Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley

Публикувано от Geto 
The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
24-04-2008 - 19:21:18
Привет съфорумци,

Нали бачкам в агенция по опазване на оклоната среда, та ще имаме щанд на това изложение в Торонто. Е, взех си пропуска и в събота докато трае суматохата в къщи с боядисване на яйца, печене на козунаци и разни др. хубави приготовления за голямия празник, ще взема да се изнижа на изложението spinning smiley sticking its tongue out Организаторите обещават авангардни, но и доста практични решения в бита и всекидневието. Ще се срещна с Д. Сузуки, казват, че май и Ал Гор ще се включи по някое време.
Някъде по вестниците четох една мн. тъжна констатация, че видите ли нашего брата българина и пет пари не давал за опазване на природата и природосъобразния живот sad smiley Аз не съм напълно съгласен с такава една грозна констатация, но нейсе, нали е работа на журналистите само да плюят и чернят бедния народ sad smiley

Както и да е, да мине Великден пък ще разказвам.

Хайде със здраве и не забравяйте, че е страстната седмица, нека малко да се посмирим!

П.С. Ако някой има някакъв особен интерес в тази област, нека каже за да си отварям очите moody smiley
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
24-04-2008 - 20:20:13
Quote

Някъде по вестниците четох една мн. тъжна констатация, че видите ли нашего брата българина и пет пари не давал за опазване на природата и природосъобразния живот Аз не съм напълно съгласен с такава една грозна констатация, но нейсе, нали е работа на журналистите само да плюят и чернят бедния народ

Geto, и аз не харесвам много журналистите, ама в тоя случай тази констатация си е абсолютно вярна и важи поне за 80% от нашего брата.
Няма нужда от доказване - просто карай по който и да е български път и обърни внимание на канавките покрай него - всеки си изхвърля каквото му падне.
No comments.... sad smiley
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
24-04-2008 - 21:10:13
опазването на околната среда в бг е пожелателно и само се имитира дейност пред раздаващите средства за това. така е като вЕрват. те просто не допускат че някой примерно може да изсипе маслото на колата при смяна ей така на улицата- поне това предотвратих.
дълга тема е ....
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
24-04-2008 - 23:07:49
Дааа, тъжна картинка са родните канавки, за това отправете взор право къде висинето, то е тъй чисто, ведро! Еее сега пък, вие май не може да видите по-далеко от едни канавки! Вижте голямата картина и отпуснете сърцата си: Химко фърля ли сяра, май вече не smiling smiley Плама фърла ли Въглеродниа двуокис- май още в зората на демокрацията прекрати мръсното си дело smiling smiley А десетките заводи дето се приватизираха вече нищо не фърлат, че комай то и Кремиковци скоро ще спре да фърла winking smiley Спомням си преди години, как едни чичковци въоражени само с една свирка те глобяваха ха си плюнал на земята.

А на бас, че ще си седнем най-подире на задника и нещата ще се пооправят winking smiley
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
25-04-2008 - 03:32:06
Гето, на това шоу би трябвало да стане дума за вредата която човек нанася на околната среда строейки масово къщи от желязо и бетон, надявайки се поне 10 поколения да живеят в нея. За съжаление обаче след второто , максимум третото поколение- къщата става демода, неуютна, грозна, освен ако не си Людовик 16 и си строиш замък от камени блокове използвайки уменията на световно известни архитекти и труда на феодалните селяни. Наскоро гледах предаване(може и ти да си го гледал), как изглежда една "зелена" еко-къща. С изключение на основите, всичко друго е дърво, като си изживее живота тази къща, всичко се връща обратно в природата за "единица време" с изключение на цимента. Хайде със здраве, пък след празниците може да споделиш нещо. А, и не забравяй да изслушаш лекциите на Д. Сузуки!!!
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
25-04-2008 - 04:42:13
Ей Дон Балон, скоро не се беше появявал, а ми е приятно.

Тази вечер ми се наложи на два пъти да мина през Стрийтсвил по главната улица, за него казват "Село в града". Както знаеш старата част на "селото" е на повече от 100 год., но къщите които са горе-долу на същите години, в никой случай не могат да бъдат определени като демоде или кофтори. Ако се поинтересуваш същите тези къщи държат цени с повече от 70% по високи от новите и "модерни" картонени кутий. В моето бачкане имаме една подобна къща на 150 год. е да ме прощаваш ама новия картон в който живея в никое отношение не се доближава до онази старата. Както и да е, ще разказвам за изложението.

Поздрав,
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
25-04-2008 - 09:41:37
Верно е, че пет пари не давам за околната среда. Мога ли да спра Кремиковци? Мога ли да ги накарам да измият улиците и по този начин да се намали в пъти запрашеността в града? Кел файда, че ще ми е екологосъобразна къщата, като го дишам това...
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
25-04-2008 - 10:52:09
Quote

Верно е, че пет пари не давам за околната среда. Мога ли да спра Кремиковци? Мога ли да ги накарам да измият улиците и по този начин да се намали в пъти запрашеността в града?
А правиш ли това което можеш?!
Да не си изхвърляш пепелника на колата през прозореца, опаковката на каквото и да е да я пускаш дето ти падне? Да не излизаш с калните си гуми от новия квартал или от нивата на асфалта?
ОК, да приемем, че го правиш...
А подсещаш ли 90% от простолюдието, (които смятат, че горното е нещо нормално) че това не е редно и никой не е длъжен да ходи подире им и да им събира боклуците и да им мие асфалта след калната му кола!!!
Какво правим ние, за опазването на средата си???
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
25-04-2008 - 13:12:16
Правя, ама нищо не мога.

Щото при нас нема сметоизвозване. И боклука го събираме разделно. Хартии и пластмаси ги горя на двора, а обелките и прочее смърдежи ги събирам в пликове, след това в още няколко плика за да не смърди и да не тече и ги карам с колата да ги изхвърлям в центъра в някоя кофа. Тва ли ми е работа? Иначе плащам 1.3 %о такса битови отпадъци и то само ако не пропусна да го декларирам всяка година в срок. Иначе е по-важно да се плащат пликовете в супермаркетите за да не ги взимат такива като мене и да ги ползват за пишман разделното си събиране.

Градинските отпадъци също ги горя, което е абсолютна глупост и свинщина. Зелените пак ги изхвърлям с колата. Щото никъде няма организация за събиране на градинските отпадъци, а от тях може да се произвеждат екопелети възобновяеми източници и прочее, ама кой да мисли за това? Строителни отпадъци също праскам по кофите. Кво друго да направя? Да викна специализирана фирма, да им платя прескъпо и те да ги изсипят зад ъгъла или в най-добрия случай на околовръстното?

Бих си купил пасатор за битовите отпадъци и бих харчил ток за да го включвам, ама като знам, че канализацията не се излива в колектор и оттам в пречиствателната станция, а се излива в дерето две - три къщи по-надолу май ще се въздържа от пасатор.

Е, те затова на нашего брата българина не му пука за околната среда.
Re: The Green living Show, но не е за Чуденеwinking smiley
25-04-2008 - 13:16:12
А улицата ни се обитава поне от 50 години и никога не е била асфалтирана. Да взема да инсталирам автомивка на изхода към шосето ли? Но не се притеснявай за асфалта = него дъжда го мие, щото на двукилометров участък сложиха бордюри, но нито една шахта...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход