Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
04-03-2008 - 01:44:12
Г-н Николов, може ли да ми кажете какви са цените на дървения материял в Норвегия, или поне някой уеб-сайт???
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
04-03-2008 - 08:25:37
[forum.profistroi.com]
Малко информация събрана на едно място
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
04-03-2008 - 10:16:53
При мен е на 60 см, гредите са 5/15, ветрупорни дъски 2.5/10 врязани в стените по диагонал. Ватата е 3Х5 см Изовер Акусто, на тавана над гипсокартона е 20 см. Отвън съм с 6 см ЕПС Аустротерм с неопор.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
04-03-2008 - 13:11:47
Здравейте,значи и в USA-Канада се реди през 40 или 60 см.
Конкретно за БГ това е удобно,така фирите стават по-малко(г.картона е на 120см,ватите са на 60см.).
За цените в Норвегия не ми се говори,тука са луди.Дървен материал не съм купувал на едро и не мога да кажа цена.На дребно е около 4500 крони кубика(1150лв.).
За сайт ще се огледам,но не съм добре с норвежкия,оправям се на английско-немски.
Те са като англичанте,трудно можеш да ги накараш да учат чужди езици,но езика им е близък до немския така че става.

Г-н Велчев,доволен ли сте от вашата изолация,в какъв район живеете,как се отоплявате,какви са ви критериите за топла стая 18-20 градуса или 24-26 ?


Ето този линк. [www.byggmakker.no] Чукнете върху интересуващата ви част от къщичката и ще видите какво предлагат в един от тукашните строителни супермаркети.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-03-04 13:31 от Petar Nikolov.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
05-03-2008 - 00:01:28
Ето какво предлага една от що-годе известните фирми в БГ:

Външни стени

При изграждане на външните стени ползваме негорими строителни плоскости клас А, специално проектирани да издържат на атмосферни влияния в широк диапазон и да гарантират дълговечност на сградата. Те са напълно влагоустойчиви, поради което не развиват плесени. Структурният им състав гарантира и устойчивостта им на гризачи и паразити.
Външната стена се изпълнява с дебелина 23.30см и вградена топлоизолация от 15см минерална вата между ребрата. Носещата конструкция е от 15см сух иглолистен материал, вътрешната облицовка е от 1.1см гипсокартон, външната облицовка от OSB. Допълнителната външна топлоизолационна система изпълняваме от 5см EPS плоскости.

Вътрешни стени

Вътрешната стена е с дебелина 17.50см и топлоизолация от 10см минерална вата, разположена между ребрата. Между нея минават всички необходими инсталации. Носещата конструкция е от сух иглолистен материал, а вътрешната облицовка се изпълнява с гипсокартон.
Вътрешните преградни стени са леки и еластични, следователно надеждни при земетресения. Те са изградени от труднозапалим, "дишащ" материал, което осигурява здравословна, пожарообезопасена среда на обитаване. В мокрите помещения се влагат влагоустойчиви материали.

Покрития

Външните стени могат да бъдат завършени с различни фасадни покрития - мазилки, дървена обшивка, каменна облицовка. Изборът зависи от желанието на клиента, факторите на околната среда и архитектурното решение. Изпълнени от гипсокартон, вътрешните стени са идеално гладки. Те предлагат отлична възможност за полагане на всички видове интериорни бои, тапети и облицовки от естествени и изкуствени материали.


Подова конструкция

Основи и фундаментна плоча
Изграждането на основите включва изкопаване, кофриране и бетониране на основите, изпълнение на армировката и бетониране на фундаментната плоча. Ние можем да поемем изпълнението им за обекти на територията на цялата страна, но техния вид и цена зависят, както от желанията на клиента, така и от терена.

Конструкция
Топлинните загуби от пода са 15% от всички загуби за цялата постройка, което прави изолацията на пода много важна за нас. Ние постигаме перфектна топлоизолация, като изграждаме подова конструкция от 22мм ОSВ плоскости, монтирани върху дървени греди 10см, между които поставяме 10см топлоизолационна вата. Между фундаментната стоманобетонна плоча и дървената конструкция изпълняваме и хидроизолация.

Покрития

Клиентът не е ограничен в избора на различни видове подови покрития, като паркет или дюшеме от масивна дървесина, ламиниран паркет, всички видове керамични настилки или настилки от естествен камък.


Таванна конструкция

Конструкция

Носещата конструкция на тавана изпълняваме от импрегниран, иглолистен материал с пароизолация и топлоизолация от 5см минерална вата. Таванната облицовка правим с гипсокартон.
Междуетажните плочи имат височина 20-25см. При тях изпълняваме и допълнителна звукоизолация.


Покрития

Изборът на таванно покритие е свързан с факторите височина на помещението, наличие на втори етаж, вид на осветлението и вид на отоплението. Носещите греди могат да бъдат видими или скрити, в зависимост от архитектурния детайл


Покривна конструкция

Конструкция

Покривната конструкция се изпълнява с ребра, столици, бичмета или ферми в зависимост от конфигурацията на покрива и отворите,коитo покрива. Предварителното заготвяне на покривната конструкция прави възможно бързото покриване на къщата. Покривната конструкция включва изпълнение на носещата конструкция, пароизолация, топлоизолация от минерална вата - 15см, хидроизолация и покривно покритие.



Пет сантиметра EPS и 15см. вата,дори и на покрива,на пода са по-скромни 10см. вата.

??????????????? Достатъчно ли е това.Къде е минимума на вложената изолация?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-03-05 00:05 от Petar Nikolov.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
06-03-2008 - 11:53:18
Живея в южните райони на София, във Витоша (880 м надм. височина), от изолацията съм доволен, къщата е много топла (но е и с южно-източно изложение). Зимата си ходим по къс ръкав и къси панталони. Имам конвектори във всяка стая (Адакс) и камина с було в хола (булото е отворено и към спанята). С конвекторите се отопляват изцяло 3 стаи (общо 48 м2), с камината хол+кухня+трапезария, спалня и 2 бани (общо 90 м2). В тези стаи имам и конвектори, които са постоянно на 20 градуса, но като ги гледам те почти не се включват. Сметките ми за ток зимата са около 200-250 лв (лятото са около 100) и съм изгорил за цялата зима досега 6-7 м3 дърва. Държим около 24-25 градуса навсякъде.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
07-03-2008 - 08:57:03
Zdraveite,az sam zamislili da si postroq zglobqema ka6ta.
Molq daite saveti za firmi no neka sa ka4estveni i s ka4estveni materiali.
Blagodarq predvaritelno!!! smiling smiley
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
07-03-2008 - 09:01:45
Dobar dan,
Kakto 4etax dosega vie ste si patil dosta,ako moje da me posavetvate vie li4no.Blagodarq! :}
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
07-03-2008 - 09:02:34
Za gospodin R.Velchev
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
07-03-2008 - 09:04:55
O6te ne6to, kakvo mislite za raionite na Kvartalite Voluqk,Mirovqne,Trebi4 itn.
Mislq da si kupq zemq i da postroq zglobqema ka6ta! moody smiley:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход