Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Итонг / Пенобетон или тухли за вътрешни стени

Публикувано от Geto 
Итонг / Пенобетон или тухли за вътрешни стени
09-04-2008 - 23:07:03
Ето ме отново с аджамийските въпроси winking smiley

Какво ви е мнението за външни стени зидани с класическата тухла, а вътрешните стени с Итонг или пенобетон? Кое смятате е по-добре. Моля за мнение и аргументи!

Благодаря
Re: Итонг / Пенобетон или тухли за вътрешни стени
10-04-2008 - 08:51:56
С итонг се работи бързо и лесно и следователно по-евтино. Получават се по-прави стени, които не се нуждаят от мазилка, а само от шпакловка. Всички тези предимства са по време на изпълнението. По време на живеенето не виждам предимства, а само опасност от проява на недостатъци, като например натрупване на влага. (Все пак влага не би трябвало да се появява за да се натрупва в итонга така, че това не е проблем на итонг, но той би могъл да го влоши.)

Според мен, по-добри са тухлите. Поне 12 см, а някъде и 25. Не натрупват влага, имат по-голяма топлинна инерция. По-голямата им маса (тегло) е и предимство и недостатък. По-голямата им якост не би трябвало да се посочва, като предимство, защото става въпрос за неносещи стени, но все пак го споменавам.

Итонг има по-добри топлоизолационни качества. За вътрешни стени това не е толкова важно. С това понякога се злоупотребява, като се правят стени по 6 см, което според мен си е подигравка.
Re: Итонг / Пенобетон или тухли за вътрешни стени
10-04-2008 - 08:53:22
В заглавието пише "итонг/пенобетон". Уточнявам, че за пенобетона нямам мнение, а итонг е най-разпространената у нас марка газобетон.
Re: Итонг / Пенобетон или тухли за вътрешни стени
10-04-2008 - 09:35:07
Кажете кой от изброените по-горе продукти е с по-добра шумоизолация? confused smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход