Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Революция в отоплението

Публикувано от bnm 
bnm
Революция в отоплението
02-04-2008 - 10:59:10
Здравейте!Прочетох във вестник,че на последното Стройко е представено руско котле,което е секретна разработка и е ползвано на подводници.Било изключително икономично,работело на ток.Тъй като не успях да отида на Стройкото ,някой видял ли е нещо такова?
Re: Революция в отоплението
02-04-2008 - 11:43:40
Ако е секретна разработка щеше ли да бъде на Стройкото.
Re: Революция в отоплението
02-04-2008 - 11:44:11
За да работи това устроиство(кюмбе) добре то трябва да се включи към енергината система на Руска ядрена подводница.Предлагам няколко подводници с доставка-франко Северния ледовит океан.
А за 100% икономия предлагам и програмиране на боините глави на ракетите с кординатите на мастния икасатор или на някои шеф от енергото.
Re: Революция в отоплението
02-04-2008 - 12:28:09
Предлагам прошивка "firmware" за такова котле при подключване към Топлофикация.
А сега сериозно - не знам дали става дума за същото котле но тук в Русия показваха по телевизията за някво много добре сметнато чугунено - именно чугунено котле дето се избивали немци, шведи и разни други да го поръчват на някакъв си завод дето не смогвал да направи толкова колкото искали. Щях да го търся и аз из и-нета ма съм забравил. да не би да става дума за същото
Re: Революция в отоплението
02-04-2008 - 21:29:43
Революция незабавна и отчаяна!
bnm
Re: Революция в отоплението
03-04-2008 - 08:08:17
Умници clap:
Re: Революция в отоплението
03-04-2008 - 08:29:44
айде, айде шегички не се пали. Сега сериозно - ако има нещо такова със сигурност ще се разчуе.Аз лично не знам нищо.
Re: Революция в отоплението
03-04-2008 - 10:26:17
Я оставете тези "секретни" бабини деветини.
Ето нещо от днешния монитор дето по си заслужава внимание.

Българин изобрети къща с перка за електричество
Откритието ще се използва първо в Австралия
ВАСИЛ НАНЧЕВ
Инж. Тончев демонстрира вчера прототипа на своето изобретение.

Инж. Георги Тончев изобрети безшумен вятърен генератор, с който може да се захранва еднофамилна къща и тя да стане почти независима от външно електрозахранване. Откривателят съобщи още, че към вертикалноосевия вятърен генератор са проявили интерес китайски производители. Те имали поръчка да строят екоселище в Австралия, където сградите ще се захранват от възобновяеми енергийни източници.
Китайците най-вероятно ще произвеждат генератори с мощност от 1 киловат, които ще са комбинирани с хибридна инсталация от слънчеви колектори за топла вода и фотоволтаици. Първият етап на проекта е за 6000 къщи в Австралия, уточни Тончев.
Инж. Тончев е автор на много патенти в сферата на възобновяемите енергийни източници. Преди време един от тях - за технологично управление на вятърни паркове, е бил закупен от американската "Дженерал електрик".
Вертикалноосевият вятърен генератор е подходящ за градски условия, защото е тих за разлика от известните перки, които могат да се инсталират най-малко на 500 м от последната къща на селището. Предимството на вертикалния генератор е, че може да се разполага на много по-малка височина и скоростта му на въртене е ниска - 20-30 м за секунда. Поради тези причини той е безопасен за прелетните птици. Този тип генератори имат голямото предимство да работят и при много слаб вятър и са удобни за експлоатация. Подобно устройство може да се инсталира на балкона на кооперацията или на покрива и да осигурява част от консумацията на електричеството в домакинството. Така на практика загубите от преноса на енергията са равни на нула. Малките вятърни генератори са много подходящи за отдалечени зони, където няма постоянно електрозахранване.
Според инж. Тончев генераторът може да бъде с най-различна мощност, като напр. 30 кВт за захранване на малки производства. Съществува проект за вертикалноосев вятърен генератор с мощност от 9 мегавата, съобщи изобретателят. Предимство на този тип турбина е и по-ниската себестойност на произвежданото електричество - около 11 ст. за Квтч, срещу 16 за по-популярните засега хоризонтални с големите витла.
Лопатите на машината на Тончев са защитени с 3 патента и се въртят не само оказвайки съпротивление на вятъра. Те имат формата на самолетно крило с отвор между плоскостите, като едната от тях е с отвори. Това дава възможност да се използва и реактивната сила на излизащия от вътрешността на лопатата въздух.
Re: Революция в отоплението
03-04-2008 - 15:30:53
Това за вятърния генератор и по телевизията го показваха и ако е вярно е наистина революционно постижение, защото досега не само цената беше проблем да сложиш на покрива вятърен генератор, а най-вече нискочестотния шум, който ще те побърка.
Abu
Re: Революция в отоплението
03-04-2008 - 16:49:37
Тя идеята не е нова, но евала за реализацията до масово производство!
Подобно нещо гледах и аз, пак за Австралия - комбинация на хоризонтална перка със слънчев панел. Перките се монтират в комин, а панелите подават горещ въздух към комина. Не помня колко стотин метра беше коминът, нито колко декара панели, ама беше впечатляващ проект. За турбо-ефекта също беше помислено, но наистина не помня подробности. Ако се не лъжа, беше преди месец в Мегаструктури по Дискавъри.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход