Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
10-07-2008 - 21:01:09
какви са тези цени!!!!!!!!!!НА МЕН МИ ИЗЛЕЗЕ ОКОЛО 400ЛЕВА КВАДРАТА пак казвам ЕТ НИПРО
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
11-07-2008 - 00:59:26
Уважаеми съфорумци!

Много багодаря на Любо за оценката за балансирани и разумни постове тук, които вероятно съм публикувал.

Ако има промяна в тона тя е има елементарно обяснение - някак ни омръзна да се занимаваме с клиенти без финасов потенциал примесен с планетарни претенции, които дори не си правят труда да оценят качество на продукта, който малко фирми в България или Гърция предлагат.
На такъв клиент и обор да му построиш - все ХОРОШО! Важно е да струва не повече от каса ракия.

Според мен трябва да има разбирателство и компетентност между клиенти и производители по параметрите на сделката. не можеш да плащащ 4 стотинки за шишенце боза и да искаш същото в обем за 12 стотинки. И да не осъзнаваш разликата.


Почти 6-7 години се опитахме да наложим по-добър стандарт на алтернативно бързо и качествено строителство с много реверанси и компромиси, за да убедим хората какво получават.Клиентите ни, на които сме строили, са доволни и това е удовлетворение за нас и гордост. Но те , както рабирам от настроенията в този форум, са единици.

Каква е масовата реакция на неосведомените - никой не се интересува от това което на практика получава като предимства.

Колко ви върви квадрата? Това е ежедневния въпрос - все едно че обсъждаме сделка за кола, трактор или бетоновоз на килограм... Опциите в строителството са толкова много, индивидуалните изисквания - винаги различни...е... може ли вие да сметнете КВАДРАТА? На око, на литър или на кило?

Това са само дребно споделени впечетления от пазара.
Той има нужда от евтини компромисни продукти с изпилено съмнително качество, но гръмогласно рекламирани като СУПЕР на суперцена!

После е важно да бъде оставена свободата за коментари в посоката - че фирмите за сглобяемо строителство лъжат и спестяват материали, т.е. не строят качествено 500 м2 палат за 20 000 Евро с мраморни стълбища и басейн. Позор за тях!

Вероятно е необходимо по-сериозно ограмотяване на пазара за технологии, материали, енергоспестяване и всичко останало. Хората да разберат изобщо за какво става дума - за барака на лозе или за дом.

Може би след 8-10 години пазарът ще е готов за това.

Ако нещо звучи обидно в този форум - това е, че част от клиентите, пишещи тук си въобразяват, че увеличението на цените е с цел да се напечелят безобразно фирмаджиите! Соц-реализъм! Да утрепем частника-кръвопиец!

Господа - да си сменим местата!
Елате да смятате вместо нас - направете бюджет и ще ви построим вашата къща по него... Стига да сте сигурни в резултата и успешното завършване. Ако се провалите -провала ще е завинаги ваш.

Това е само литературната част на въпроса.

По същество - писна ни от неграмотни - претенциозни- неплатежоспособни- недоучили и с неправилен литературен изговор клиенти!

Ще работим само за онези, които знаят какво искат и ценят това което предоставяме като стандарт на живот и ни уважават.

Sorry за откровеността, но човек трябва да цени труда си, екипа си и да върви напред.

Приятни коментари.

winking smiley
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
11-07-2008 - 01:19:37
Quote

По същество - писна ни от неграмотни - претенциозни- неплатежоспособни- недоучили и с неправилен литературен изговор клиенти!

Малинов - с тоя тон и цени далеко няма да стигнеш

И на клиентите им е писнало от такива като тебе велики и уж "по по най" фирмаджийчета, които са много далеч от понятия като бизнес и ценообразуване.

Така че - симпатията ни е взаимна smoking smiley
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
11-07-2008 - 10:46:28
Здравейте,

Не отдавна казах мойто мнение за цените на база собствен опит. Истината е, че пазара трябва да определи ако 90% от хората включително и мене търсят евтино решение за вила невиждам нищо лошо. Важното е да знаеш какво копуваш за да няма изненади. Но да се обеснява че били барики и други глупости е несериозно аз съм завършил МЕИ и смятам, че колкото до толкова разбирам част конструктивна и от чиста математика няма значение дали стените са сандвич или се изграждат на место крайния ефект по отношение на понасяне на натоварвания и здравина е един и същ поне на хартия. Бих желал г-н Малинов да ме опроверагае но с математика не с приказки.

По отношение на цена на суровините да скъпи са в България климата е скапан лято 40 градуса зимата минус 25 и вали доста и дърветата са криви чепати, чворести и гъбясали почти като хората. Дали в USA този тип строителство е по-евтино да по-евтино е и по-качествено но ние живеем в България с нашия климат и суровини. Определено считам, че фирми които дават цени под 400лв. работят с краден материал това разбира се не касае клиента но е незаконно и е нелоялна конкуренция.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
11-07-2008 - 12:20:26
Напълно подкрепям мнението на г-н И. Малинов от Дата: July 11, 2008 12:59AM. От собствен опит мога да потвърдя, че всеки който търси къща иска супер качество, луксозно изпълнение, бързина и коректност при проектиране и изпълнение на къщата на мечтите си /обикновено над 300 кв. м./ в спокойно село недалеч от голям град, но на цената на панелна гарсониера в същия. Е да, ама не, както казваха старите ми преподаватели. "Ама каква е тази цена 600 евро на квадрат?" - такава е. Работил съм в бранша на недвижимите имоти и съм се нагледал на тухлени съборетини на май---- си с цена на дворец в Евксиноград. А и Чисто нова къща 100 кв. м. тухла за 100 000 евро на Добрева чешма /дворно място 600 кв. м./ - СУПЕР ОФЕРТА, нали? Е да, ама не! Двор 600 квадрата бурени, голям наклон, къщата е с отвратително вътрешно разпределение и с напукани мазилки! Но за 100 000 Евро! Представете си каква по-добра дървена къща може да се построи за тези пари.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-07-2008 - 10:42:15
Хайде сега да си представим че 200 квадрата къща строена с фирма с не ниски цени, но пък оттървала ме от всякакво присъствие на обекта, къща с общо 14 тона желязо и бетонови скатни покриви, на която ми остава само изолацията и външното измазване, + 450 кв.метра двор в центъра на град на 6 км. от софия до момента ми струва определено по малко от сумата която спряга колегата, като в тази цена влиза и мястото. Да не пропуснем че в цената до момента има и солидна сума за система за отопление и охлаждане.
Та може да ме приемете за необразован и неплатежоспособен, но след година обикаляне по фирми неуспели да ме грабнат на тема дървена къща избрах да строя по начина на тате. И моля да ме извините, но като ви е писнало що се мъчите бре хора?



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2008-07-12 11:27 от innovision.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
13-07-2008 - 12:58:40
clap: clap: clap: clap: clap:
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
13-07-2008 - 16:15:00
Малинов,Малинов,тъкмо бях решила ,че ти си човека който ще ми строи, и ти взе ,че се .....издъни.Що за алчност, бе човек?И неуважение на клиента!Преди сегашната "голяма"инфлация (следя форума от самото начало) ти казваше, че е нормално качествена къща да струва 400-450 Е/кв.м .Сам каза, че сегашната инфлация е виновна цената да стане 600 Е/кв.м. Айде сега да вземем да увеличим средната цена преди инфлацията от 430 Е с 14.2% (ти ги каза) и....... колко се получава........491 Е.
И къде отива тази разлика от 600-490=110 Е ..... за сиренето на работниците дето вместо 6.50 взело че станало 9лв
Извинете Малинов забравих, че точно материалите необходими за построяването на сглобяеми къщи с метална конструкция са се повишили с 80% и така са повлияли на общата инфлация да стане 14.2%. Аааааааа сега вече разбирам къде отиват тези 110 Е/кв.м ........Ама те и не стигат , а?! Я вземете да ги направите на 750 Е/кв.м , че да може вместо "Арда" да си позволите поне "Виктори" да пушите. smoking smiley
Между другото.....пушенето убива.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
13-07-2008 - 16:19:18
clap: clap: clap: :}
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
13-07-2008 - 18:25:45
Малинов, за да ти излезе сметката трябва да плащаш на работниците си по 5000 лв на месец- минимум. Цените ви са по-скъпи от тези в Канада, материяла сигурно не е 2-3 пъти по-скъп от тука, а и сиренето тука е по 15$ кг. но щом бизнеса върви при тези цени, дери кожи и не се кОси!!!Винаги съм казвал че цената на дадена стока или услуга е тази която клиента е готов да плати!!!Успех. А, и да добавя че ако действително плащаш по 5 бона на месец съм готов да имигрирам обратно в БГ, а и не само аз, така ще обърнеме посоката на емиграцията от запад на изток.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход