Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

кинт и плътност

Публикувано от maora 
Re: кинт и плътност
12-05-2008 - 19:05:14
Ами нека си мечтае, а аз защо да не си кажа какво мисля? Моето мнение да не би да означава, че ще спре да си мечтае?
Пределно ми е ясно, че ако някой е решил да си постро вместо къща водонапорна кула ще го направи.
Re: кинт и плътност
12-05-2008 - 19:44:02
avatar
Аз съм задал конкретен въпрос, очакващ за отговор 5 числа, а ти просто си чешеш пръстите, нещо за мен безсмислено, явно не можейки да излезнеш от ежедневните си филми и сигурно ме асоциираш с някой свой клиент или роднина smiling smiley
Re: кинт и плътност
12-05-2008 - 22:05:48
avatar
ХЕЙ,ЗДРАВОМИСЛЕЩИ.......
Що пак така?
Няма начин да Ви сдобря!?
Хайде хапете се тогава-па до де ви омръзне!
Дайте решение- не ви трябва спор :]

Чест и почитание
Re: кинт и плътност
13-05-2008 - 08:10:30
Ако беше прочел внимателно мненията ще видиш, че отговор на твоя въпрос има.
Re: кинт и плътност
13-05-2008 - 08:20:15
Втори път за хората, които питат, но не четата отговорите, защото явно не ги интересуват.
Я виж какво е написал архитекта:
" 4ovek, абсолютно си прав, но как да кажа къде е петното, като не се знае нищо за строителни линии, регулационни линии и т.н. Ако обаче цялата сграда е в рамките на ограничителните линии по градоустрийство, няма да го броят за еркери ( след последните дългоочаквани изменения в наредба 7), тогава пък идват други ограничения - конструктивни. Но май отделихме много време по случая."
Re: кинт и плътност
13-05-2008 - 14:09:37
Малко грубичко се получи, но исках да изобразя графически становището на архитекта и закона. След като имаме строителни линии и допустима височина, може да се каже, че обема е определен. След като този обем е разрешен, то вътре в него може да се построи водонапорна кула, къщичката на баба Яга или на кой каквото му хрумне, стига инженерите да са се подписали!





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-13 14:15 от partzalev.
Re: кинт и плътност
13-05-2008 - 16:01:11
А какво точно според теб е предимството на такава къщичка? Че може да се направи - може, ама защо. Да е по-евтина, не е , да е красива - не е , да е функционална - също не е.
За землянките ми е ясно - има такива проекти за къщи изцяло вкопани в земята - има някаква логика, защото РЗП =0, използва се , че лятото е хладно , зимата не е много студено, ама за къщи като показаната на картинката не разбирам защо някой ще иска д а я прави.
Re: кинт и плътност
13-05-2008 - 17:21:07
avatar
Аз бих отговорил от моята гледна точка, затова ше го напиша в първо лице, но сигурно важи и за други - идеята за дом има две страни - първо да има къде да се скрия когато вали дъжд и сняг или е студено, цел която е актуална ако нямам такова място.

Когато вече имам такова (аз имам 2) и освен това имам и резервен труд и потенциал (в днешно време изразено под формата на пари, тъй като за моя труд получавам пари, които мога да похарча за друг труд) домът попада в друга категория - разнообразие. И тогава като прибавим и нежеланието ми да бъда част от "стадото" (в различни смисли), а и личните ми критерии за естетика, красота и т.н. искам нещо различно.

Например никога не бих си купил къща тук:
[www.mirela.bg]
или подобни, защото бих се чувствал като обитател на пионерски лагер.

И сега конкретно за темата за кинт, за да стане достатъчно ясно защо питам тук - както казах измислил съм си нещо за къща (нестандартно, но не по-трудно за изпълнение от стандартна къща), като трудно се определя "застроена площ" според дефиницията в ЗУТ, както и "кота корниз". Докато си търся земя, трябва да мога да преценявам даден парцел, дали е подходящ (ако не е 5 декара примерно), а не за всяка оферта за терен да тичам до архитект да казва да или не.
Re: кинт и плътност
13-05-2008 - 17:37:58
avatar
spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out :} clap: clap: clap: clap: clap:

Чест и почитание
Re: кинт и плътност
13-05-2008 - 17:50:43
dodo2, разбирам те, но няма как да се каже по-ясно. Никак не е просто - сам казваш че за идеята ти е трудно да се каже. Без предварителна информация, без скица, без виза, без да се знае идеята ти, най-много някой да те подведе - неумишлено разбира се. Да не говорим, че в темата се намесиха два различни термина - петно и застроена площ.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход