Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
24-07-2007 - 04:21:54
Gotovo!

Izpratih slednia mail na g-n Boianov:


" G-n Boianov,

Izprashtam Vi tozi e-mail ot imeto na utchastnitzite vav foruma "imoti.net" - diskusiata varhu "sglobiaemite kashti", v koito vashia produkt predstavliava vnimanie i zapitvane (konkretno toploizolatziata, shumoizolatziata, tzenite i otgovaria li vashatata tehnologia na balgarskite normi za stroej ) .

Liubezno Vi molim da vnesete tezi iziasnenia na vnimanieto na vsitchki tchrez foruma " sglobiaemite kashti" v " imoti.net"

Predvaritelno Vi blagodarim za otdelenoto vreme i vnimanie ! "
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
24-07-2007 - 06:03:13





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-05 11:06 от US Builder.
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
24-07-2007 - 17:01:18
Цената си заслужава само, ако финландски специалисти дойдат, монтират, довършат и накрая гарантират за къщата. Иначе нито цената се оправдава, нито качественото изпълнение от тепърва прохождаща фирма може да се очаква.

Ако ви докарам една кола на части от Mercedes, ще се намери ли майстор, който да може да я сглоби, както в завода на производителя или от хората там, които се занимават с това?

Очаквам някой да каже и топлотехнически данни, както и какво точно се включва в цената. Че се нагледах на строителство "до ключ".

Съжалявам, че съм толкова критичен, но опита ми и практиката ми ве карат да бъда такъв. Надявам се да не съм прав, но времето и клиентите ще покажат. Но според мен на такава цена, няма да има клиенти в България.

Абе аз ли съм тъп, чичко google ли е тъп или няма такава фирма Kontiotouote Oy според google? Много странно за най-добрия производител на такива къщи във Финландия да е споменат само в сайта на Випдом.

П.П. Имало такава фирма, ама само Kontio е името.

П.П.2 Чел съм много неща за дървото, че било какво ли не, ама това от сайта на Випдом направо ми скри шапката:

--------------------
Освен това за разлка от другите материали използвани за строителни конструкции, то е естествена преграда за електромагнитните и радиоактивните лъчения облъчващи ни всяка секунда все повече и повече.
---------------------

Коментара оставям на вас....



Редактиран 7 път(и).Последна редакция на 2007-07-24 17:24 от inj.
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
24-07-2007 - 17:40:57
Сега видях и уловката с изолацията

-------------------
КОНСТРУКЦИИ С ДОПЪЛНИТЕЛНА ИЗОЛАЦИЯ
Допълнителна изолация на стените
По желание на клиента е може да бъде поставена допълнителна топлоизолация върху правъгълните греди. Това дава по-голяма възможност за избор на вътрешна и външна изработка на стените.
Ако строителните норми изискват необходими значения на топлоизолация, допълнителната изолация ще Ви помогне да ги изпълните.
Можете да избирате греди с дебелина 95mm, 120mm, 135mm
------------------------------

Това означава, че сами по себе си, тези къщи са единствено от трупи от 95мм до 205мм. И ако при 205мм плътно дърво може да се доближим донякъде до нормите, то при 95мм си е направо невъзможна задача. А цената от 1000 евро на м2 за 95мм дърво не ми се коментира.

Има и още един аспект. Колкото и да е здраво дървото - това си е иглолистен материал. Мек материал, който при големи температурни вариации и директен контакт със околната среда, се напуква, губи лаковото си покритие... Това означава, че на всеки една две години ще трябва да си лакирате къщата отвсякъде.

Май много се задълбах в тая тематика, ама пусто професионална деформация...

Не искам никой да обидя със забележките си, надявам се да има поръчали такива къщи, за да ги видим какво представляват наистина. Дано не се окажат само недомислени от българска страна.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
25-07-2007 - 05:55:28
inj.:"Абе аз ли съм тъп, чичко google ли е тъп или няма такава фирма Kontiotouote Oy според google? Много странно за най-добрия производител на такива къщи във Финландия да е споменат само в сайта на Випдом." - разбрах случайно за този сайт и също го търсих в google,но явно още не е регистриран там т.е. е много нов (на няколко дни или най-много седмица),което значи че докъто го регистрират в търсачките най-вероятно ще му правят и още (поне малко) промени.
cassiopea е пристрастна,защото е пряк конкурент и това е нормално :Cassiopea Ltd.
Мисля,че за изолацията,а и по някой други въпроси има какво да се доизясни,но в едно съм сигурен дотук (поне на мен) къщите на тази фирма ми харесаха най-много!Просто са ми мечтата за място за живот...! cool smiley
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
25-07-2007 - 09:25:58
iDoc Написал:
-------------------------------------------------------
> inj.:"Абе аз ли съм тъп, чичко google ли е тъп или
> няма такава фирма Kontiotouote Oy според google?
> Много странно за най-добрия производител на такива
> къщи във Финландия да е споменат само в сайта на
> Випдом." - разбрах случайно за този сайт и също го
> търсих в google,но явно още не е регистриран там
> т.е. е много нов (на няколко дни или най-много
> седмица),което значи че докъто го регистрират в
> търсачките най-вероятно ще му правят и още (поне
> малко) промени.
> cassiopea е пристрастна,защото е пряк конкурент и
> това е нормално :Cassiopea Ltd.
> Мисля,че за изолацията,а и по някой други въпроси
> има какво да се доизясни,но в едно съм сигурен
> дотук (поне на мен) къщите на тази фирма ми
> харесаха най-много!Просто са ми мечтата за място
> за живот...!

Тези къщи са идеални за вили в планината. но да се живее целогодишно в тях, при нашите температурни разлики - от -20С до +40С, не стават. Всички инсталации при тези къщи се прекарват външно (на мен лично това не ми харесва). Вярно е, че са добри като технология на свързване и здравина, но не това е винаги водещото в една къща.

И пак да се върнем на цената. За тези пари ще си направя супер луксозна къща със всички изолации, геотермални, слънчеви и т.н. екстри.

И последно - на картинка къщите са красиви, но ако са монтирани от български екип, на който това му е една от първите къщи, накрая резултата винаги е доста по-различен от картинките. Затова казах, че ако дойдат финландците да я монтират, само тогава си заслужават парите донякъде.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-25 09:28 от inj.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
25-07-2007 - 09:34:36
Аз съм на това мнение за монтажниците на такива къщи от 2 години, ама все някой ще се опита да ни убеждава в противното, благодаря за подкрепата winking smiley
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
25-07-2007 - 10:14:04
R.Velchev, има няколко фирми в България, може би 3-4, които си имат от отдавна екипи и правят сглобяеми къщи на доста добро ниво и качество. Съответно и цените им не са ниски, както при останалите. Все пак от къща на къща те изчиствали грешки, проблеми и несъответствия. Но това са фирми от доста години на пазара. Напосмедък се появиха много малки фирми, които подбиват цените и съответно качеството е на ниво барака.
Миналата седмица дойде при мен един псевдо строител да ми иска "фиктивни планове" за дървена къща за пред общината. Пък той щял да я направи, както той си знае. Бил в Канада 6 месеца, гледал как стават нещата и айде правим дървени къщи. Пратих го да си търси друг будала колега, който ще се навие да си сложи печата и подписа под нещо, дето после не се знае дали няма да се срине.

За къщи от трупи - няма българска фирма, която да ги изпълни както трябва, просто защото това не е типично за нашия регион, няма поръчки толкова и съответно няма и специалисти монтажници и заради това имам предубеждения към тези къщи на Випдом.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-25 10:15 от inj.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
25-07-2007 - 16:15:29
Току-що говорих с г-н.Боянов.Разясних му ситуациата във форума и го попитах защо не е отговорил още.Той каза,че е на почивка и няма възможност да отговори в момента,но ще отговори на въпросите ни след няколко дни,когато се върне(май каза другата седмица).Стори ми се разбран.Лично на мен ще са ми интересни отговорите на всички въпроси,които възникнаха тук.А за сайта съм предположил вярно-отскоро е и затова още не се появява в търсачката(чакат актуализация на инфото в търсачките).Иначе гледах филма и още повече се зарибих... smoking smiley
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
25-07-2007 - 17:21:49
Zdraveite, za tezi koito ne uspiavat da nameria Kontio v net- a eto niakolko linka na razlitchni ezitzi English Россия Finlandski . Priatno tchetene. A inatche tzenite v BG sa kato tezi vav France, "do klutch", pravete si smetkata :crazy:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход