Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка

Публикувано от magea 
Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
21-04-2008 - 23:13:09
Здравейте стари и нови строителни страдалци...
Дойде и нашето време за боясисване. Миналата година измазахме машинно с Кнауф- МР-75. Зимата бяхме "замразили" къщата, но при едно мое посещение в студено време видях множество фини микро-пукнатини на втория етаж. След като времето се затопли, те просто изчезнаха и не се виждаха с просто око. Сега, подготвяйки стените за грунд, реших да ги мина с мокра гъба за да се свали прахта от тях и тия фини пукнатини, невидими с просто око, веднага се показаха (попиха повече вода) след омокрянето.
Страхувам се, че след боядисване може да цъфнат и да ми спукат латекса. Затова още докато се виждат на влажна стена, реших да ги "поизкормя" smiling smiley, разбирай отворя и разширя с една малка кръстата отверка за да се получи V-образен отвор и да ги напълня със силикон за боядисване защото има някаква еластичност.
Смятате ли че това ще реши проблема и дали ще предотвратя по тоя начин възможноста за спукване. Дали си заслужава труда, че напоследък останах без маникюр... smiling smiley Ей, 900 м2 са това, не е шега работа..
Re: Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
22-04-2008 - 06:32:48
avatar
Ползвайте заздравяващ и дълбокопроникващ грунд...
Най добре синтетична смола в съотношение 1:3!
Мръзнал ви е Кнауфа или бързо е съсъхнал и затова тия проблеми - ако желаете да видите какво ще стане - напръскайте обилно с вода,но мисля,че веднага ще цъфти на места....
Това ви е решението за сега
Средно за около 900 м2 ще ви трябва 90 кг разредена субстанция...
Ще питам и колегата от Кнауф какво препоръчва,но това е за сега
Чест и почитание :]

Чест и почитание
Re: Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
22-04-2008 - 22:47:13
Благодаря за бързия отговор.
По-скоро бързо е съхнала мазилката, беше горещо през август като мазахме. Мокрих стените добре, но след изсъхване нищо не цъфна. Искам да подчертая, че на суха стена с просто око не се виждат пукнатините.
Бихте ли ме ориентирали каква е тази синтетична смола, някаква марка, производител...?
Re: Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
23-04-2008 - 08:06:51
avatar
Адипласт...
Продава се и в Практикер.....
Цена около 8-9 лв. за кило- неразредена.....
На фирма Изомат
С почит
:]

Чест и почитание
Re: Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
24-04-2008 - 07:35:51
magea
Интересно ми беше защо избра машинна гипсова мазилка. confused smiley
Имах те за доста разумна.
Аз също доста се бях запалил по 1 време, ама се отказах. За някои неща по-добре от класиката няма,тоест това което си е изпитано от десетилетия че работи.
Аз не съм консервативен,отворен съм към новостите и ги прилагам на къщата си,но там където имам и най малко съмнение залагам на провереното от времето.
Вчера започнаха вътрешна ВЦМ навсякъде при мене. Наесен следва гипсова шпакловка.
Същото беше и с комина - как ли не ме убеждаваха майсторите че с коминни тела е по-добре (щото им е по-лесно),но накрая го направиха със стари здрави тухли единички както исках. Идеално го измазаха отвътре,стоях им на главите.
Re: Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
24-04-2008 - 16:01:41
Petar, някъде бях отговаряла на този въпрос във форума преди време, но с риск да се повторя, ще кажа че за избора ми все още не съжалявам и не смятам, че е неразумен, а напротив. Според мен, гипсовата мазилка и то на Кнауф е най-добрата алтернатива, сравнявайки с гипсокартона и класическото измазване с последваща шпакловка.
Предимства:
- икономически изгодна - излезе ми средно 16,50 лв/м2
- става бързо - за около 20 дни 900 м2 като работеха 2-3 души.
- много добра гладкост
- с нанасянето под налягане се набива и уплатнява перфектно всички фуги, няма опасност от разнородна смес и влажност на материла, т.е да се ползва различно приготвена или некачествена смес и т.н
Освен това, всичките ми външни стени са от Итонг, който е глупаво да се маже и шпаклова по класическата технология. Таваните ми бяха почти перфектни, като най-голямата денивелация беше 1,5 см в една голяма стая. Необходимо ли е да ги мажа с ВЦМ??
Е, няма да продължавам, защото не е необходимо никой да убеждавам..smiling smiley
А за комините съм съгласна с теб, макар и отчасти.
Аз имам 2 комина - 1 на котелното, който е иззидан изцяло с огнеупорни тухли и един на камината, който до подпокривното пространство е с бетонни коминни тела, измазани отвътре, а от него (последната плоча) нагоре - пак с огнеупорни тухли. Тия тухли не са шамот, а хром-магнезитни, които се използват в промишлени пещи с t 1000-1500 градуса. Просто имах такива...smiling smiley, а и все още имам..
Обяснявам всичко това, за да кажа че избора ми за коминни тела над камината беше супер, защото като се запали камината, само след около час имам страхотна акумулираща печка с тоя комин и двете ми спални на втория етаж, между които е разположен комина се стоплят по-бързо от долното помещение. Е, имам и въздуховоди към тези две спални, но коминът става направо горещ, така че ползвам по този начин голяма част от топлината на дима.
Коминните тела не трябва самостоятелно без изолация да излизат на студено (над покрива) защото кондензират и стават голяма гадост отвън.
Така че, проблемът не е в материала, а в непрофесионалното му използване. И не са виновни "майсторите" а некомпетентността на инвеститора...smiling smiley
Re: Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
24-04-2008 - 21:03:48
Извинявам се - пак си взела по-разумното решение. clap:
Просто много време мина от онези постове и не си спомням някои подробности.
Наистина всеки строеж си има своя специфика...

Иначе по конкретния зададен проблем въпрос - sorry, ама не мога да помогна.
Re: Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
25-04-2008 - 09:04:55
Идеално го измазаха отвътре,стоях им на главите. Kомина ли са измазали отвътре?
Re: Микро-пукнатини в кнауфска машинна мазилка
25-04-2008 - 09:37:10
Ами да, комина разбира се. С едно парче тръба 160мм , отстрани всичко се запалва и трамбова добре и като дръпне- хайде нагоре по същия начин.
Така че сега комина е с кръгло сечение.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход