Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

кинт и плътност

Публикувано от maora 
Re: кинт и плътност
27-05-2008 - 11:17:44
r_stoma, аз пък съм на мнение, че най-великия архитект е Природата. И всеки архитект, трябва да знае, че всяка сграда унищожава част от нещо, което той не може да създаде. Сградите са необходимото зло - без тях не може, но когато се мине определена граница вече става въпрос за престъпление...
Re: кинт и плътност
27-05-2008 - 17:17:10
avatar
природата не е някаква лелка с пола (както и бог не е мъжа й с брадата), и хората са част от природата, заедно с влиянието си върху околните неща (независимо дали е негативно).

както бобърите си правят разни работи с дърветата по реките за техни цели, така и действията на хората, са *част* от същата природа, а не унищожават каквото и да е.

по същия начин и интелектът на хората е причина да няма естествен подбор при тях (хем добро, хем лошо), но и да могат да копаят земята с трактори, а не с ръце.

и по никакъв начин "Природа" не трябва да е равно на "регрес" и не трябва да живеем в землянки, все по-развиващото се човечество не пречи да се съчетава със запазването на околната среда smiling smiley
Re: кинт и плътност
27-05-2008 - 17:25:37
Че няма да живеем в землянки, е ясно, но че Човека е най- големия враг на природата - също. Сутринта гледах снимки на нерагламентирани сметища, нацвъкани по цялата страна и ми се доповръща. Прииска ми се да размажа някого и това не беше бобър.
Re: кинт и плътност
27-05-2008 - 17:35:09
avatar
да трагедията е пълна, става все по-зле, добре че индустриализацията не се е разпростряла все още навсякъде по Земята smiling smiley интересно кога ще се случи някой по-як катаклизъм, за да има прилична корекция в броя на хората, за да станат нещата по-нормални.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход