Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Революция в отоплението

Публикувано от bnm 
Re: Революция в отоплението
14-04-2008 - 13:41:53
Намерих малко информация за котлето...Внася ги фирма "Цветанел" - 1000 Е.
Тел.: +359 88 8585058



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-15 11:42 от Squirrel.
Re: Революция в отоплението
14-04-2008 - 15:11:32
Re: Революция в отоплението
14-04-2008 - 22:02:21
Абе, хора - Вие в ред ли сте???
Тия истории за военните, в Шоуто на Слави, значително по-забавно ги разказват.
На този [www.tzvetanel.com] му е пълна каша в главата.
Какви изпарения на специални метални молекули, какви чудесии. Явно не трептят достатъчно, че се налага да се осолява топлоносителя.
А за пръв път ли чувате за "парно" (водно) без помпа??
Най-ме изкефи това:
"В результате этого принципа нагрева воды в системах отопления возникает."
Е какво възниква да беше казал. За перфектния руски - мълча.
Виж (за който чете по-внимателно) поне КПД=95-97% звучи нормално, както за нормален електроотоплителен уред.
За мен това си е известния "принцип" на бързоварчето от две лъжички или ножчета за бръснене. Мога да ви пратя при един майстор в Княжево, който от десетина години е произвел сигурно над 100бр. такива. Е, малко по-големи и трифазни - корпусите са от бутилки за битова газ.

В другия раздел - Охлаждане, това също е много весело, особено с микропроцесорно управление, позволяващо програмиране 7,5 ч.:
"Създаването на положително налягане в сградата с въвеждане на чист, хладен и свеж въздух е голямо предимство. Не е необходимо активно извличане на въздуха с изкуствена вентилация. Всичко от което има нужда е да има отворени прозорци или врати за да се създаде естествено течение в помещенията., което гарантира комфортно ниво на влажност на въздуха."
Тук не разбрах докрай (ама не ми се губи повече време) тоз специалист , ще охлажда ли, ще увлажнява ли, лете или зиме.
Иначе принципът на действие също е цивилен - в някои заведения на открито (под навес), от няколко години разпрашават вода по периферията. Освен мокрене, има и някакъв ефект на охлаждане.
Re: Революция в отоплението
15-04-2008 - 09:16:17
Едно време имаше едни ел котлета които бяха с някакви кристали вътре и загряваха водата от 10 до 90 градуса за 20 секунди . На вид бяха малко грозни ,капсоловани и зелени .Работели на друг принцип от този със съпротивителен електронагревател - кристалите нещо вършели работа .В кустенурките нинджа и др анимации все кристали имат енергия smiling smiley
Re: Революция в отоплението
05-05-2008 - 22:00:34
maliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..............yaka rabota............:-)
Re: Революция в отоплението
06-05-2008 - 21:40:51
avatar
Бях в Румънски практикер и се учудих че продават и водонагревни котли с тв.гориво за отопление.
Бяха чехски или полски-с добро КПД и евтини.....
Мога да проверя,но съм сигурен че излизаха около 1300 лв.
Почит

Чест и почитание
Re: Революция в отоплението
07-05-2008 - 17:26:45
Мисля, че bnm пише за котлето което е представено на този сайт http://beril.bg/

По неведомите пътъща и аз се сдобих с едно такова 7киловатово котле.
Изобщо не знам как точно работи, но мога да кажа какви са ми наблюденията от 2-то зимни месеца в които го използвах.
Спрях се на този котел най-вече заради малките му размери и подходящата форма. Странното е че системата трябва да е пълна с пропиленглюкол и в зависимост от концентрацията му котлето си променя тока (мощността). Промяна в консумацията се наблюдава и при промяна на температурата, колкото е по-топла водата толкова по-голяма става и моментната консумацията на електричество. Другата особеност е че системата трябва да е перфектно обезвъздушена, ако има въздух котлето неработи.
Не мога точно да определя с какво КПД работи защото не съм го връзвал на установка но си харчи токова ток колкото съм му определил чрез концентрацията на пропиленглюкола, а и сметката за ток си е в рамките на нормалното. Чак за революция мисля че не може да се говори но всеки си има право на мнение. За мен лично най-големите му предимства са размера, формата и това че ако остане на "сухо" не "изгаря" а просто спира да работи.
Re: Революция в отоплението
07-05-2008 - 19:56:49
Със съпротивитилен нагревател ли е това котле или както аз казах там с някакви кристали , за грозния вид малко познах smiling smiley
Re: Революция в отоплението
08-05-2008 - 12:50:17
ico77,
би ли казал какъв обем отопляваш ( или каква площ ти е апартамента или къщата) с въпросното котле. Какъв е разхода за ел.енергия през отоплителния сезон, за да си направим съпоставка с други начини за отопление.
Благодаря предварително smiling smiley
Re: Революция в отоплението
12-05-2008 - 11:48:32
Ivich,
Не искам да те лъжа с някави конкретни данни защото нямам такива. В момента котлето "живее" зад камината, която обикновенно карам на дърва. Сложих го защото като се роди бебето, трябваше да се поддържа постоянна температура, а това няма как да се случи като съм на твърдо гориво.
И все пак за да не бъда съвсем уклончив във отговора си ...
Изчислените ми топлинни загуби са около 4.5кв. Чрез концентрацията на пропиленглюкола съм регулирал мощността на котлето на 4.5кв. Известно време следих електромера за потвърждение, толкова си е. С две думи нормален си електрически котел. Ако има нещо революционно в него в смисъл освен компактните размери, а като спестяване на енергия, то ефекта при такава малка мощност се размива с едно хубаво проветряване smiling smiley
Единственото нещо, което мога да кажа със сигурност е че работи. Другото е въпрос на изследвания в контролирана среда или лаборатория, което не съм направил.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход