Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

шум от парното

Публикувано от sa6a 
шум от парното
22-10-2007 - 16:50:13
Здравейте. Тази година смениха абонатната станция в блока ни. При пускането на парното в петък се появи един доста дразнещ и непоносим шум, който се чува особено ясно нощно време. Не мога да разбера този шум от тръбите ли е или от помпата в абонатната. Извикахме хора от топлофикация, които видяха проблема , но общо взето дигнаха рамене и изказаха съчуствие. Моля ако някой знае нещо по проблема нека пише. Ще сме много благодарни.
Re: шум от парното
23-10-2007 - 17:02:58
Преди време имахме подобен проблем. Оказа се че системата не е обезвъздушена правилно.
Казаха в началото на отоплителния сезон да се отварят радиаторите на максимум за няколко дни и да се долива вода в абонатната.
А вечер се чува по добре защото е по тихо ;-)
Re: шум от парното
27-02-2008 - 12:48:26
Ако още е актуален въпроса ти за шума от парното, има вероятност да те крадат съседите. Опитай се да установиш дали шумът идва от горе или отдоло и ако някой от тези съседи скоро е правил ремонт ... не се учудвай, ако си е насновал подово или стенно или и двете. Миналата година се сблъскахме със същия проблем, стана голям прецедент, защото се установи от кои съседи е. Случайно при стъпване на пода без обувки се оказа, че една широка пътека - част от пода - е доста топла за разлика от 20 см. по-вляво или дясно. Идва комисия от топлофикация и техем, стана им ясно, но НЕ ВЗЕХА НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ. Затова от този сезон сме без топлофикация. Това, за съжаление е най-вероятния проблем. Моят съвет е или да изключиш радиаторите тотално или по-добре да търсиш жилище без топлофикация. Друга алтернатива нямаш. Ако изключиш късно вечерта абонатната - шумът ще спре, но съседът НЕ! НЕ БИ ТРЯБВАЛО ШУМЪТ ДА ИДВА ОТ АБОНАТНАТА, освен ако не си непосредствено над нея. А след като е и нова ..... Успех!!!

На Алексиев поздрави. Ако всичко е наред - не трябва да се чува ни вечер ни сутрин! Зада се чува - има яка причина.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход