Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля за съвет за газови котли

Публикувано от petkok 
Re: Моля за съвет за газови котли
02-11-2015 - 19:43:59
Здравейте.Имам проблем с газов котел при работа на БГВ прилагам линк към направеният клип [goo.gl] моля за съвет какъв може да е проблема.Клипът е направен при пусната топла вода благодаря предварително.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2015-11-02 19:44 от Ivailo Danailov.
Re: Моля за съвет за газови котли
16-12-2015 - 12:23:56
Здравейте smiling smiley ! Имам нужда от съвет относно икономично използване на газов котел Vaillant. Прочетох доста противоречиви мненията във форума за използването на газовия котел с тази марка, но все още не ми става ясно как да го ползвам оптимално. Закупих жилището /47 кв./ с тази марка газов котел и този отоплителен сезон е първия ми опит да се отоплявам на газ. Нямам забележки за сметката за топла вода през лятото - никога не е надхвърляла повече от 10 -12 лева, но все още не съм наясно, как да използвам газовия котел икономично за отопление. За сега все още експериментирам - нагласям температурата за загряване в котлето до 45 - 50 градуса и в двете стаи / които са сравнително малки/ се поддържа средно около 18 - 20 градуса, а радиаторите съм ги оставила напълно отворени. Това като комфорт е отлично, но се чудя дали тази "тактика" няма да донесе и големи сметки в края на месеца. Някакви съвети?

решетки интериорни врати
Re: Моля за съвет за газови котли
17-12-2015 - 22:38:01
Почти съм сигурен, че ктелът работи неправилно. Кой е точният модел?
Re: Моля за съвет за газови котли
08-01-2016 - 20:31:01
Здравей Gergek , за 47 кв.м. котела определено е по-мощен за отопление от необходимото. Ако няма монтиран стаен терморегулатор, монтирай. Правиш програми за температурата и времето на работа, а подаващата вода към радиаторите може да е почти на Мах. Така ще се следи температурата на въздуха в стаята . Водата за БГВ да е с температура ,такава че да не се налага разреждане със студена .
Re: Моля за съвет за газови котли
20-02-2016 - 22:07:03
Здравей Лазаре,
имам следният проблем с газов котел Термомакс, модел ИНКА 35К, кондензен - когато работи на по високи обороти за да достигне зададената от термостата температура, вътре сякаш от горивната камера се чува едно тропане, все едно има нещо което се блъска в стените на горивната камера. Това тропане изчезва когато котела намали оборотите и когато ползвам топлата вода.
Моля за съвет на какво може да се дължи?
Re: Моля за съвет за газови котли
28-02-2016 - 10:37:12
Здравейте. Току що се регистрирах във форума. Изчетох доста от темите тук, но не намерих никъде нещо подобно на моята ситуация. Става дума за едно-фамилна къща на два етажа със по 60 кв/м етажи високи 2,70м. Къщата е изолирана 5 см външна изолация и с подменена дограма. Отоплявал съм се на въглища, дърва, ток и от няколко години на газ, като последната съм с централна газ. Котела, с който се отоплявам е фондитал конвенционален 24кв. Инсталацията за цялата къща е съставена от 5 конвектора, 4 от които се водят по 3,2 кв и един по-голям 5кв. В миналото съм имал инсталация с чугунени радиатори и метални тръби с обръщане без помпа и огромно количество вода. С нея в ранните години на "прехода" когато тока още не беше с космически цени с 16 кв котел на ток без изолация и дограма съм се отоплявал безгрижно В по-късен етап инсталацията беше променена с алуминиеви радиатори и белите тръби - инсталация, от която бях крайно недоволен и която изрязах и разпродадох две години след поставянето и, след което направих инсталация с полипропиленови тръби на 4 вертикални щранга с големи дебити към конвекторите респективно с по 1 или 2 конвектора на щранг. Закупих този котел преди доста години и газта ми я докарваха в бутилки на пале. Но поради неудобството за зареждане, в повечето време използвах електрическия си котел, който съм вързал последователно на газовия. С този котел (електрическия) съм успявал да поддържам 20 градуса в къщата и в най-студените дни (-27 градуса) когато той работи на 10кв мощност и 50-60 градуса на водата. Конвекторите в стаите имат терморегулатори, които пускат и спират вентилаторите им, а температурата в инсталацията я поддържам постоянна 50-60 градуса. Преди една две години къщата осиротя и в момента отоплявам две стаи, а в някои случаи и само една стая, но някой път къщата се пълни и имам нужда да я стопля цялата.

Въпросите ми са следните:

Тази зима ми прекараха централна газ и започнах да ползвам газовия котел. Относно практичност съм прекалено доволен, но сметките за една, респективно 2 стаи от по няма 20 квадрата надхвърля 200 лева и няма особено значение дали времето навън е студено или топло. Следователно пускам един или два конвектора от малките – по 3.2 кв и поддържам в инсталацията постоянна температура от 50 градуса.

Всъщност аз знам много от недостатъците на системата и това, че тя е ужасно неефективна по начина, по който я ползвам, но зимата ме свари неподготвен и... Дойде обаче време, да променя нещата и за следващата зима да е както трябва.
Първо и най-важно, мисля да сменя котела, който според изчетеното от мен, няма как да работи ефективно при моите обстоятелства. Отделно, котела ми беше монтиран от една фирма в комина на къщата, което според мен увеличава неговата консумация и смущава работата му. Насочил съм се към кондензния тип котли, поради това, че инсталацията ми е с конвектори и мога да се отоплявам с много ниски температурни стойности на водата.

Ще се радвам на всякакви насоки от към подобряване на ефективността и мнения относно това какъв котел да избера.
Re: Моля за съвет за газови котли
04-03-2016 - 23:49:17
Трябва ти котел с ниска минимална мощност, например виж ТУК



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2016-03-04 23:51 от LazarG.
Re: Моля за съвет за газови котли
05-03-2016 - 14:52:39
Благодаря за отговора. Всъщност и аз се бях спрял на този модел и по-точно WBC14-1DE23. Остава да го взема и след това ще пиша относно евентуални бъдещи проблеми с настройките.
Re: Моля за съвет за газови котли
05-03-2016 - 23:23:53
Няма да имаш проблеми, ако го вземеш от правилното място - оторизиран сервиз - виж в сайта на Бош за твоя град.
Re: Моля за съвет за газови котли
23-03-2016 - 12:15:13
ako ima nakoy problem sıs gazovi kotli moga da pomogna. PRAVE PODRIJKA İ REMONT na GAZOVİ KOTLİ.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход