Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

кинт и плътност

Публикувано от maora 
Re: кинт и плътност
13-05-2008 - 22:14:00
4ovek,
Основното предимство на такива къщички е, че щадят природата.
На някой пък може и да му хареса!




Re: кинт и плътност
14-05-2008 - 08:41:10
И значи според теб, нестандартното решение не изисква консултации всеки път, когато ти хареса парцел?
Додо, не знам как си си спечелил парите, ама ако не се усетиш, че за всяко начинание , което изисква плащане не се консултираш с хора дето разбират много скоро ще го докараш до просешка тояга. Единствения сигурен начин човек да печели е когато знае повече от другите, а за да знае повече от другите трябва да си плаща на хора , които знаят, защото никой не знае всичкоsmiling smiley
Вместо да подскачаш като ощипана мома, слез на земята и се сети за "аз знам , че нищо не знам".
Мога набързо да ти дам сценарии какво ще ти се случи ако не се вземеш в ръце . Ще наемеш някой недостатъчно добър , но амбициозен проектантски екип, те ще си оставят ръцете и ще ти създатат проблеми. Отначало ще псуваш държавата и законите, после ще почнеш да псуваш проектантите, ще наемеш втори дето да оправя нещата. Като почнеш строителството всеки ще ти обяснява колко е велик и може да направи всичко, в моменат в който офертата е надхвърлена многократно, вече ще си сменил няколко строителя , а още не му се вижда края - ще пишеш по форуми какви са некадърници строителите. Накрая ще получиш някакво жалко подобие на идеята си , но няма да си признаеш, че не това си искал да се получи.
Щом не си от бранша и нямаш опит единствения ти вариант да направиш нещо уникално и нестандартно е да оставиш всичко в ръцете на специалистите, които да избереш с конкурс....А дотогава да търчиш на всеки парцел с архитект. По принцип и за стандартна сграда е добре да се търчи с архитект.

Re: кинт и плътност
14-05-2008 - 08:44:11
не виждам с какво точно щади природата.
Re: кинт и плътност
14-05-2008 - 13:16:29
avatar
Ако реша да купя парцел естествено, че ще се консултирам с архитект и още някой. Но преди това не мисля, че е нормално да водя с мен архитект, адвокат и геодезист, само за да видя, че парцелът не ми харесва, не мислиш ли.

От самото начало се опитваш да ми вмениш някакви неща (първо щял съм да строя къща като от онези две снимки, сега знаеш кого ще наема). За мен важното е да си наредя правилно яйцето, кокошката и квото там има още. Та преди всичко е парцелът, а за да мога да направя първоначална преценка ми трябва да знам елементарните понятия и ето идваме на въпроса за застроената площ.
Re: кинт и плътност
14-05-2008 - 13:33:53
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> не виждам с какво точно щади природата.


аз виждам едно предимство, ако е къща на село - циганите може и да не я ограбват smiling smiley бих махнал стълбата, качване само с асансьорче и 380V по края на терасата, ако някой реши да се катери да се изпържи smiling smiley

на мен къщичката ми харесва.. особено ако стените бяха изцяло от стъкло, включително и в банята.
Re: кинт и плътност
14-05-2008 - 13:51:39
Ами нормално е първо някой който разбира да ти подбере няколко парцела, а ти да избереш кой ти харесва повече. Иначе ще загубиш времето на хората и съответно ще трябва да се бъркаш по-дълбоко. Явно цената не е от значение, значи лесно ще ти предложат.
Re: кинт и плътност
25-05-2008 - 19:20:36


smiling smiley...а как ли ще реагира общината ако отида с арх.проект за такава къщичка (Hi Tech House) smiling smiley
... а енергото, а ХЕИ, а пожарната /поне с пожарната мисля,че няма да има проблеми smiling smiley/
smiling smiley

повече инфо кликни долу:
Hi Tech House

За мен тези проекти и реализации,говорят съществени неща за хората които ги измислят,хората които ги одобряват и хората които ги поръчват.
Мечтата ми е да имаме общество което да има тези капацитети и административни и творчески.

smiling smiley ...кинт и плътност? spinning smiley sticking its tongue out
Re: кинт и плътност
27-05-2008 - 09:06:30
А на мен мечтата ми е да имаме общество, което да цени природата повече.
Това дето е на снимката е връх на простотията.
Re: кинт и плътност
27-05-2008 - 09:21:44
dolani, първото и задължително условие е да си собственик на терена в/у който се строи. У нас доколкото знам е невъзможно да притежаваш езеро или язовир. Постройките които гледам по-горе, определено не се къщи, а някакви съоръженив където се провеждат например метеорологични наблюдение и не са частни.
Re: кинт и плътност
27-05-2008 - 09:25:05
П.С. аз съм за по-голяма свобода в частните инициативи и по-малко ограничения, но ние сма царе да превръщаме свободата в слободия и да не се съобразяваме с околните. Затова май наредбите и правилниците са наложителни. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход