Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?

Публикувано от wild_things 
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
16-04-2010 - 22:32:37
Quote
dival
Дивал,
Желая ти успех, макар че, не се съмнявам, че ще го имаш.
мерси много , отдавна се занимавам но съм на финала и се надявам другия месец да разкажа подробно и ако трябва с цифри - знаеш че не говорих за тези неща може би от суеверие , но ги деиствахsmiling smiley

Знам... , но се досещах... С удоволствие ще те чета, когато си готов! Радвам се за теб! smiling smiley

wild_things,

Това беше анкета в стария формат на сайта. Идеята беше да се види каква е нагласата на т.нар. кешовици да инвестират в имоти. Има идеи за производство, които биха могли да се развият. Може да са ти полезни. smiling smiley

[forum.imoti.net]
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
16-04-2010 - 22:44:38
Дивал,

Покажи си сайта, да го разгледаме. smiling smiley
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
16-04-2010 - 22:52:52
.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-04-30 18:22 от dival.
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
16-04-2010 - 23:17:58
Едва ли. Още повече, че този раздел стана много малко посещаван. Чат-платформа, меломанските теми, виц-темите, изпадналите от другите раздели теми и някоя друга като тази... Виж, че и Владко се отказа да рекламира тук.

Освен това, имат интерес - с обмяна на идеи и взаимопомощ, всеки да си намери неговата си ниша. Ще печели парички, БВП ще нарастне, ще купува, продава имоти, ще се строи, обявите в сайта ще се увеличат, ще... ехеее... :]
(като се събудя, единият ми крак отвит):]:}

Макар и на шега, горното не никак далеч от истината. smiling smiley
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
21-04-2010 - 20:35:46
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
22-04-2010 - 00:00:35
Терен за ”Ветрогенератор” - 1 бр. с мощност 1 mW .

1 mW ? Как се чете тази единица за мощност,колега Дивал? Видях я в сайта !smiling smileyИначе и от мене пожелания за успех!
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
22-04-2010 - 09:27:13
.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-04-30 18:21 от dival.
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
23-04-2010 - 07:44:29
Eксперт: Зелената енергия е по-евтина от ядрената
biolife.bg |
Зелената енергия не само не е по-скъпа от ядрената, но и излиза финансово по-изгодно за крайния потребител. Това съобщи инж. Пламен Дилков в предаването „Тази сутрин“ на bTV - [www.btv.bg].

Той заяви, че при инвестиция от 10 млрд. евро за АЕЦ „Белене“, ние ще плащаме 50% по-скъпа енергия, отколкото тази, генерирана от ВЕИ.


Според него, грешната представа, че енергията от възобновяеми енергийни източници е по-нерентабилна от ядрената, се дължи на икономически неизгодни проекти като „Цанков Камък“. Дилков посочи, че при сегашните параметри на този проект, цената на кВт/ч ще бъде приблизително 2,38 евро или над три пъти по-скъпа от евентуално произвежданата в АЕЦ „Белене”. Това е и причината да се затвърждава погрешното мнение, че атомната енергия е по-евтина от зелената.

Освен всичко това, изграждането на ВЕИ проект гарантира независимост от външни доставки, както и по-устойчива енергетика на местно ниво. Единствената алтернатива за развитие на модерното, нисковъглеродно индустриално общество е в производството на енергия от собствени източници, допълни още Дилков.
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
23-04-2010 - 07:49:51
Източна Европа ще привлича инвестиции за ВЕИ
biolife.bg |
Страните от Централна и Източна Европа поемат предизвикателството да развият пазара си на енергия от възобновяеми източници, съобщава електронното издание PRNewswire.

До неотдавна регионът бе силно зависим от горивата, внасяни от Русия, и като цяло пренебрегваше потенциала на възобновяемите източници на енергия.

Днес обаче Централна и Източна Европа е изправена пред опасността от прекъсвания в доставките на енергийни суровини от Русия и предстоящите ограничения според Европейската стратегия

2020, която предвижда през идните десет години делът на енергията от възобновяеми източници да се увеличи до 20 процента.

Според анализ на компанията Frost&Sullivan, обхващащ 19 страни, сред които 11 членки на Европейския съюз, две кандидатки за
присъединяване и шест неевропейски страни, Стратегия 2020 стимулира разрастването на този пазар в Европа и най-вече в Централна и Източна Европа - регион, който няма силни традиции в използването на възобновяеми енергийни източници.

Целите, които европейските страни трябва да постигнат до 2020 година, са най-силният стимул за страните от Централна и Източна Европа, отбелязва Гури Кумар, анализатор на компанията.

Според прогнозите на Frost&Sullivan в пет страни членки на ЕС - България, Чехия, Унгария, Полша и Румъния - и една неевропейска страна - Турция през идните години ще бъде отчетен силен растеж на пазара на енергия от възобновяеми източници. В тези държави се очаква възходящо развитие заради добре развитите стимулиращи мерки, натиска от страна на нарастващото търсене, сравнително благоприятната за инвестиции среда и благосклонните правителства. Средно голямо увеличение се очаква в Латвия, Словакия и Словения, където растежът е възпрепятстван от липсата на достатъчно силна политическа воля, нестабилната подкрепа и продължителните и тежки процедури на планиране, отбелязва компанията.


Източинк: economynews.bg
Re: Реших да стартирам производство ... да , ама какво ?
23-04-2010 - 07:52:33
Шотландия ще рециклира всичките си отпадъци
biolife.bg |
Шотландското правителството започна кампания за 100% рециклиране на отпадъците от домакинствата, съобщи сайтът "Low Carbon Economy". Целта на инициативата, наречена "Нулев отпадък", е да насърчи хората да рециклират още по-голяма част от отпадъците си. Кампанията трябва да образова потребителите за материалите, които могат да рециклират, както и къде могат да сторят това. Тя ще включва телевизионни, радио-, билбордови реклами и национално "пътуваща" информационна кампания.Доклад на правителството за нивата на рециклиране показа, че 67% от вестниците и списанията в страната вече се рециклират, както и 60% от стъклото. Въпреки усилията на правителство за намаляване на отпадъците всяка година едно домакинство изхвърля 260 килограма рециклируеми отпадъци. Резултатите от доклада показват още, че като цяло нивата на рециклиране на отпадъците от домакинствата са се увеличили от 5% преди десет години до 36% днес.

Хората трябва постоянно да се насърчават да рециклират повече, казаха представители на шотландското екомонистерство. Голяма част от това, което отива на сметищата, би могло да се разглежда като ресурс, който може да се използва, добавиха още техните представители.

Източник: dnevnik.bgРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-04-23 07:58 от general.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход