с много разреден грунд и става. Фугите на зидарията се минават с четка докато спре да се рони, значи три-четири дена само с това се занимаваш... Много е важно грундът да е достатъчно рядък, за да попива веднага и в същото време най-близко до предписаното съотношение разредител/смола - това става само с проби.
Re: декоративна стена
07-08-2008 - 21:39:01
Защо си правите проби, като има готови грундове специално за целта, просто попитайте където трябва.
Abu
Re: декоративна стена
07-08-2008 - 22:10:54
Отговорих на въпроса ти към Гогол, иначе не бих предложил такъв вариант. По същество това е проникващ грунд, при това много по-як от стандартните.
Пробите ги правя за своя сметка и от любопитство какво ще стане.
Когато става дума за нетипичен случай, въобще не съм склонен да се доверявам на "изпитани технологии". Нестандартният проблем иска нестандартно решение.
Сега ако кажеш, че някой производител е написал на продукта си "за употреба в случай че разтворът на зидарията се рони"... значи знаеш какво да предложиш.
Re: декоративна стена
09-08-2008 - 09:20:03
avatar
На фирма Изомат грундът се нарича DUROFLOOR BI - заздравява и уплътнява, лошото е че като финиш ялизира и свети....Нещо като лак е като финиш,но се ядва ако това е целта да си осигурим живота....
Виж в нашият сайт [www.isomat.gr] за повече информация.
Има разфасовки от 1 и 4 литра - двукомпонентна смес...
За цени ще приказваме после или на ЛС... :]

Чест и почитание
Re: декоративна стена
09-08-2008 - 09:24:34
avatar
Епоксидна импрегнация на промишлен под
НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ
СЪОТВЕТНО ТЕХНИЧЕСКО РЕШЕНИЕ
DUROFLOOR-BIДвукомпонентно безцветно епоксидно покритие


I. СЪЩНОСТ НА ПРОБЛЕМА - ИЗИСКВАНИЯ


Тези подови покрития е необходимо да притежават устойчивост срещу абразия, химически увреждания и да не се запрашват.




II. РЕШЕНИЕ


Използването на DUROFLOOR-BI, осигурява ефективна защита срещу изброените вредни въздействия.

Това е течна, прозрачна, 2-компонентна епокси система с разтворители. Благодарение на своя нисък вискозитет тя прониква дълбоко под повърхността и запълва всички пори, а също така и съвсем тънките цепнатини. Така импрегнираните повърхности са стабилизирани и проявяват висока степен на здравина, устойчивост на абразия и на химически въздействия (петролни продукти, отпадъци, мазнини).




III. ПОЛАГАНЕ


Подготвяне на основата

Повърхността върху която ще се нанася DUROFLOOR-BI трябва да бъде суха (<4% влага) и стабилна, почистена от прах, свободни частици, мазнини и др. И предпазена от проникване на влага във вътрешността.

Повърхността трябва да бъде подходящо обработена, напр. чрез изтриване с четка или изстъргване с машина, за да се отварят порите и да се осигури проникването на DUROFLOOR-BI.

След това повърхността трябва да бъде внимателно почистена с прахосмукачка.



Приложение на DUROFLOOR-BI

Компонент А (смола) и В (втвърдител) са опаковани в две отделни кутии с предварително определени пропорции за смесване по тегло. Цялото количество на компонент В трябва да се изсипе в компонент А. Разбъркването на сместа с нискооборотен миксер (300 rpm) трябва да продължи около 5 минути. Важно е при разбъркването да се достигне до стените и пода на съда, за да се постигне еднородно разтваряне на втвърдителя.

В зависимост от поглъщаемостта на основата, трябва да се нанесат с помощта на четка, валяк или спрей 1-2 слоя от DUROFLOOR-BI. Вторият слой трабва да се нанесе около 15 мин. след нанасянето на първия.
Разход: 150-250 g/m2 на слой в зависимост от поглъщаемостта на основата.




IV. ЗАБЕЛЕЖКИ

Качеството на бетона на подовото покритие е необходимо да бъде поне C20/25 (минимално съдържание на цимент 350 kg/m3) и да бъде нанесен поне преди 28 дни (за да се постигне значителна степен на импрегнация).

DUROFLOOR-BI може да се нанася върху пресен бетон (на около 3 дни), защото не влияе върху процеса на втвърдяване. Освен това може да бъде нанасян и върху леко влажни повърхности (съдържание на влага до 4%). Но и при двете приложения се постига само плитко ниво на проникване.

DUROFLOOR-BI съдържа разтворители. В случай на приложение в затворени Нееднородната поглъщаемост на основата може да доведе до нееднородно покритие след импрегниране.

Помещения е необходимо да бъдат взети мерки за добро проветряване.

С увеличаване на околната температура времето за обработка на епокси системата намалява.

Свързването на последователни нива може да бъде силно затруднено от наличието на влага или прах между нивата.

След нанасяне, епокси слоя трябва да бъде предпазен от влияние на влага за период от 4-6 часа. Влагата може да предизвика побеляване на повърхността или да я направи лепкава. Възможно е също така да попречи на втвърдяването. Побелели или лепкави слоеве в част от повърхността трябва да бъдат отстранени с помощта на изстъргване или раздробяване и да се положат отново.

В случай на по-дълго от предвиденото разбъркване между нанасяне на последователни нива или в случай на повторно покриване не стари подови повърхности, повърхността трябва да бъде старателно и изцяло почистена и грундирана преди полагането на нов слой.

Преди употреба прочетете Инструкциите за безопасност върху етикета на продукта.

:]

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход