Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley

Публикувано от Geto 
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
25-04-2008 - 20:45:12
Пешо, разбирам неволите ти, така е и за по-голямата част от населението по света, но нали от някъде и с нещо трябва да се започне тази промяна.

Ще си позволя да дам няколко примера от С. Америка, защото нали все мн. обичаме да надникаме в канчето на другите когато става дума за привилегии, блага..., но да видим и какви отговорности имат хората тук.

1. Улиците никога, никога не се мият, защото са чисти. Когато кучето се изсере то стопанина веднага го събира в пликче и си го носи вкъщи.
2. Органичните отпадаци не се изхвърлят, но се събират в нарочно обособено торище в някое кюше на задният двор и когато угние се използва за торене в същата градина.
3. Всяка къща има право само на 1 боклуджийска кофа за битови отпадаци, ако имаш повече ще трябва сам да си го закараш до централното сметище (Суходолsmiling smiley) където боклукът ти се измерва на кантар и си плащаш на кг. по определената тарифа.
4. Глобата за изхвърлено пликче с боклук на нерегламентирано място е 5000 долара, да 5000.
5. Чистотата НЕ е привилегия, а е задължение на всеки гражданин!
6. Такса смет и данък згради която платих за миналата година на моята малка къщичка е 2500 долара, а в зависимост от района и големината на къщата същия стига и до $20000

Хайде със здраве и бъдете добър пример за децата си winking smiley
Abu
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
26-04-2008 - 07:44:51
Данък сгради зависи от големината на къщата, ама такса смет - и там ли същата простотия??? Иначе е добре да има закони, добре е и да се спазват, но всичко е до едно битово ниво. Щом се продават емисии на вредни газове за каква политика по отношение на екологията говорим! Повечето хора ги дразни точно битовото замърсяване - торбички, фасове, кални улици... Само че торбичките и фасовете не увреждат здравето нито на хората, нито на гадинките и растенията. Те са грозна гледка и толкоз! Докато промишленото замърсяване, бетонирането, изсичането на гори и "прочистването" на речни корита е узаконен бизнес, няма никакъв смисъл от рестрикции и правила за природосъобразно поведение на отделните граждани. Ние, простите хора, можем само да се опитваме да живеем в мир с природата, всеки според възможностите си и според разбиранията си. Всяка принуда в това отношение е отклоняване на вниманието от същинските проблеми. Затова и ми хареса заглавието - The Green living Show, пък на когото му допада да заповяда!
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
26-04-2008 - 12:55:30
Точно запрашеността уврежда здравето. А това, че хората пазели чисти улиците и не трябвало да се мият е абсолютна глупост. Тук ако не друго есента падат листа, а зимата се опесъчава. А улиците дето никога не са асфалтирани как да им опазя чиста калта? Върху измита кола за един ден се събира слой прах вдигнат от улиците и пак там се отлага. Това как да бъде привилегия и задължение на всеки гражданин? Ти с подобни измислени приказки ли даваш пример на децата си?
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
27-04-2008 - 18:36:55
Христос воскресе!!!!!

Поздрав на всички! Да сте живи и здрави! Веселете се!

Е, бях на изложението, черкувах се, изядохме 3 агнета в 3 ч. през ноща и сега съм готов да ви разказвам впечатленията си smiling smiley

За замърсяването сте разбирасе прави, но не съвсемwinking smiley Промяната започва с малки стъпки от "малки" хора като нас. Ако научиш детето си днес да не хвърля опаковката от шоколада си на земята, когато стане голям човек няма да лисне старото масло от колата в канала или направо на тревата! Засадете заедно дърво, научи го да обича природата и един ден когато стане директор, министър ще продължи и ще отстоява тези принципи.
Да не говорим, че ако сме по-организирани като гражданско общество нещата биха били много, много по-различни. Но не само това, когато еколози протестират ние ги попържаме, че ни нарушават спокойствието и "реда" по кръстовищата. Виж таксиметраджийте, шофиорите! Хе, я София, Бургас... да излязат на улицата, дупничани да налягат по пътищата (спомни си барикадитеsmiling smiley) Както и да е, това е фантазия;(
За Канада статистиката казва, че от замърсеният въздух годишно умират около 300000 души!? Петролната треска в Алберта създава екологична катастрофа, но на никой не му пука. А САЩ? Хайде, че се отплеснах и забравих за изложението sad smiley
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
29-04-2008 - 04:59:13
Христос Возкресе!

За изложението,

Имаше много и доста интересни глезорийки, като се започне от Геотермални инсталации, Слънчеви батерии за топла вода, Фотоволтаични, системи за топлене на басейни със слънчева енергия, изолации. Много ми допадна една система за топлене на вода, но върха беше една фирма които строят "къщи" изцяло от дърво и стъкло. Характерното е че са във формата на Буба, пъшкул и ... се разполагат върху съществуващи постройки с плосък покрив! Имаше снимки на тяхни къщи от Ню Йорк и Чикаго кацнали върху небостъргачи, но и в/у по-ниски сгради.
Друго което ми хареса беше система за събиране и пречистване на дъждовни и вторични води които се използват за напояване.
Ако някой се интересува мога да му дам разни адреси където да намери повече информация.

Е хайде, това беше smiling smiley
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
29-04-2008 - 09:09:32
Прав си за много работи, обаче поведението на малкия човек и възпитанието на неговите деца е необходимо и недостатъчно условие за да стане нещо. Много недостатъчно. Тия технологии дето си ги разгледал и мене ме кефят и са ми много интересни, обаче съм реалист и осъзнавам, че у нас има много по-наболели и важни преди тях: гореописаното сметоизвозване; няма канализация дори в елитни квартали и курорти; водопровод. Отиди в някое село дето нямат централен водопровод да им разкажеш за системата за събиране на дъждовна вода и да видиш дали няма да те линчуват.
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
29-04-2008 - 10:11:17
geto men me interesuva sistemiet za toplene na voda ako moje pove4e info 6te sum ti blagodaren
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
29-04-2008 - 21:36:07
Пешо,

Да си поливаш канадската ливада с чешмяна вода при тези цени и недостик на водата, а в същото време да изхвърляш тонове дъждовна и др. води в канала или при липса просто на улицата е вече въпрос не само на екология, но и на финанси. Една система за събиране на дъждовни и др. води е безкрайно проста и малка като инвестиция, но с невероятно голям и дълготраен финансов и екологичен ефект. Всичко това е по-скоро въпрос на култура дългосрочни решения.

Сега за "лъскавите" комплекси, но изградени на юрош без всякаква инфраструктура. И тук решението би трябвало да е просто, но става сложно, защото нашего брата българина първо плаща а после мисли. Ами защо аджиба плащаш 100000 евро за апартамент като строителя не се е погрижил да изгради съвременна инфраструктура??? При строеж на гола ливада инфраструктурата е грижа единственно на строителя! Или като глупаци се набутаме пък после ревваме колко е лоша държавата и как общината не си върши работата. Това е като да си хвърля болкука през терасата и да рева, че общината не чисти winking smiley

Хайде със здраве
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
29-04-2008 - 22:08:50
dakoni

Тази играчка за подгряване на водата на басейна е мн. проста и изненадващо евтина smiling smiley На покрива опъваш нещо като гумен "килим" по който в малки тръбички циркулира водата. Чрез помпата на басейна затоплена се вкарва в басейна и така до залез. Продава се във всеки магазин и ако не ме лъже памета струва около 40-50 канадски долара. Довечара ще ти пусна е-адреса, брошурата е у дома.

Хайде лека,
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
30-04-2008 - 01:12:24
pe6o Написал:
-------------------------------------------------------
> Прав си за много работи, обаче поведението на
> малкия човек и възпитанието на неговите деца е
> необходимо и недостатъчно условие за да стане
> нещо. Много недостатъчно. Тия технологии дето си
> ги разгледал и мене ме кефят и са ми много
> интересни, обаче съм реалист и осъзнавам, че у нас
> има много по-наболели и важни преди тях:
> гореописаното сметоизвозване; няма канализация
> дори в елитни квартали и курорти; водопровод.
> Отиди в някое село дето нямат централен водопровод
> да им разкажеш за системата за събиране на
> дъждовна вода и да видиш дали няма да те линчуват
.


Чакам деня в който Пешо ше се съгласи с някой....без НО и ОБАЧЕ!!
Министъра на канализацията и водипровода е виновен, за липсата на тази инфраструктура, а колкото до линчуването напълно го вярвам....за пример ще дам о-в Барбейдос, там а сигурно и на много други места по карибските острови събирането на дъждовна вода е прераснало в навик и никой никого не линчува. Канада притежава 16% от световните запаси на вода, но и тук ще видиш с-ми за събиране на дъждовната вода и мерки за пестене на питейната вода. Обаче в БГ ние сме непукиси и чакаме общината, кмета, министъра и царя да ни ОПРАВЯТ!!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход