Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Прясна информация за Несебър smiling smiley

Публикувано от Joan 
Прясна информация за Несебър smiling smiley
18-07-2006 - 17:53:46
Понеже имаше разни теми за море (черно и други разни). И понеже един спокойно плаващ екскремент също твърдеше, че в Несебър си плувал спокойно из морето - така ми се стори, макар че постът му не беше съвсем ясен и свързан, ама то е нормално за едно плуващо л.... smiling smiley

Та на думата - в Несебър наистина беше "празничко". Както имах информация и преди да отида там. На почти всяка къща висеше табела "има свободни стаи", на повечето имаше добавено "с WC и телевизор" или нещо от сорта. И пак на спирката на автобусите изгладнели хазаи дебнеха и питаха "търсите ли квартира".

Иначе морето си беше супер, проблеми с чистотата на водата (поне визуално) нямаше, екскременти не се наблюдаваха с просто око smiling smiley Нямаше проблеми нито с канализацията (да текат някакви по-особени води по улицата), нито с водоснабдяването, нито с топлата вода. Цените по заведенията, вкл. и в стария град, не се отличаваха особено от софисйките. Нито пък тези по магазините - и за хранителни, и за нехранителни стоки. Само плажните масла бяха с около 30 % по-скъпи от тези, които си купихме в софия.

Иначе в заведенията имаше места бол. Даже стоят "викачи" по улицата и канят, при това доста настоятелно - това го бях виждала в Гърция, сега явно е модерно и у нас.

На плажа - и на северния (на Слънчев бряг), и на Южния места се намираха спокойно, макар че ходехме късно. Чадърче 6/5 лева съответно smiling smiley Е, не беше празно, но се ядваше все пак.

Иначе едно много ме изнерви - наистина са кичнали едни огромни хотели на самия Южен плаж, на входа, та сега няма там вход, ами трябва да мааш пеш до новия вход по шосето и да те забърсват колите. Дано им се срутят в морето! Унищожили са половината дюни там! Прав беше 4ovek специално за това! Засега тези хотели изглеждаха напълно необитаеми - не знам дали зщото не са още пуснати в експлоатация, или защото нямат клиенти.

Това като репортаж от нашето море smiling smiley
Привет от нашето морско кътче което joan нее посетила съжалявам sad smiley по на юг пиле по на юг . ами прецакала си се но ти ще знаеш за догодина , па ако щеш ми говори че ще идеш и в лас вегас 2007 год. от цял човал с п........ ти кво напипа :} :} :} :} :} :}
Re: Прясна информация за Несебър smiling smiley
19-07-2006 - 10:11:32
filma toplo,

Не разбрах и половината от псевдожаргонния ти пост, който само показва твърде ограничен речник и мизерна способност за изказване на свързани и подредени мисли.

Винаги съм харесвала несебър и тази година пак си го харесах. Това, че нямаше много навалица, може само да ме радва - получих отстъпка в цената на хотела smiling smiley, а и разходките из стария град определено са по-приятни без много навалица smiling smiley

Другото кътче, което си заслужава, е Созопол, но там отдавна не съм ходила. Това си е само мое предпочитание.

Единственото, което разбрах, че искаш да ми кажеш, е, че съм се прецакала, ама аз си изкарах супер. И не виждам защо да чакам до догодина smiling smiley, мисля в края на август пак да отида за една седмица (живот и здраве). Но пак в Несебър. Изобщо не виждам как ще летувам "по на юг", правила съм някаки опити, но чалгата ми идва в повече smiling smiley

И накрая, думичката "чОвал" се пише с "У". Все пак за човек, пребиваващ цяло лято на село, би следвало поне тези основни термини да знаеш как се пишат smiling smiley
Колежке,
Благодаря много за инфото! Важно е за мене по простата причина, че реших тази година да не правя традиционната предварителна резервация (май вече споделих за това).
Изглежда вече е дошло времето да застанеме в позицията на капризни и пазарящи се клиенти :-)) А то, какво ставаше обикновено до сега през юли и август ! Питаш възпитано, но отговорът се бави и усещаш, как те премерват от глава до пети с поглед и те преценяват. Дори се повдигат на пръсти, та белким видят с каква кола си! Неприятно !
От друга страна, нали ще ставаме Европейци, пък там в общия случай пазарлъкът не върви. Ех, няма оправия !

Може ли да се вярва на официалната информация, че водата е около 25 гр. С ?
Чух субективна преценка, че още не е достатъчно топла, но източникът не беше достоверен.
Поздрави !
В края на юни на Дюни беше 26 градуса в 10 часа сутринта
Радо,
Знам, че през юни, в краткия период на жегите, водата наистина много бързо се беше стоплила.
Не зная конкретните причини, но дочух някакви шушукания, че във връзка с бурите (или нещо друго) е имало обръщане на пластове вода и през юли вече далеч не така топло. Особено драматично било на север.

Апропо, аз самият съм го изживявал - през 1998 г. през първата половина на юли на север къпането беше невъзможно защото водата беше 16 гр. С. И това продължи 10 дни. Такъм лош късмет не съм имал, но ще го помня.
Местните говореха за някакъв особен вятър, който обръщал пластовете вода.

А иначе, температурата на водата си е традиционно един параметър, с които се спекулира по разбираеми причини.
Друго си е информация от първа ръка!
Re: Прясна информация за Несебър smiling smiley
19-07-2006 - 13:02:58
Колега,

Моля smiling smiley

Аз все пак бях с предварителна резервация, но този път по телефона само и директно с хазаите (без фирма). Оказа се, че точно при тях е доста навалица, защото "неколегиално" са смъкнали цените за разлика от съседите си smiling smiley. Но не би имало проблем да ида и без резервация, съдейки по наплива от "гладни хазаи" и табелите за свободни стаи. Но аз просто съм си такава, някак обичам предварително да ми е ясно къде отивам и за колко време.

Ти, колега, за несебър ли си се запътил? Ако е за там, мога да ти пиша повече за цените и даже да ти дам координати - хазаите бяха много симпатични и разбрани. Но пък ти искаш без резервация - ок smiling smiley

Иначе за водата - не знам градусите. Но водата беше разкошна - точно каквато я харесвам за къпане и плуване smiling smiley . А аз не съм от "моржовете", та предполагам, че наистина е била някъде 24-25 градуса. Нямаше медузи и водорасли, и морето си беше чисто. Пясъкът по обяд пареше, та подтичвахме, докато се доберем до морето.

Не беше, обаче, много горещо, приятно, винаги с къде лек, къде по-силен бриз smiling smiley Понеже сме за броени дни, все пак, стояхме по цял ден на плажа - разбира се, по пладне под чадър или в близкото капанче smiling smiley. Цените в капанчетата по плажа са с около 30-40 % над другите заведения, но това си е май нормално. Шезлонги не ползваме, но за мераклиите има.

Изобщо - много хубаво си изкарахме, ама ми беше малко! За съжаление, работата не ми позволява повече сега, но не губя надежда smiling smiley
водата е студена и пълна с малки медузки ужас пясъка е мръсен също може и дави оберът квартирата леле колко е скъпо по морето :g:
типична мрънкаща за всичко софиянка признай си - j .
Колежке,
Благодаря за готовността ти да бъде добра и услужлива !

Не се каня да ходя в Несебър, иначе с удоволствие бих ползвал допълнителна информация. Тази година по-скоро клоня към Китен или Ахтопол, не съм решил.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход