Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЕС дотира изложбата на Черни

Публикувано от elissa 
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
08-10-2009 - 19:54:30
avatar
Abandano Написал:
-------------------------------------------------------
> Като евреите значи - можем да се осмиваме сами, но
> като ни осмее външен скачаме!


Така е и е правилно, според мен! Когато не познаваш някого, а хукнеш да го осмиваш, трябва да очакваш реакция. Няма ли, можеш да му се наместиш удобно на главата и да си сигурен, че не само му е гот, ами и за още чака......
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
08-10-2009 - 20:43:17
Muza Написал:
-------------------------------------------------------
> > Ками,
> Има разлика между чувства и действия, нали?
>
> Защото, аз преди всичко, се спрях на чувството.
> Колкото до действията, мисля че и тях засегнах,
> макар и в хумористичен стил.
>
> ==================================================
> ==================================================
> =====
> ДариНА .... Да опазим децата !

Точно така ми се щеше да обсъдим в темата. Имах желание да коментираме какви чувства ви обземат, като хора, докато гледате страната си, изобразена като тоалетна. И още ... може пък на някой да се харесва творчеството на онзи хахавец, това не значи или значи, че ще си промени вкусовете!?

Останалото е работа на политиците. Като държавник бих го посрещнала на летището с въпрос: "Сере ли му се или му се пикае, та ни е посетил". При отговор "нито едно от двете" щях да му кажа: "Тогава нямате работа тук!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-08 20:45 от elissa.
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
08-10-2009 - 22:02:49
Ели, smiling smiley
Точно така, и аз мисля като теб.

За чувството, ето тук е разковничето, за мен.

Quote

Черни е от типа "артисти" които са на принципа "скандалът продава". Търсена е сензация и точно това дразни най-много, като добавим че я е трупал на гърба на страни които определено не познава добре (в частност нашата) нещата стават още по-нагли.

А, дори и да ни обижда, ако го беше направил артистично, забавно и с хрумка нямаше да имам нищо против, а не като "слон в стъкларски магазин

Чувство - обида. Не мога да изпитам обида точно от този "творец", просто, защото не е такъв. Нито като идея, хрумване, никак. Такива като него, с лопата да ги ринеш. Навсякъде по света.

Това чувство мога да изпитам от някого, който има стойност за мен, който има покритие. Тук, няма нищо такова. Дори, ми е странно, че се говори за изкуство.

Виж, раздразнение, да. Няма как да не се подразни човек, от самочувствие без покритие, което си е наглост.

Re: ЕС дотира изложбата на Черни
08-10-2009 - 22:37:22
avatar
В съвременното изкуство (въпреки, че понякога по-скоро друга дума му отива) е важно (въпреки, че е невъзможно) да се знае на авторът какви мисли са му се въртяли в главата, докато го е творил.

Основания за възмущение можеше да има, ако творението изобразяваше единствено България.

Понеже композицията е "Европа" идеята му може да е била по-различна от подигравката с някои конкретни страни...

*beer*
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
09-10-2009 - 11:25:07
Додо, е точно това е, че няма и идея. Аз ще струпам 2 тона ситен пясък в изложбената зала, ще сложа скелет на починала камила върху тази "дюна" и ще си кръстя творбата "Египет". Ми много е плоско някак. Или ще купя каберетни пера и пури от магазина, ще ги наредя пура, пера, пура, пера и ще кръстя произведението "Куба". По този начи не Европа, а света съм изтипосала за 3, 4 дни работа, като по-голямо време ще ми отнеме да напазарувам материалите ... winking smiley ама дали е стойностно ?!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
09-10-2009 - 12:52:35
Ели,
Със сигурност ще стане по-хубаво. Аз ще ти помагам при носенето и при реденето. smiling smiley
А и освен това, ще е много забавно докато се прави - нещо като "трудът е песен". Има да слушаме музика, да се смеем и...творенето ще бъде превъзходно.
Само, дето никой няма да ни плати за това. Ама знае ли човек? Не сме пробвали, може да ги изнудим. :]
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
09-10-2009 - 14:42:42
avatar
Отдавна "изкуството" е толкова комерсиално, че.. може и акита да сложиш в буркан, ако си създадеш име (а това не е особено трудно, просто бизнес), много хора ще казват "бреййй, че гениално" smiling smiley
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
09-10-2009 - 15:44:16
avatar
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
09-10-2009 - 16:07:40
....дебат между изкуство и публика....

Това добре, но къде е това изкуство. Или публиката и то, са един дол дренки. А и необходим ли е дебат?

Изкуството, затова е изкуство, за да въздейства, по един или друг начин, а не да се дебатира...

Дори си представям гостите на изложбата и тяхното поведение ... бррррр
Abu
Re: ЕС дотира изложбата на Черни
09-10-2009 - 16:28:28
Ей, ама много му се вързахте на тоя!
То хубаво, че има реакция, обаче адекватна ли е? За мен е дваж по-излагащ начинът, по който отвърнаха хората на изкуството още миналата година - някаква смотана декларация, "контра"-инсталация, журналистически атаки в медиите... пълна профанщина! Най-после СБХ е напипал правилния отговор, ама още не се знае какво ще излезе... Това че някакъв кмет се е нахъсал популистки, само задълбочава проблема с клекалото. Но на него уж му е простено, щото работата му е да угажда на обществените настроения. Обществото и то - като е профанско, и реакцията му ще е първосигнална (само дето се учудвам, че вие, съфорумците сте на същото ниво - не се усещате явно, че ви подвеждат). А хора на изкуството, които гледат да са в крак с чуждите очаквания, а не със собствената си съвест, май се наричат комерсиални - поне този срам си спестява СБХ...

Няколко неща искам да споделя, пък после преценявайте дали пак по същия начин гледате на "артиста":
Чувството за хумор служи за разни работи, но една от функциите му е да изказва неприятни истини. Явно в тази му роля е ползвано във въпросното "изкуство" и съответно беше цитирана приказката за евреите... Да, ама точно това е профанското - в чувството за хумор има степени, като най-ниската е разказването на смешки. Наричат се "плоски" смешки или грубиянски хумор, защото нямат дълбочина, пластове, двусмислица поне и винаги са насочени към трети лица... Малко, ама съвсем малко по-нагоре стои самоиронията (към която често ни призовават - няма нищо лошо, защото все пак е нагоре, но пък не е и кой знае какво постижение). После е приемането на укор от роднини, приятели познати; нататък - от непознати (какъвто е Черни), а висша степен е приемането на цинични и откровено целящи да ни заболи изказвания, които на всичкото отгоре не са верни...
Та така, много по-просто щеше да бъде, ако някой въобще тръгнеше да му отговаря на Черни, да го направи, като му изтъкне наистина достойните за уважение качества у българина, без да се отрича доста точната асоциация с кенефа... Нещо като кенеф, ама с една розичка отгоре. Вярно е, има от какво да се срамуваме, но и има с какво да се гордеем - еднопосочното отразяване не е справедливо и на това трябваше да се наблегне.

А като гледам каква е масовата реакция, си викам "Малко ни е! Тоя направо ни е съжалил..."
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход