Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Нов път в развитието на България

Публикувано от ivo_1 
Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 10:59:33
Имам няколко приятели в политическа сила на която скоро предстоят вътрешни избори и ново ръководство.Ще си позволя да опиша какво твърдо са решили да предприемат тези господа.Аз съм участвал в някои от идеите свързани с икономическата и правната част.

1.Политика в областта на пенсионното и здравното осигуряване.Намаляне на осигурителната пенсионно-осигурителната тежест на 15%.Като 5% се плащат от работодателя и 10% от работника.5% на работодателската част отиват в общия фонд на НОИ.10% на работника се разпределят така: 8% в частен пенсионен фонд избран от работника и 2% в общия фонд на НОИ.При негова смърт наследниците му имат право да изтеглят натрупаните пари в частния пенсинен фонд.
Възрастта за пенсиониране е 60 години за мъже и жени.След тази възраст пенсинерите могат да изтеглят натрупаните пари в партидата им или да започант съобразно план на пенсионното дружество да получават пенсия.Получаването на тази пенсия не е пречка работника да продължи да работи.
С навършване на 65 години работника започва да получава 2-ра пенсия от държавата съобразно вноските си в НОИ (изчислени по досегашния ред.)
Здравната вноска е 8%.4% се плащат от работодателя и отиват в бюджета на НЗОК.Останалите 4% са за сметкна на работника.3% от тях постъпват в частен здравен фонд, а 1% в бюджета на НЗОК.
Всеки има право да внася за допълнитело доброволно пенсионно осигуряване до 15% от дохода си, допълнително здравно до 10% от дохода си.25% допълнителни вноски се приспадат от дохода при определяне на данъчната основа.

2.Данъчна и икономическа политика политика.Намаляне на корпоративния данък на 5% и увеличаване на данък девидент на 10%.Намаляне на данък на ЕТ от 15 на 10%.За физическите лица данъка остава 10%.Запазва се плоския данък.
Съкращаване и спиране на социалните плащания на трайно неработещите етнически слоеве.Масово съкращаване на държавната аминистрация.Закриване на излишни комисии и агенции.Спиране на субсиидиите към БДЖ.Приватизация на български пощи и 30% от БЕХ чрез фондовате борса.Закриване на губищи държавни предприятия или бърза приватизация.Незабавна ликвидация на Кремиковци.
Повторно пускани на реактори 1-4 на АЕЦ Козлодуй, независимо от евентуалния политически натиск и заплахи.Едностраннои въвеждане на еврото като разплащателно средство.
Ако някой смята че при тези параметри бюджета няма да издържи да погледне алтернативния бюджет разработен от Инситута за пазарна икономика.

3.Вътрешенен ред и правосъдие.
Пълна забрана за предоставяне на банкова тайна.Банките не предоставят никаква информация за клиентите си-български и чуждестранни физически и юридически лица.Изключение може да бъде направено само за чужд гражданин ако постъпят сигурни данни че конкретно лице е свързано с международни терористични организации, спрямо него има започнато досъдебно производство за тероризъм или е осъдено с влязла в сила присъда за такова деяние.
Въвежда се и секретен търговския регистър.Не се предоставят при никакви обстоятелства данни за акционерите или притежеталите на дялове в съответното юридическо лице.
Връща се смъртното наказание за убийство на дете и убийство на отвлечено лице с цел откуп.
Всеки който придобие имоти за 500 000евро или внесе в държавния бюджет 500 000евро може да стане български гражданин.
България не екстрадира свои граждани при никакви обстоятелства.Изключение се допуска при влязла в сила присъда за тероризъм или престъпления против мира и човечеството на международен съд или съд на чужда държава с която България е сключила двустранен договор.
Създаване на свободна от данъци зона за хазартна дейност.В същата зона се разрешава проституцията под строг медицински контрол.В България са разрешени браковете между еднополови.В спациални заведения се разрешава употребата на марихуана.
В България се разрешава евтаназията при констатирано от трима независими експерти неизлечимо заболяване, което води до тежки страдания за болния.
Съкращаване на щата на полицията и съдебната система.

4.Образование.Опростяване на тежкия материал в средното образование.Въвеждане на допълнителни бройки за платено обучение във всеки ВУЗ, който сам си определя таксите.
Закриване на Българска академия на науките и превинаване на звената и към различните вузове.Закриване на селски училища.

Това е най-общо казано дами и господа.Има още много неща, но аз споменавам най-важните.Знам че ще кажете , ЕС ще бъде против всичко това.
АМИ НЕКА БЪДЕ.
Имайте предвид следното след 2013 година ще секнат всички присъединителни програми и България ще получава от ЕС колкото и внася.Накрая ще се наложи да платим и присъединяването на страни като Турция, Украйна и т.н.
В новия Лисабоснки договор е предвидена и процедура по излизане от ЕС.Великобритания може да бъде първата страна която ще подаде такава молба.Това го заяви лидера на британските консерватори които ще вземат властта в Англия на идните избори.Страни като Чехия и Полша, в които секнаха вече присъединителнит програми също мислят за излизане от съюза.
Така че това не е нещо страховито.Може със страните излизащи от Ес в областта на външната политика да се сключат изгодни двустранни спогодни, запазващи националния суверинитет.
Харесват ли и подкрепям всички тези идеи.Дайте мнение в анкетата *drunk*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-15 11:28 от ivo_1.
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:09:15
Категорично не подкрепям драстични промени в каквато и да е било посока. Нека известно време поживеем в страна в която като научиш какво пише в законите поне две-три години да си наясно.
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:12:41
Господине, за мен е много любопитно как един човек , заявил публично асоциалното си отношение към проблемите на обществото ни в друга тема, има политически мераци!
Мога да си представя като как бихте управлявали, при положение, че за Вас е въпрос на чест да лъжете държавата си.....
Уви, няма как да подкрепя Байганювските Ви опити да се доберете до държавната трапеза winking smiley
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:16:26
Нека не говорим за мен, а за идеити и кое е добро и кое лошо и защо.
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:17:33
Повторно пускани на реактори 1-4 на АЕЦ Козлодуй, независимо от евентуалния политически натиск и заплахи.Едностраннои въвеждане на еврото като разплащателно средство.

..........................................................................................

За интелектуалната стойност на предложената "Програма" може да се съди дори само от горното малоумие: писалите го твърдо са убедени, че могат да се изплюят в лицето на ЕС, а после "едностранно" да въведат еврото като платежно средство.....
Прощавайте, ама това да не е разработка на политическата партия БКП / "Българска клинична психиатрия"/?



:}
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:19:04
avatar
Аз съм против смъртното наказание а и то не е конформно с ЕС, така че не.
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:21:18
avatar
Повечето идей са пълна лудост.... Какви са тези милиарди бе другарю? Хахаха това Р.Овч ли ти го каза?
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:26:35
avatar
Просто всичко това е много налудничево, това означава да превърнем България в ориенталска държава и да се върнем 50 години назад.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-15 11:43 от gekko.
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:46:58
За съжаление повече от 1/3 от идеите са пълна лудост.А и се получават малко извън времето си.Капиталът за регистрация на ЕООД стана 1 евро.Т.е. до 1-2 години изобщо няма да са останали ЕТ-та,на които да се вдига данъка от 10 на 15%.
Закриването на селските училища е груба намеса в работите на общините,която няма как да подкрепя.Просто у нас училищата са държавни и общински.За да се проведе тази мярка,първо трябва всичките да станат държавни.
Свободните зони...там трябва да се пипа много внимателно,заради политиките на ЕС по въпроса.
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 11:56:28
На ЕТ данъка е 15% сега.Идеята е от 15 да стане 10, калкото и на физическите лица.Подчертавам че това са синтезирани идеи на много хора, от които се цели да се вземе най-доброто.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-15 11:57 от ivo_1.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход