Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво да очакваме ...

Публикувано от nacheff 
Какво да очакваме ...
06-12-2006 - 13:30:17

[www.segabg.com]

Попаднах на горния материал и независимо, че не мога да се съглася наедро с автора, остава едно горчиво усещане.

Ако някой има практически опит/информация, доколко по линия на Интрастат декларирането и данъчен контрол може да се търси някакво равностойно заместване на ролята на митниците.
Факт е, че напоследък едни Чехия и Унгария значително влошиха някои макроикономически показатели, но нямам данни и анализ, на какво точно се дължи това.

А нас, какво ли ни чака!?
Re: Какво да очакваме ...
06-12-2006 - 13:46:38
Начев, според мен в статията пише пълни глупости. Нямало да плащат ДДС, защото няма митничари - ами който е искал да не го плаща досега си е плащал на митничарите, а сега няма да плаща на никого.
ДДС не отпада, дължи се и нищо страшно няма да се случи. Поне не на България.
Че наши юнаци ще точат ДДС в Германия е ясно, но за това да му мислят немците.
Re: Какво да очакваме ...
06-12-2006 - 14:01:17
Начев, това което ще пробват масово е точно обратното. Китайското ще се окаже българско и ще се опитва да се пласира на пазарите в ЕС.
Re: Какво да очакваме ...
06-12-2006 - 14:19:57
Оптимизмът ти ме настройва положително.
Навсякъде има и ще има контрабанда, винаги ще се точи и ДДС. В определени случаи , обаче, това си е просто статистика (много изгодна за определени лица :-)))), в други - може да изведе системата от равновесно положение.
За нашата БГ - малка, слаба, в Борд ще има ред специфики и редица потенциални рискове (бюджетен дефицит е просто един от тях).

Апропо, чувал съм, че в някои страни на Западна Европа ДДС регистрация не се взима лесно ??? Но, както казваш - това си е техен проблем. Пък и глупави не ще да са! Пък и имаха време да тренират с бандитите от новоприетите 10.

Да приемем, че в началото поне, нищо особено няма да се случи.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход