Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Коментар към Нанев: $Който не си прави профилактични прегледи, ще носи съотвните санкции$

Публикувано от VladimirYosifov 
Коментар № 23:
Г-н Министър,

Дневник

чак когато глобите всички, които пушат, хранят се с боклуци от супермаркета, пият домашница, друсат се, карат неразумно колите си, бият жени и деца и други типично български работи ЩЕ ИМАТЕ ПРАВО да ме глобите.

[vladimirproperty.com] ,
Този първо се пъна да ми наложи погранични, трансганични и др. забрани, сега ще ме профилактира!
Що не взема да му обръсна аз мустака, че не ми е хигиеничен като лекар с този рунтавелник под носа?!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.
Много мяза на един мангал, който се върти из махалата *angel*





Господ здраве да ни дава, има кой да ни го вземе!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.
Експерти съветват да намалим болните, не болниците
02 февруари 2010 / News.dir.bg
Здравната реформа няма да доведе до качество на здравеопазването ни. Това каза пред PRO.BG бившият заместник-министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, цитиран от БГНЕС.

Закриването на болници не е реформа, това е административен акт. Затварянето на половината от действащите лечебни заведения няма нищо общо с това, което прави Барак Обама в САЩ, категоричен е Кацаров.

Той е убеден, че с намаляването на конкуренцията няма как да се подобри качеството.
„Когато в квартала си имаш магазинчета, решаваш къде да влезеш и откъде да си купиш сирене и откъде хляб. И така, конкурирайки се, магазинчетата се развиват, а тези, които не ни привличат, фалират. Същото е и при болниците. Затова няма нужда всички болници да бъдат еднакви, не ни трябват 10 като „Пирогов”, например", смята бившият заместник-министър.

"За нас, като пациенти, е най-добре да има и малки и големи болници, и специализирани, и ние сами да избираме в кои болници да се лекуваме и така да определим кои от тях да продължат да съществуват. Това е правилният подход", смята Кацаров.

Той допълни, че там, където ще плащаме, здравните заведения ще се развиват, а другите постепенно ще изчезнат. Стойчо Кацаров е категоричен, че болниците не трябва да бъдат съкращавани, защото сега ще се получи така, че 800 болни ще се конкурират за 600 легла, а Здравната каса няма сметка от това.

„Така няма да се спестят пари. Касата плаща за брой преминали хора, тя не плаща за болници. Дали този болен се лекува в болницата в Трън, в болницата в Перник или във ВМА, на Здравната каса й е все едно – тя ще си плати същото”, продължи Кацаров. Единственият начин да се спестят пари по тази схема е, ако бъде съкратен броят на болните, а не на болниците.

Стойчо Кацаров сравни здравната политика на сегашния кабинет с лимузина: „Правителството е като една лимузина, която се е засилила срещу една стена. Ние се опитваме да ги спрем, а те ни мислят за стопаджии и ни подминават. А стената вече е все по-близо. Ще продължаваме да махаме на лимузината, дано ни видят”, каза още бившият заместник-министър на здравеопазването.
Quote
general
Експерти съветват да намалим болните, не болниците
Единственият начин да се спестят пари по тази схема е, ако бъде съкратен броят на болните, а не на болниците.

winking smileyСъкращаването на броя на болните вече е правено успешно от Хитлер и Пол Пот,като последния е съкратил и 3 млн. здрави,ама то си е така от инерцията на държавното усилие.Несъмнено българския експеримент ще носи черти на оригиналност в подхода,но търсеният резултат от съкращаването си е класически!*xxx*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход