Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

кинт и плътност

Публикувано от maora 
Re: кинт и плътност
09-05-2008 - 20:31:58
avatar
Интересни коментари. Аз да съм писал, че съм архитект? И какво се дразниш, че се опитвам да си изясня основните понятия, да не би дефиницията за "петно" да я има само в някоя секретна книга, която си прочел?

За проект мога да харча колкото си искам, също и за изпълнението му, няма да те карам да ми даваш назаем. Имаш странна реакция и или си станал с гз нагоре, или изобщо нямаш представа как да подхождаш към евентуалните си клиенти, или клиенти са ти само селяни с мечта да си построят най-евтината къща с правоъгълна форма, възможно най-малките прозорчета и триъгълен покрив с керемиди.

Горните два примера не са на неща които съм тръгнал да строя направи си сам, нито ми харесват особено, просто бяха пример за къщи при които трудно се дефинират "петно", "основа", "плоча на първия етаж", "етаж", "височина" и т.н.

И ако ти не можеш да ми отговориш или си мислиш, че знанията за дефиницията на елементарните понятия са ти изключително ценни, просто не отговаряй тъпотии от рода, че щяло да е скъпо еди кое си, а остави някой, който има желание, да го направи. В крайна сметка, това е публичен форум, а не твоят офис (ако имаш).
Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 07:53:30
Клиенти като теб ги пожелавам на конкуренциятаsmiling smiley
Негативната ми реакция спрямо теб е естествена и се дължи на факта, че не мога да понасям хора като теб и докато в живота трябва да си премълчавам за да не стане скандал, в анонимен форум мога да се държа по-естествено. Както ти имаш право да си питаш каквото си искаш - така и аз имам право да харесвам или не някого.
Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 07:57:08
r_stoma - не мисля, че не са спазени нормативите ако сградата влиза в обема, който се разрешава да се застрои, т.е. еркерите не са еркери ако не излизат извън линиите на застрояване. Пона аз така бих защитавал по-големите им размери. Друг е въпросът, че по земетръсния правилник има ограничения, но това не означава, че не може да се докажа носимоспособността им.
Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 09:21:19
avatar
Ей браво бе.....!
Що се карате за глупости?
Дълбок поклон на човек мечтаещ си /дай боже и да я осъществи/ тая своя мечта и къща!
Не ми допадат показаните форми,но пък въобще не отхвърлям подобни футуристични идеи-нищо че са трудни за изпълнение....
Но не всичко е лесно днес,нали....?
Проблемът не е в сложността,а в това че учил недоучил проектант ,а защо не и изпълнител, може да ...... омаже подобен проект,а не е в човека пожелал си подобен вид къщичка!
Парици дал господ,харчете ги както си искате-все пак трябва и да инвестираме някъде за да живеем...
Хвала на теб човече.....
Много зависи и от това къде желаете да се осъществи проекта-едно малко и затворено между блокове пространство не е най подходящото нали?Инвестирайте в парцел наистина заслужаващ си подобен вид архитектура
Чест и почитание :]

Чест и почитание
Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 09:49:17
4ovek, абсолютно си прав, но как да кажа къде е петното, като не се знае нищо за строителни линии, регулационни линии и т.н. Ако обаче цялата сграда е в рамките на ограничителните линии по градоустрийство, няма да го броят за еркери ( след последните дългоочаквани изменения в наредба 7), тогава пък идват други ограничения - конструктивни. Но май отделихме много време по случая.
Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 09:54:19
gogol, много си толерантен към грозното, но веднага ще запееш друга песен, ако до твоята вила или къща, кацне подобно недоразумение. Аз няма да издържа на гледката.
Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 12:19:24
С риск да изпадна в немилост пред архитектурното лоби мен ми харесва донякъде кафявото нещо. Ако беше от алумин или титан да не ръждясва, щеше да изглежда по добре.
@r_stomna ако край теб се появи подобна къща надали ще е за дълго. вероятно е кацнал да си поправи генератора на торсионно поле на континиумния трасфуктор и пак ще си отлети към Алфа-Кентавър winking smiley
Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 13:50:56
avatar
Хехе ако опитът ми да разбера, какво е "петно" предизвиква подобна реакция, значи определено имаш проблем с психиката и/или си комплексиран по някакъв начин на тема "професионализъм".

4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Клиенти като теб ги пожелавам на конкуренцията
> Негативната ми реакция спрямо теб е естествена и
> се дължи на факта, че не мога да понасям хора като
> теб и докато в живота трябва да си премълчавам за
> да не стане скандал, в анонимен форум мога да се
> държа по-естествено. Както ти имаш право да си
> питаш каквото си искаш - така и аз имам право да
> харесвам или не някого.
>


Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 14:46:45
avatar
С радост бих имал в съседство такова нещо.....
А кой би спрял съседа си да построи каквото си ще?Нима пак чрез подписки и стачки....!?
Толерантност му е майката...вече бе хора?
Аман от злоба и завист!
А и кой би нарекъл нещо такова грозно-Аз да не съм стилист бе?!Просто е необичайно,но може и да се окаже по удобно от една панелка да речем!
Хей човече,ако имаш място близо до моето във Варна- заповядай-ще ми е приятно да те имам за съсед!
Почит

Чест и почитание
Re: кинт и плътност
10-05-2008 - 15:08:35
avatar
Има една характерна човешка черта - ако нещо не го може или не може да си позволи то става ненужно или грозно, за лично оправдание. Ако някой "архитект" няма професионална възможност да излезне извън наученото в уни-то и да кара copy/paste, всичко останало сигурно става глупаво и "ти знаеш ли колко ще струва".

Едно време когато хората бяха по-бедни и не раздаваха кредити, се надъхваха с "миялните машини са много скапани и нищо не мият" и търкаха чиниите с гъбите - по същата причина.

:}

gogol Написал:
-------------------------------------------------------
> А и кой би нарекъл нещо такова грозно-Аз да не съм
> стилист бе?!Просто е необичайно,но може и да се
> окаже по удобно от една панелка да речем!
> Gogol


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход