Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
09-03-2008 - 17:02:51


И аз смятам да ползвам услугите на еурохаус ,вдъхват някакво доверие ...Затова търся нова информация от Кондев относно къщата му строена от еурохаус.thanks brothers.Zahari.USA
....Между другото аз живея в столицата на "най-могъщата"държава в света.Когато влизаш в амеркинаските къщи направени от картон или дърво винаги лъхва една такава особенна миризма на гниещо дърво ,а пък в някои места (дори ресторанти и заведения зяа хранене)направо мириши на п....кня.Но може би това става от влажния местен климат ,където лятото става като в сауна.Между другото в Америка никой особенно не се стреми да живее в къщи изцяло изградени от тухли.Народа е свикнал с "картонените бараки"Да живее Барака Обама!!smiling smiley smiling smiley :}
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
09-03-2008 - 17:20:57
Моя съвет е следния:null
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-03-2008 - 01:12:54
Явно на никой не му се обсъждат важните за една такава къща неща,по-интересно е на какво миришело или други подобни.
Мирише защото дървото не е обработено подходящо,защото няма поставено хидроизолационно фолио,защото няма поставени отдушници и вентилационни системи.
А е така защото и в БГ и в щатите явно крайния клиент си няма понятие кое как трябва да бъде.
Тук в темата един собственик на такава фирма след изграждането на ентата къща се беше сетил че трябва фолио,щото се влошавали изолационните качества на ватата,а аджеба качеството на дървото не се ли влошава също?
Изгледх доста снимки на рекламните сйтове на фирми строящи с дървена конструкция.
На повечето дори не е импрегнирано дървото,да не говорим че "летвичките" са далеч от стандарта.
Получава се така ,че както и в монолитното стр. така и тук повечето не спазват стандартите и нормите.
До господин Явор Генчев.Един съвет-ако си нямате понятие не се захващайте с такава къща,много по-сложно и по-отговорно е да се построи в сравнение с тухлената.Бих казал че това е жива къща и иска по различно отношение и поддръжка.
Не се лъжете от евтините рекламни трикове ,че еди кой си вдигал за десет дни ,хубавите и качественни неща стават бавно.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-03-2008 - 02:23:34
Не знам на какво миришат къщите в САЩ, но тука в Канада не миришат на нищо, освен ако някъде няма теч. Преди година продадох старата си къща която беше на 23год. като я купувах. Живях в нея почти 10год. но не усетих никаква миризма. Наложи ми се да сменям полочки в банята и с учудване открих че "майсторите" са сложили в душ кабината!!! от зеления гипсокартон. Реших да го сменя и него със спецялния цименто-влакнест, та имах възможност да погледна дървената конструкция. Не беше мръднала, въпреки че не беше обработено дърво. Наистина строителните компании пестят и никой не слага импрегнирано дърво, но то е сухо и издържа доста години. Николов, тука има доста хора които се интересуват от този вид строителство, но все пак болшинството са тухлено-бетони чада. На мене темата ми е интересна и правя проучване в тази насока. Мисля че този вид строителство ще намери място в БГ.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-03-2008 - 06:02:25
Всеки знае, че в Канада хората мислят по различно от американците(Американ зомбиsmiling smileyВсе пък мисля, че красивите сглобяеми къщи (специално в БГ) са по добър вариант ,отколкото старите български селски съборетини или пък ново строителство със зелен мухъл или панелките (които след 20 години хората ще искат до продадат поне за 1-2 хиляди ЕВРО)
Най-добрия вариант в България според мен..Монолитна къща.Монолитен Апартамент старо строителство.Нов Апартамент построен от качествена съвремена фирма или пък сглобяема къща построена от качествена фирма.
Това е моето мнение.

confused smiley
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-03-2008 - 09:41:53
Въпреки неприятностите все още съм за такова строителство, лошото е че в България надали някога ще има свястна фирма, която да я построи. Относно региона не би трябвало да има проблеми, стига да е добре изолирана отдолу и поне 50 см над терена. Ако сега тръгна да строя, пак такава къща ще направя, но ще си взема свестни бригади за отделните части, пък макар и по-бавно да стане. Основния проблем е свестния дървен материал, който тук трудно се намира, но ако трябва ще вкарам от Германия.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-03-2008 - 10:28:52
Turbopolis ,

изтървал си в последния пост "качествен монолитен мозък" , защото такова е мисленето на българина. Нищо лично , просто наблюдение на психологията на българина.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-03-2008 - 11:08:21
Gospodin Velchev,a imate li predstava kolko struva materiala ot Germania?
I sa6to imate li idei za brigadi za otdelnite fazi ot stroeja? confused smiley
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-03-2008 - 11:14:16
До Явор Генчев ,

Ако имате някаква представа за материала в Германия , може ли да я споделите ? Може и на лични. Благодаря.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
12-03-2008 - 23:07:24
R.Velchev Написал:
-------------------------------------------------------
> Въпреки неприятностите все още съм за такова
> строителство, лошото е че в България надали някога
> ще има свястна фирма, която да я построи. Относно
> региона не би трябвало да има проблеми, стига да е
> добре изолирана отдолу и поне 50 см над терена.
> Ако сега тръгна да строя, пак такава къща ще
> направя, но ще си взема свестни бригади за
> отделните части, пък макар и по-бавно да стане.
> Основния проблем е свестния дървен материал, който
> тук трудно се намира, но ако трябва ще вкарам от
> Германия.



Велчев, прав си във всяко едно отношение. Този вид строителство един ден ще се наложи и в БГ, както се е наложило по цял свят. Проблема с нашите фирми е че не искат да купят ноу-хау и опит трупан години наред, а се мъчат да минат тънко, открадвайки от тук от там. Ако се върнеш назад в темата ще видиш какви ли не мнения и решения на един и същи проблем. На теория всяко едно от тях е правилно, но когато вземеш да го прилагаш на практика, резултатите са различни. Тука вече си казва думата практическия опит. Хората са минали през десетки проблеми и са ги решили не само въз основа на теоретични знания, но и с цената на горчивия си опит. Всеки един изпълнител на даден обект иска да спечели, гледа да спести от тук или от там, важното е да знаеш къде не можеш и не бива да спестяваш. За качеството на дървения материял няма какво да говориме, всеки търси бързата печалба, кой ще ти чака дървото да изсъхне. Един ден всички тези неща ще се оправят но дали ще сме живи да ги видиме.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход