Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Питане за Бразилия

Публикувано от Visitor 
Питане за Бразилия
01-10-2009 - 20:10:00
Предварително се извинявам за страничния въпрос.
Но чета тук от известно време и гледам, че повечето сте пътували много.
Аз пак искам да се запиша на едно пътуване с Александър Тур до Бразилия и Аржентина през Ноември.
Та се чудех дали някой от Вас е пътувал с тази фирма и какви впечатления има.

Мноооогооо ви благодаря!
Re: Питане за Бразилия
01-10-2009 - 21:07:22
Visitor Написал:
-------------------------------------------------------

> Аз пак искам да се запиша на едно пътуване с
> Александър Тур до Бразилия и Аржентина през
> Ноември.
> Та се чудех дали някой от Вас е пътувал с тази
> фирма и какви впечатления има.

До Латинска Америка се ходи и с Първанов Тур! Ако не от първия път,заради повреден самолетен колесник ,то втория опит ще е положителен!


:]
Re: Питане за Бразилия
02-10-2009 - 00:43:50
Аз съм ходил до Бразилия, по точно Рио, но не и с тях. Ако кажеш повече подробности за пътуването, маршрут, дни и цена, бих те посъветвал повече неща.
Re: Питане за Бразилия
02-10-2009 - 01:24:30
Екскурзиите по тази дестинация са хубави, но прекалено скъпи. Обикновенно се седи 4 дни в Рио и по три в Игуасу и Буенос Айрес. Провери какво ви е включено в цената в Рио, за да ти кажа къде да отидеш. Отделно ще имаш ли други познати, за да си направите екскурзия с такси за 1 ден когато сте в Рио и в Игуасу.

От Рио е хубаво да се отиде до Ангра дос Рейс с такси или ако има екскурзия, но е много по-скъпо от такси, хич не им се връзвай да те влачат в Петрополис.

Нашите убитаци ходят във Фоз до Игуасу, но там е най-смотано, както и да гледаш водопадите от бразилска страна. Това е определено тъп град, като всички провинциални градове в Бразилия. Вземете си едно такси и отидете до Порто Исуасу(Puerto Iguazu), това е в Аржентина, ходи се само с паспорти. На бразилската граница минавате директно, да не се вържете да ви проверяват - седите си в таксето и се ослушвате или ви вземете "Въ" тоест ван, микробус. В Аржентина е терор и на границата има сериозна проверка. На връщане също не минавате през паспортния контрол в Бразилия, защото бялата бележка, която ще ви вземат и дадат друга може да ви обърка, а е много важна. Градът е много по-малък от Фоз, но е хубав в колониален стил и добри ресторанти, даже много добри. От там водопада е много по-хубав, но ви трябват поне 4-5 часа, и около 30 лв. вход. Може да отидете и до Парагвай, но само от Аржентина с ферибот, билета последно беше десетина лева. В никакъв случай по моста от Бразилия, там и аз не минавам сам. По филмите го няма, каквото е по моста. В Парагвай( Cuidad del Este) е супер, като бара на междузвездната измет, градът е открит и безмитен, което ще рече контрабанда, веселба, девойки от цял свят и т.н. Но може да дадете и фира. Всъщност аржентинките са най-хубави.

Провери си хотела в Игуасу и ще ти кажа къде да отидете, но няма много места.
Re: Питане за Бразилия
02-10-2009 - 03:21:20
Ето я програмата и подробностите:

[ekskurzii.alexandertour.bg]

Има доста неща включени като се има пред вид краткото пътуване.


Много благодария на Др. Иванов за подробните напътствия. За съжаление ще съм сама и не знам дали ще има други в групата, които ще искат да првим факултативни мероприятия. Аз съм "ЗА", но ако няма други мераклии ще си остана само с мераците smiling smiley.

Мен повече ме вълнува фирмата като организатор - дали са добри и reliable.
Има още 2-3 фирми, които предлагат същата екскурзия, в същия период. Аз се спрях на тези, защото хотелите са им 4* ( 5* никой не предлага sad smiley ), макар че идея си нямам какви са 4*-ните хотели в онзи край на света, но със сигурност са по-добри от 3* winking smiley

Та така...

Re: Питане за Бразилия
02-10-2009 - 09:12:09
Пиши, че си жена, че щях да те пратя по места с лоша репутация!

Фирмата мисля, че пътува отдавна. Като цяло не съм впечатлен особено от всички фирми с които съм се засичал - правят това, което всички, да им мине екскурзията.

За Рио никакво злато, часовници по тебе, а камерата скрита. Там говорят английски, но не всички. Вие сте на Виа АтлантЧика/ така се произнася/. Вечер е идеално за разходка. В вторник и петък, но може да бъркам има голям пазар на самата улицата, единият ден е към Ипанема, другият към Леме. Пазара е за всичко, сувенири, скъпоценни и полускъпоценни камъни, какво ли не. Не си копувай сувенири от магазините, цените са с пъти по-високи. В събота вечер, на "посто 6", това е страната на Ипанема има пазар на картини, но не като нашите, там излагат добрите им художници. Има страхотни картини на съвсем прилични цени.

Магазините са на "Носа Сеньора Копакабана" - това е втората успоредна на Атлантчика голяма улица, Бразилия има много силна индустрия за обувки и чанти, вного пред европейските, голяма част от фирмените се изработват в Бразилия. Търгувал съм с тях и го знам. Ако си намериш компания отидете до Museu De Arte Contemporânea De Niterói - там е най-голямата колекция от картини на Пикасо. До там се стига по един огромен мост и даже само като пътуване е преживяване. На спирката на Феровиарията/влакчето за Корковадо/ има музей на Арте наиф, най-големият в света за това течение/дето дърти художници рисуват като деца/.

Три дни за малко за Рио и много за Игуасу, но такъв ви бил късмета.

Ако ходите на плаж отивате директно при тези дето дават чадъри и столове, взимате си и сядате близо до пункта. Поръчвате си всичко на тях, те ще ходят да ви го носят и най-вече ще гонят навлеците, дето ви продават всякакви боклуци. Дайте им 5 реала бакшиш в началото или ако отидете пред Копакабана Палас кажете, че сте приятели на Педро от Рибейрао Прето и смело си оставяйте багажа на тях. Като оставите багажа може да се разходите до Леме/като застанеш с лице към морето - наляво/, в края има едно хубово капанче под огромни дървета - опитайте шишчетата от сирене, а след заведението започна Алеята на рибарите издълбана в една скала, там е идеално за разходка.

В Бразилия е забранено плащането във валута и въобще неоторизираното й притежание, затова никъде няма да ви вземат долари или евро, носи си долари и ги обмени в чейнча при Копакабана Палас, там курса е най-добър, но трябва да си носиш паспорта. В Бразилия има ред и се спазва. Около хотела са най-добрите магазини за сувенири от полускъпоценни камъни. Вървят дебитните карти и може да теглиш пари от тях, но апаратите им са по различни от нашите/на ПИБ ползвам от години/ и събота и неделя банките им не работят.


Re: Питане за Бразилия
02-10-2009 - 16:38:38
Др. Иванов,

Много ти благодария за импровизирания "наръчник". Предполагам ще се възползвам.
Особено от информацията за музея на Пикасо и за Арт Наиф, това много ме интересува.
Много не съм по пазаруването, но обувките са ми слабост ( на коя ли жена не са smiling smiley ), а и са ми известни бразилските, така че и това напомняне ще е от полза.
И "камъни" обичам, но не сам специалист и предпочитам да ги купувам на места със сертификат.

Е, ще взема да се записвам тогава ...

Re: Питане за Бразилия
02-10-2009 - 23:35:03
Скъпоценни камъни нямат хубави, но може да вземеш изумруди с добро качество, като се занимавах с това бяха 800 долара карата, но на черно. На пазара ги има но трябва да разбираш. Имат прилични оникси на дабри цени, пак там. Питай в хотела за ФЕЙРА/пазар/, може и екскурзовода да знае. Музеите определено не ги знаят и не ги интересуват, бях говорил преди време да ги включат, ако си намериш компания отидете с такси.

Правило: Никога не ходи с много пари, винаги носи 10 - 20 реала и ги давай при обир. Даже и толкова им е много, но си жена и чужденка. Това непременно. Парите на скрито място и на удобно място 2-3 банкноти по 5 реала. На плаж само на Копакабана и както ти казах с хората дето дават чадъри - оставяш багажа при тях и се разхождаш по плажа без нищо. Видиш ли група от 4-5 и повече тинейджжъри с упадъчен вид ги избягваш. Най-добре ходете по няколко човека, по спокойно и все някой ще се разбере с местните, защото малко знаят английски - най-близкото място, където се говори чужд език е на 4 хил. километра.

Това да не те плаши, но става понякога.

Непременно виж пазара с картините ако хванете събота.

Това е в Нитерой



А тук Арте наиф.

[www.museunaif.com.br]
Re: Питане за Бразилия
03-10-2009 - 17:34:21
Ехе, Др. Иванов, ти си готов за екскурзовод! clap:
Знаех си аз, че тук ще намеря полезни съвети!

Снощи разгледах музея. Изглежда много интересен. Добре, че ми каза, та да мога отсега да говоря с фирмата и да се опитаме да организираме посещение.
Мodern art museum също е интересен. Представи си "None of the museum's 8,000 works of art are insured" вкл. откраднатия Пикасо! Звучи ми доста по български smiling smiley

И с Мехико ли си така запознат? През Февруари смятам да ходя там, та да знам отсега към кого да се обръщам smiling smiley
Re: Питане за Бразилия
03-10-2009 - 22:34:06
Др, Иванов е изчерпателен както винаги. Просто е в материята. Само да добавя два три щриха. Рио е прекрасен град, но и опасен както каза колегата. Не е добра идея да ходиш сама. Добре е да си с малка групичка за да се разхождаш. Ангра го препоръчвам защото ходих два пъти, но гледайки програмата ти нямаш време. За там е необходим един ден. Така, че друг път. Не видях дали Захарната глава е включена в програмата, но ако не е, отиди непременно. Качаш се с лифт на една скала в морето и целия град ти е на длан. Когато колонизирали Бразилия, португалците наричали всичко с името на това на което им прилича. Захарната глава например приличала на чувал с непреработена захар която изнасяли. Посети и Хард Рок кафе . Намира се в Бара да Тижука.Не те съветвам да се качваш на градски транспорт. Просто ще умреш от страх как карат тия джигити.Колкото до цената - тя е твърде висока. Ако си го направя за няколко души ще ми излезе не повече от 2000, но там се ходи само с организирана група щото си е опасно. Не забравяй, че Бразилия е една от последните страни в света които премахват робството - началото на 20 век се случва. Така, че смело напред.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход