Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

? за вентилатор в банята

Публикувано от анси 
Re: ? за вентилатор в банята
23-02-2008 - 14:27:36
Според мене проблема е в много студените стени. Едната е шахта на асансьора, другата е "изолирана и на калкан" това малко не мога да го разбера. Ако е на истински калкан как и защо е изолирана? Да не би да има някакво разстояние дори и минимално м/у двете сгради? Отварянто на вратата само помага на изсъхването на въздуха поради факта че част парата се разсейва към останалата част на жилището където въздуха е сух и топъл. Та ако така ще проветряваме банята, за чий ни е вентилатор?
Re: ? за вентилатор в банята
23-02-2008 - 16:58:44
Кооперацията е малка - на 5 етажа ново строителство и е на калкан с друга кооперация и между тях видяхме, че сложиха изолация. Живеем на 2-ри жилищен етаж. Тръбата е само за нас, защото ние си я слагахме отделно от общата. Строителят беше сложил една тръба за всички етажи и за да не влизат миризми от останалите апартаменти си прекарахме още по време на строежа ние отделна тръба. По проект трябваше всеки апартамент да има отделна тръба, но строителят си ги икономиса и като се развикахме ни позволи да си прекараме отделна. Това с отварянето на вратата след ползване на баня го знаем, че върши работа и парата не остава в банята, но според мен не е нормално да бъде така. Има нещо сбъркано, но не можем да го разгадаем. И съвсем ме утрепахте, че и да сложим по-мощен вентилатор пак няма да се реши проблема.
Благодаря ви!
Re: ? за вентилатор в банята
23-02-2008 - 17:41:16
Анси, както казах ако стените са прекалено студени(а явно те са) никакъв вентилатор няма да може да изсмуче парата преди тя да кондензира по студените стени. Изчакай до лятото като се стопли времето и съм сигурен че тогава вентилатора ще си върши работата. Надявам се все пак че в тази тръба има естествена тяга, иначе доста тудно този вентилатор ще изтласка парата на 3 етажа височина.
Re: ? за вентилатор в банята
25-02-2008 - 20:53:38
Точно така се прави калкан. Май е трябвало да оставите две тръби = една отдолу входяща + изходяща нагоре, ама де този лукс в днешно време? Лятото тягата ще намалее. Зимата температурната разлика създава тягата. Въпросът е откъде да влиза въздух за да става въздухообмен. Ако отворите вратата към затворено помещение, то ще се овлажни. Най-добре да проветрявате, като оставяте отворено към външен прозорец или врата, ама кой ше седи на течение?
Re: ? за вентилатор в банята
26-02-2008 - 01:41:27
анси Написал:
-------------------------------------------------------
> Вярно ли е, че за да работи добре вентилатора в
> банята не трябва вратата да се затваря плътно? Не
> знам дали се изразих правилно - жена съм : )) и
> какво трябва да направя - да си отрежа врата
> отдолу ли? Вратата е на Порта доор - полска и не
> знам дали да я съсипвам. Ако е вярно, какво правят
> хората с алуминиеви врати на санитарните
> помещения? Моля ви посъветвайте ме как да помогна
> на вентилатора да си върши работата. Благодаря
> предварително!

Анси, ами пробвай какво ще се получи ако действително оставиш вратата леко открехната след като си ползвала банята и сподели. Ако я отвориш нацяло е ясно че парата ще се разнесе, къде в отдушника, къде в останалата част на жилището.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход