Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Корупцията - по света и у нас

Публикувано от curiosity killed the cat 
Корупцията - по света и у нас
12-09-2009 - 12:18:09
Миналата седмица говорих с познат-грък, който се вайкаше за това, че никой не можел да ги бие в Евросъюза по размер на корупцията. Разбира се, сърце не ми даваше да му кажа, че те са пионерска организация пред нашите бивши министри.

Монитор: Бившият военен министър Николай Цонев е мозъкът на грандиозната далавера в оръжейния завод „Терем". Това научи „Монитор" от източници сред разследващите. Цонев е уреждал свои фирми да печелят конкурсите на силовото министерство и по този начин се е нагушил с милиони. Тази версия вече се проверява от прокуратурата.

За Военното министерство няма да стигне цял мандат да им се разплетат дирите на имотните сделки и далавери - то беше станало най-голямата имотна компания в страната. Инерцията е толкова голяма, че дори и сега влизали при Младенов началниците на разни "имотни"отдели в министерството да го питат какво да правят с "еди-коя" си сделка.
Отделно Цонев уж щеше да бъде разследван навремето за конфликт на интереси - за това, че хем е акционер в Енемона, хем тя получава поръчки за ремонт от министерството - първо на общежитието в Дружба, после на ВО Май...Но не чух да има становище на АДФИ, може и да съм го пропуснал...
ББ вчера рече, че не е чел доклад за 10 министри, но в светлината на разкритията, излизащи всеки ден се чудя - кой ще да е този Станишев министър, който да НЕ Е бъркал в кацата с меда?
:g:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход