Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Питане за Бразилия

Публикувано от Visitor 
Re: Питане за Бразилия
04-10-2009 - 10:57:00
С Мексико не съм. В Бразилия съм живял доста и имах туристическа фирма, но не съм се занимавал с туризъм, а с т.нар. евентоси, празненства с кратки екскурзии. Известно време се прекарах в района където ще ходите - границите на Аржентина, Бразилия и Паргвай, но живеех в Аржентина. На наши фирми съм предлагал няколко пъти да им направя програма с музеите, но все нещо ставаще, а основният проблем е, че екскурзиите са много кратки. Лошото с тези екскурзии е, че нищо не виждаш. Ходиш на много места, но не виждаш нищо, ако може да разбереш какво ти казвам. Напр. в Буинос Айрес ще ви водят на танго шоу, което би втрещило всеки стар аржентинец. Това са специални заведения, в които нищо не е както е било, а са супер скъпи и изкуствени. В същото време има истински барове, които не са променяни от 70 г. и се свирят истински танга с атмосферата от времето на 30-те, но е по-лесно да ви заведат на конвейра, а не на истинското място. Не съм срещнал досега екскурзовод, който да говори португалски или испански и ще ходите само където се говори английски.

Най-тъжното е, че на две неповторими места ще минете на бегом - Статуята на Христос и Захарната глава. А там си струва да седиш поне по 3-4 часа. Особено на Захарната. Времето в Рио е предимно дъждовно, има само 83 изцяло слънчеви дни в годината. Това значи, че ако се падне дъждовно, или облачно, или мъгливо и ви заведат на Христос може да му видите само краката. Веднъж се засякохме там с българи в такава ситуация и им казах да изчакат, защото времето до 30-40 м. ще се оправи, но ги подбраха, защото трябваше да ходят и на Маракана. Да отидеш в Рио и са видиш Краката на Христос е малко обидно. На Захарната са два хълма със спирки. На първият, по-ниският въобще няма да ви пуснат да се разхождате, а е много хубав. На вторият ще седите не повече от 30 м., а там можеш да разглеждаш половин ден. Има колония от маймуни, редки растения, естествено гледката е неописуема. Там облаците не са такъв проблем, защото е много по-ниско от Корковадо и духа вятър от морето. На твое място, ако имам време ще взема едно такси от хотела, за 6-7 лв. ще те закара до станцията на лифта и ще убия поне един предиобед там. Като се качиш на таксита казваш само "Урка". Това е квартала, а иначе се казва/Пъо де Асукар/, но може да кажеш на пиколото в хотела и той ще те уреди.

Както казва Тихия не се качвай на градски транспорт. Ти си на спокойни места, но при при битките им е навик да палят автобусите, има случаи когато изгарят вътре по 15-20 човека.



Re: Питане за Бразилия
05-10-2009 - 21:55:38
Уф, българска му работа! Тъкмо да плащам и се оказа, че нещата са се променили.

С вашите препоръки вече се размечтах, а сега има реален шанс нищо да не стане

sad smiley sad smiley

Момчета, стискайте ми палци!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход